ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταύτισε το μέλλον σου με την μεγαλύτερη βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας.
Όνομα: Ματθαίος Πετρόπουλος Ίδρυμα προέλευσης: Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εταιρία: Philips Consumer Lifestyle (Ολλανδία) Η εμπειρία μου στο Erasmus Placement.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
1o ΕΠΑ.Λ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Όλγα Πατραμάνη Η τουριστική αγορά.
Σκοπός του μαθήματος Οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές πληροφορίες που αφορούν τα τείχη της Λευκωσίας, το συνεδριακό κέντρο και οργανισμούς που προάγουν.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΦΝΕΡ ΜΑΡΙΑ ΒΡΑΣΙΔΑ Πανεπιστήμιο.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Οικονομικές και κοινωνικές ωφέλειες από τον τουρισμό στην Κύπρο Σκοπός μαθήματος Οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου.
Φορέας που καλείται να υποστηρίξει συνολικά την ανάπτυξη της Κρήτης.
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
1ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Το κατεχόμενο χωριό μου
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Κοιτώντας τις παρακάτω εικόνες προσπαθήστε να διαγνώσετε σε ποια / ποιες κεντρικές έννοιες αναφέρονται:
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
1 Εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις. Από τις Σημειώσεις του Μαθήματος (Νοέμβριος 2004), το Διαδίκτυο και προσωπικές.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
5ο πεδίο Το πέμπτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης. Μπορούν να το δηλώσουν όλοι οι υποψήφιοι αρκεί να επιλέξουν.
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Ν 506 ΣΠΟΡ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 9/10/2014 & 16/10/2014
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Επιπλέον επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχείου Room Service – Banquet & Conference Department - Mini Bar 8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ.
Η φιλοξενία στην ομηρική και στη σημερινή εποχή. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Χαρά Λύκου.
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων Χώροι αναψυχής Ενότητα 3: Ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Διονυσία Φράγκου Τμήμα ΕΑΔΣΑ Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων Χώροι αναψυχής Ενότητα 8: Ο ρόλος του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού Διονυσία Φράγκου.
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων Χώροι αναψυχής Ενότητα 5: Ξενοδοχειακά καταλύματα Διονυσία Φράγκου Τμήμα ΕΑΔΣΑ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: Παράγων Ποιότητας στον Τουρισμό Εσπερίδα στα πλαίσια του 5ου MONEY SHOW 8 Δεκεμβρίου 2002Νίκος Σκουλάς.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: ΠΑΡΑΓΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
Ν 501 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΨΥΧΗ 8/10/2014 & 15/10/2014
Food and Beverage Operations and Management
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ι
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 8
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
«Προοπτικές Απασχόλησης στον κλάδο του Τουρισμού»
8o Μάθημα Γεώργιος Απλαδάς
Διαχείριση ποιότητας στον Τουρισμό
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Ορίζει την Εστιατορική τέχνη και αναφέρει τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται. Ορίζει την Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Αναφέρει την εξέλιξη της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.

1.ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι η τέχνη του να σερβίρουμε φαγητά και ποτά σύμφωνα με τους κανόνες παράθεσης και την τεχνική σερβιρίσματος.

1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη Εστιατόρια σε ξενοδοχεία Αυτοτελή εστιατόρια με ψηλό επίπεδο υπηρεσιών Εστιατόρια ειδικών παρασκευών ( χορτοφαγίας, υγιεινής διατροφής ,Ψαροφαγίας ,ιταλικής κουζίνας κ.ά.)

1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη Καφετέριες Σνακ μπαρ Αυτόνομες επιχειρήσεις παροχής δεξιώσεων, συνεδρίων και εκθέσεων.

1. Επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται η Εστιατορική Τέχνη Κέντρα ψυχαγωγίας και αθλητισμού Εστιατόρια στα μέσα συγκοινωνίας Εστιατόρια σε οδικές αρτηρίες Επισιτισμός εκτός της επιχείρησης

2.Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία Το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την προσφορά : Φαγητού Ποτού Διασκέδασης Διαμονής Στον κόσμο που ταξιδεύει. ΟΡΙΣΜΟΣ

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής Βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά Ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται στην Αρχαία Ελλάδα για θρησκευτικούς και πολιτιστικούς λόγους. Αρχικά ο τουρισμός δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά Η περιποίηση των ξένων γινόταν σε σπίτια με πλήρη διατροφή και στέγη χωρίς κανένα συμφέρον. Με το πέρασμα του χρόνου η φιλοξενία πήρε κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά Πολλά τουριστικά καταλύματα άρχισαν να κτίζονται σε όλο τον κόσμο για εξυπηρέτηση των ξένων επί πληρωμή. Η εξυπηρέτηση των ξένων αφορούσε αρχικά διατροφή και στέγη. Αργότερα προστέθηκε η παροχή ψυχαγωγίας.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο Στην Κύπρο ο τουρισμός άρχισε να αναπτύσσεται τα τελευταία 50-55 χρόνια. Πριν από το 1960 στην Κύπρο υπήρχαν λιγοστοί ξένοι, κυρίως Άγγλοι και Άραβες.

Πολλοί από τους 3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο ξένους έμεναν σε ορεινά θέρετρα. Λιγοστά Ξενοδοχεία λειτουργούσαν επίσης στην Κερύνεια και Αμμόχωστο.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο Στις Άλλες πόλεις λειτουργούσαν ελάχιστα ξενοδοχεία. Μετά το 1960 η Αμμόχωστος αναπτύχθηκε πολύ τουριστικά. Παρόμοια ανάπτυξη γνώρισαν και οι άλλες πόλεις.

3.Η εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο Μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 ο τουρισμός δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Σταδιακά άρχισε η ανάπτυξη του τουρισμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Να ορίσετε την εστιατορική τέχνη και να αναφέρετε τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται. Να ορίσετε την Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική βιομηχανία. Να Αναφέρετε την εξέλιξη της Ξενοδοχειακής βιομηχανίας γενικά και ιδιαίτερα στην Κύπρο.