Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φιλοξενία στην ομηρική και στη σημερινή εποχή. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Χαρά Λύκου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φιλοξενία στην ομηρική και στη σημερινή εποχή. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Χαρά Λύκου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φιλοξενία στην ομηρική και στη σημερινή εποχή. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Χαρά Λύκου

2 Η φιλοξενία στην ομηρική εποχή

3 Η φιλοξενία επικράτησε ως θεσμός στην ομηρική κοινωνία γιατί τότε δεν υπήρχαν ξενοδοχεία να διανυχτερεύει ο κόσμος, ούτε μέσα μεταφοράς για να μετακινείται πιο γρήγορα και να φτάνει στον προορισμό του.

4 Αναγκαστικά γίνονταν ενδιάμεσες στάσεις για να ξεκουραστεί ο ταξιδιώτης. Όταν ο ταξιδιώτης χτυπούσε την πόρτα κάποιου σπιτιού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν υποχρεωμένος με βάση τα έθιμα να φιλοξενήσει τον ταξιδιώτη στο σπίτι του.

5 Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα παρέθετε γεύμα στον καλεσμένο, με όλα τα καλά, θα του πρόσφερε το λουτρό για να κάνει ένα μπάνιο και να ξεκουραστεί.

6 Λουτρό στην ομηρική εποχή

7 Κατά την αναχώρηση του καλεσμένου θα του πρόσφερε πολλά δώρα, με την προϋπόθεση πως όταν βρεθεί αυτός στον τόπο του ταξιδιώτη, ο ταξιδιώτης να τον φιλοξενήσει, παρέχοντάς του ότι του παρείχε.

8 Στις ημέρες μας τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Υπάρχουν χώροι διαμονής για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, τα ξενοδοχεία.

9 Σήμερα εκτός από τους χώρους διαμονής των ταξιδιωτών, είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη η μεταφορά τους από το ένα μέρος στο άλλο.

10 Χώροι διαμονής στη σημερινή Ελλάδα.


Κατέβασμα ppt "Η φιλοξενία στην ομηρική και στη σημερινή εποχή. Μάθημα: ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Μαθήτρια: Χαρά Λύκου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google