Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σκοπός του μαθήματος Οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές πληροφορίες που αφορούν τα τείχη της Λευκωσίας, το συνεδριακό κέντρο και οργανισμούς που προάγουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σκοπός του μαθήματος Οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές πληροφορίες που αφορούν τα τείχη της Λευκωσίας, το συνεδριακό κέντρο και οργανισμούς που προάγουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα τείχη της Λευκωσίας Συνεδριακό κέντρο Οργανισμοί που προάγουν τον πολιτισμό και την τέχνη

2 Σκοπός του μαθήματος Οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές πληροφορίες που αφορούν τα τείχη της Λευκωσίας, το συνεδριακό κέντρο και οργανισμούς που προάγουν τον πολιτισμό και την τέχνη στη Λευκωσία

3 Στόχοι Με το τέλος του μαθήματος οι μαθητές πρέπει να είναι σε θέση να: Περιγράφουν σε συντομία την ιστορία των τειχών της Λευκωσίας Περιγράφουν σε συντομία τη δράση του συνεδριακού κέντρου Να αναφέρουν σημαντικές διοργανώσεις στη Λευκωσία που προάγουν τον πολιτισμό και τη τέχνη

4 «Τ Α Τ Ε Ι Χ Η Τ Η Σ Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ»
«Τ Α Τ Ε Ι Χ Η Τ Η Σ Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ»

5

6 Τα τείχη της Λευκωσίας Κτίστηκαν μεταξύ του 1567 και 1570 μ.χ. από τους Ενετούς Έχουν μήκος 4,8 km και ύψος 17 μέτρα Είναι κτισμένα από χώμα και πέτρα Για το κτίσιμο τους έχει χρησιμοποιηθεί το δομικό υλικό από τα παλιά Φράγκικα τείχη και από εκκλησίες και μοναστήρια της γύρω περιοχής. Περιβάλλονται από τάφρο πλάτους 30 μέτρων. Έχουν κυκλικό σχήμα, με 11 προμαχώνες και 3 πύλες. Τα τείχη αποτελούσαν ένα επίτευγμα μηχανικής τελειότητας για εκείνα τα χρόνια. Έχουν τρεις πύλες: Πύλη Αμμοχώστου Πύλη Πάφου Πύλη Κερύνειας

7 ΠΥΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ Είσοδος και έξοδος από τα ανατολικά Ονομαζόταν και «πόρτα Τζουλιάνα» προς τιμή του Τζούλιο Σαβορνάρο σχεδιαστή των τειχών. Η τουρκική πολιορκία του 1570 δεν κατέστρεψε την αρχική αψιδωτή της δομή, και σήμερα θεωρείται ως το πιο καλοδιατηρημένο εθνικό μνημείο που κοσμεί τη Λευκωσία. Χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο ΠΥΛΗ ΠΑΦΟΥ Είσοδος και έξοδος από τα δυτικά. Ονομαζόταν και πύλη Αγίου Δομίνικου. Κατά την Τουρκοκρατία χρησίμευε ως οπλοστάσιο των κατακτητών. Σήμερα στεγάζεται ως σταθμός της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. ΠΥΛΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Είσοδος και έξοδος από τα βόρεια. Ονομάζεται και πόρτα «Προβεντιτόρε», στα Ιταλικά σημαίνει στρατιωτικός κυβερνήτης.

8 Βρίσκεται δίπλα από το Α.Ξ.Ι.Κ. και το πρώην ξενοδοχείο Φιλοξενία
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Βρίσκεται δίπλα από το Α.Ξ.Ι.Κ. και το πρώην ξενοδοχείο Φιλοξενία Φιλοξενεί συνέδρια, εκθέσεις, επιδείξεις, μουσικούς διαγωνισμούς και δημοσιογραφικές διασκέψεις. Η κύρια αίθουσα του μπορεί να οργανώσει συνέδρια 1200 ατόμων σε αμφιθεατρική διάταξη ή 800 ατόμων σε διάταξη αίθουσας διδασκαλίας Διαθέτει 7 καμπίνες για τηλεοπτική μετάδοση και άλλες δώδεκα για ραδιοφωνική κάλυψη. Μία από τις αίθουσες του χωρητικότητας 150 ατόμων, διαθέτει σύστημα αυτόματης μετάφρασης σε 5 γλώσσες και δυνατότητα σύνδεσης με δορυφόρο.

9 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

10 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ
Βρίσκεται κοντά στην Αρχιεπισκοπή στην οδό Αποστόλου Βαρνάβα Σκοπό έχει να προάγει τη σύγχρονη δημιουργία Οργανώνει εκθέσεις από τον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο, εξειδικευμένα σεμινάρια και πολιτιστικά προγράμματα για νέους φοιτητές που έχουν σχέση με την τέχνη Περιλαμβάνει τρεις χώρους που χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς Εκθέσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών Βιβλιοθήκη με τόμους βιβλίων που έχουν σχέση με την τέχνη Καφεστιατόριο με παραδοσιακά παρασκευάσματα.

11 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

12 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
Ιδρύθηκε το 1975 από το υπουργείο εμπορείου και βιομηχανίας Είναι στελεχωμένο με ειδικευμένο προσωπικό Σκοπό έχει: Τη διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων Την εφαρμογή προγραμμάτων που αποβλέπουν στη καθοδήγηση, εκπαίδευση, και τεχνική βοήθεια σε τεχνίτες Τη μελέτη της Κυπριακής Λαϊκής τέχνης Λειτουργούν πρότυπα πειραματικά εργαστήρια κεντητικής, υφαντικής, ξυλογλυπτικής, κεραμικής, μεταλλοτεχνίας, δερματοτεχνίας, ενδυματολογίας, καλαθοπλεκτικής και γενικής χειροτεχνίας. Μέσω της υπηρεσία προβάλλεται ο χειροτεχνικός πολιτισμός στην Κύπρο και στο εξωτερικό και ξαναζωντανεύει η λαϊκή τέχνη.

13 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

14 Τι έχουμε μάθει σήμερα…
Τα τείχη της Λευκωσίας Το συνεδριακό κέντρο Λευκωσίας Δημοτικό κέντρο τεχνών Υπηρεσία κυπριακής χειροτεχνίας


Κατέβασμα ppt "Σκοπός του μαθήματος Οι μαθητές να γνωρίσουν βασικές πληροφορίες που αφορούν τα τείχη της Λευκωσίας, το συνεδριακό κέντρο και οργανισμούς που προάγουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google