ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Advertisements

6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ή πώς να δώσετε μια μικρή ώθηση στην άνεση…
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ
Γ΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας» Λευκωσία
Δημοτικά Σχολεία: Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και Αγίων Αναργύρων Λάρνακα
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 10 συμβουλές ΣΤ΄2.
«Τρόποι εξοικονόμησης
Το νερό εξατμίζεται Νικολέττα Τσαγγαρίδου
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Διάδοση της θερμότητας στα στερεά Χάρις Χριστοφή
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Μανικιουρ - πεντικιουρ
ΑΓΩΓΟΙ – ΜΟΝΩΤΕΣ - ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ 02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 2.4.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Παρασκευές επιδορπίων
ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Ανακύκλωση Χαρτιού Γιώργος Γρηγορίου.
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 6) Ηλ. Μαυροματίδης.
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΙΑΝΑΚΗ Α1.
Η εξοικονόμηση του νερού
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.: Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.: Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου.
Μπάνιο.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Καλλιέργεια βακτηρίων
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
Τα λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
novoril® pino Καθαριστικό - Συντηρητικό δαπέδων και επιφανειών
DEOLIT® ONE Υγρό απορρυπαντικό πιάτων και σκευών με άρωμα λεμόνι
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:4 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Εξηγεί την τεχνική του καθαρισμού για: Την επίπλωση Τις επιφάνειες από γυαλί Τους τοίχους Τα ταβάνια Τα πατώματα Τα φωτιστικά σώματα Τα διακοσμητικά στοιχεία Τα πλαστικά δοχεία απορριμμάτων Τα σκεύη εστιατορίου

1.Τεχνική του καθαρισμού για την επίπλωση ΞΥΛΟ: Ξεσκόνισμα, καθάρισμα με υγρό σφουγγαράκι. ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Ξεσκόνισμα και καθάρισμα με υγρό σφουγγαράκι κα απορρυπαντικό. ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Ξεσκονίζεται με υγρό σφουγγαράκι. ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑ: Υγρό πανί. ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ: Ειδικό υγρό.

1.Τεχνική του καθαρισμού για επιφάνειες από γυαλί ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ: Ειδικό υγρό το οποίο ψεκάζεται στο γυαλί. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ: Σαπουνάδα, σφουγγάρι. ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ:

1.Τεχνική του καθαρισμού για τοίχους και ταβάνια ΥΔΡΟΧΡΩΜΑ: Ξεσκονόπανο, αραιή σαπουνάδα, ξέπλυμα με καθαρό νερό με σφουγγαράκι. ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑ ή ΠΛΑΣΤΙΚΟ: Ξεσκονίζεται, σαπουνίζεται με αραιή σαπουνάδα και στεγνώνεται με καθαρό πανί. ΧΑΡΤΙ: Ξεσκόνισμα

1.Τεχνική του καθαρισμού για τοίχους και ταβάνια ΞΥΛΟ: Ξεσκόνισμα, γυάλισμα με ειδικό υγρό – Δεν Χρησιμοποιείται νερό. ΠΛΑΚΑΚΙΑ: Δυνατή σαπουνάδα, χλιαρό νερό. ΤΑΒΑΝΙΑ: Πανί δεμένο σε κοντάρι που φθάνει το ταβάνι.

1.Τεχνική του καθαρισμού για τα πατώματα ΧΑΛΙ: Απορροφητική σκούπα, σιαμπού. ΚΕΡΑΜΙΚΟ: Σκούπισμα και σφουγγάρισμα με ουδέτερο απορρυπαντικό. ΛΙΝΟΤΑΠΗΤΑΣ: με αραιή σαπουνάδα. ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΤΩΝΑ: Απορροφητική σκούπα και γυάλισμα με ειδικό υγρό.

1. Τεχνική του καθαρισμού για φωτιστικά σώματα, διακοσμητικά στοιχεία και πλαστικά δοχεία απορριμμάτων ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος πριν το καθάρισμα. Ξεσκόνισμα, σαπούνισμα με αραιή σαπουνάδα και στέγνωμα με καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Πίνακες πλάσια κ ά.) Κατεβάζονται από τους τοίχους. Ξεσκονίζονται ελαφρά από όλες τις πλευρές.

