Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βάσεις Δεδομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Advertisements

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Η επιρροή του χώρου εργασίας των σχολικών τάξεων στη μάθηση
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κατ` επιλογή μάθημα ΙΙΙ εξαμήνου
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Γιώργος Καραγιοβανίδης Α.Μ 15/147
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Μάθημα 19 Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης

ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τις δεξιώσεις. Περιγράφει το έντυπο προκράτησης δεξιώσεων. Περιγράφει τη διαδικασία οργάνωσης δεξιώσεων Ονομάζει τα διάφορα είδη δεξιώσεων. Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των διαφόρων δεξιώσεων.

ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Δεξίωση ή συμπόσιο είναι ή συνάθροιση πολλών ατόμων μαζί σε συγκεκριμένο τόπο για φαγητό, ποτό και διασκέδαση.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη οργάνωση μιας δεξίωσης είναι ο Διευθυντής Δεξιώσεων ή ο Διευθυντής του Τμήματος Τροφίμων και Ποτών. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Όνομα του πελάτη, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του Το είδος της δεξίωσης Ημερομηνία της δεξίωσης και τη ώρα Το ακριβή αριθμό των ατόμων Τα φαγητά που θα σερβιριστούν Τα διάφορα είδη ποτών που θα σερβιριστούν Η διακόσμηση της αίθουσας Ορχήστρα και πίστα για χορό Τιμή που θα στοιχίσει η δεξίωση

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ Η έγκαιρη ενημέρωση των διαφόρων τμημάτων για τις λεπτομέρειες μιας δεξίωσης βοηθά τα τμήματα να οργανώσουν σωστά την εργασία τους ώστε κάθε δεξίωση να είναι επιτυχής με αποτέλεσμα τη δωρεάν διαφήμιση της επιχείρησης. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ Είναι φυλλάδιο αναφοράς με στοιχεία τα οποία μπορεί να χρειαστούν διευκρίνιση και εκδίδεται από τον υπεύθυνο εκδηλώσεων.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ Κουζίνα: για να προγραμματίζει τις προμήθειες υλικών και τη Παρασκευή φαγητών. Τραπεζαρία: για να φροντίσει για το εξοπλισμό, τα ποτά και το προσωπικό που θα χρειαστεί. Τμήμα υποδοχής: για να ενημερώνει τους πελάτες για το χώρο που είναι ή δεξίωση. Λογιστήριο: για να ξέρει που θα σταλεί ο λογαριασμός για είσπραξη. Τμήμα συντήρησης: για να ετοιμάσει τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και το φωτισμό Τμήμα οροφοκομίας: ενημερώνεται για να ετοιμάσει τη διακόσμηση της αίθουσας. Αποθήκη: για να έχει στη διάθεση της όλα τα απαραίτητα υλικά, φαγητά και ποτά.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ Τραπέζια Καρέκλες Πορσελάνες [πιάτα, φλιτζάνια] Σκεύη σερβιρίσματος [πιατέλες σουπιέρες] Ποτήρια και κρύσταλλα Μαχαιροπήρουνα Άλλα επιτραπέζια σκεύη [αλατιέρες πιπεριέρες] Λίνα, ρουχισμός

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ Τραπέζι οβάλ Τραπέζι ορθογώνιο

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ Τραπέζι Ε Τραπέζι Π

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ Τραπέζι σε σχήμα πετάλου Τραπέζι στρογγυλό

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο οριστικός αριθμός των πελατών Η ακριβής ώρα έναρξης της δεξίωσης Ο αριθμός μερίδων σε κάθε πιατέλα Ο αριθμός ατόμων στο τραπέζι των επισήμων Η ώρα που θα γίνουν οι ομιλίες, κληρώσεις κτλ., καθώς και ή διάρκεια τους Τη ώρα που θα γευματίσει το προσωπικό της τραπεζαρίας.

Ανακεφαλαίωση Στόχων: Ορίζει τις δεξιώσεις. Περιγράφει το έντυπο προκράτησης δεξιώσεων. Περιγράφει τη διαδικασία οργάνωσης δεξιώσεων Ονομάζει τα διάφορα είδη δεξιώσεων. Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των διαφόρων δεξιώσεων.

Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος

Εργασία στο σπίτι: Ερωτήσεις