1. Τεχνική του καθαρισμού για φωτιστικά σώματα, διακοσμητικά στοιχεία και πλαστικά δοχεία απορριμμάτων ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟΡΡΥΜΜΑΤΩΝ: Τοποθετείται πάντοτε πλαστικό σακούλι για ευκολότερο και υγιεινό άδειασμα. Τα δοχεία πλένονται με απορρυπαντικό μέσα και έξω και γυρίζονται ανάποδα για να στραγγίσουν.

1. Τεχνική του καθαρισμού για τα σκεύη του εστιατορίου ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ: Οι τραπεζοκόμοι αφήνουν τα λερωμένα μαχαιροπίρουνα στη λάντζα. Το προσωπικό της λάντζας τα ξεπλένει με νερό και τα τοποθετεί σε ειδικά δοχεία κατά είδος. Πλένονται στο πλυντήριο και επειδή είναι ζεστά μόλις βγουν, στεγνώνουν σχεδόν αμέσως. Γυαλίζονται αφού βυθιστούν σε ζεστό νερό με λίγο ξίδι. Ταξινομούνται και αποθηκεύονται στις σκευοθήκες κατά είδος.

1. Τεχνική του καθαρισμού για τα σκεύη του εστιατορίου ΠΙΑΤΕΛΕΣ: Αδειάζονται από τα υπολείμματα φαγητού με τη βοήθεια πλαστικής σπάτουλας. Ξεπλένονται με νερό. Τοποθετούνται στο πλυντήριο και επειδή είναι ζεστές, μόλις βγουν στεγνώνουν σχεδόν αμέσως. Γυαλίζονται και ταξινομούνται κατά είδος.

1. Τεχνική του καθαρισμού για τα σκεύη του εστιατορίου ΕΙΔΗ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ: Αδειάζονται τα υπολείμματα (στερεά ή υγρά). Ξεπλένονται με νερό Τοποθετούνται κατά είδος σε ειδικές πλαστικές θήκες. Μπαίνουν στο πλυντήριο. Όταν βγουν από το πλυντήριο μπαίνουν σε ειδικές πλαστικές σκευοθήκες για να στεγνώσουν γρήγορα. Ταξινομούνται κατά είδος και μπαίνουν σε ειδικά ράφια ή στη θερμοτράπεζα.

1. Τεχνική του καθαρισμού για τα σκεύη του εστιατορίου ΠΟΤΗΡΙΑ: Αδειάζονται από τα υπολείμματα των ποτών. Τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια με το στόμιο προς τα κάτω. Μπαίνουν σε ειδικό πλυντήριο για ποτήρια ή σε πλυντήριο πιάτων. Γυαλίζονται με στεγνές καθαρές πετσέτες που δεν αφήνουν χνούδι. Ταξινομούνται και τοποθετούνται σε ειδικά ράφια. κ

1. Τεχνική του καθαρισμού για τα σκεύη του εστιατορίου ΠΟΤΗΡΙΑ: Οι τραπεζοκόμοι κατά την προετοιμασία της τραπεζαρίας πριν την παράθεση γυαλίζουν τα ποτήρια ως εξής: Κρατούν το ποτήρι αναστραμμένο πάνω σε δοχείο με κοχλαστό νερό μέχρι να θολώσει από τον ατμό. Στριφογυρίζουν το ποτήρι μέσα στο ρούχο για να σκουπιστεί εξωτερικά. Ταυτόχρονα, με το μεγάλο δάκτυλο κρατούν το ρούχο στο εσωτερικό μέρος του ποτηριού για να γυαλίσει το ποτήρι και από τις δυο πλευρές του. κ

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Να εξηγήσετε την τεχνική του καθαρισμού για: Την επίπλωση Τις επιφάνειες από γυαλί Τους τοίχους Τα ταβάνια Τα πατώματα Τα φωτιστικά σώματα Τα διακοσμητικά στοιχεία Τα πλαστικά δοχεία απορριμμάτων Τα σκεύη εστιατορίου