Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.:201000200 Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.:201000152 Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.:201000200 Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.:201000152 Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.:201000200 Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.:201000152 Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου

2 Που πάει το νερό από τα βρεγμένα ρούχα; Γιατί απλώνουμε τα ρούχα στην απλώστρα; Δεν θα μπορούσαν να στεγνώσουν και διπλωμένα; Πότε στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα; Όταν φυσάει ή όταν έχει άπνοια; Το καλοκαίρι ή τον χειμώνα;

3 Όταν σφουγγαρίζουμε το σπίτι μας, τι κάνουμε για να στεγνώσει πιο γρήγορα; Αν βρέχει έξω, γιατί αργεί να στεγνώσει το πάτωμα;

4 Πείραμα 1 ο : Τι έπαθε η φράση που είχαμε γράψει στον πίνακα; Γιατί συνέβη αυτό;

5 Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί σε 6-7 λεπτά; Ισορροπήστε τις χαρτοπετσέτες στον ζυγό. Έπειτα ρίξτε μερικές σταγόνες σε μία από τις δύο. Πείραμα 2 ο :

6 Τοποθετήστε μπροστά σας τώρα το δοχείο και το πιάτο. Ρίξτε με την σύριγγα από 5ml στο καθένα. Τι παρατηρείτε; Πείραμα 3 ο :

7 Ρίξτε 5ml βενζίνης στα δύο καπάκια και κουνήστε τα οριζόντια ώστε να απλωθεί η βενζίνη και τοποθετησε τα καπάκια στις δύο άκρες του θρανίου σου. Με ένα χαρτόνι κάντε αέρα πάνω από το ένα καπάκι για 2-3 λεπτά. Πείραμα 4 ο : Τι παρατηρείτε;

8 Ρίξτε μερικές σταγόνες οινοπνεύματος στην παλάμη σας. Φυσήξτε την «ελαφρά» για να επιταχύνετε την εξάτμιση. Τι αισθάνεσαι; Πείραμα 5 ο :

9 Με την σύριγγα ρίξτε 3ml νερό στο ένα καπάκι και 3ml οινοπνεύματος στο άλλο. Κουνήστε τα καπάκια για να απλωθούν τα υγρα σε όλη την επιφάνεια. Πείραμα 6 ο : Μετά από λίγο τι παρατηρείτε;

10 Βιντεάκι Έτσι η εξάτμιση εξαρτάται από:  Από το εμβαδόν της ελεύθερης επιφάνειας του υγρού.  Από τα ρεύματα του αέρα.  Από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος.  Από το είδος του υγρού.  Από την ατμοσφαιρική πίεση.

11 Οι σκύλοι πως αποβάλλουν την θερμότητα απο το σώμα τους; Το σώμα των σκύλων δεν ιδρώνει. Αποβάλλουν θερμότητα κρεμόντας έξω από το στόμα τους τη γλώσσα και με το λαχάνιασμα. Η θερμότητα αποβάλλεται καθώς η υγρασία της γλώσσας τους εξατμίζεται. Ταυτόχρονα ξεφυσώντας λόγω του λαχανιάσματος, αυξάνουν την ταχύτητα της εξάτμισης!

12 Ξέρετε τι δείχνει η φωτογραφία; Αλυκή ονομάζεται ο τόπος παραγωγής του αλατιού όταν αυτή γίνεται από εξάτμιση θαλάσσιου νερού με την επίδραση της θέρμανσης από τον ήλιο και τον αέρα. Συνήθως είναι επίπεδο τμήμα κοντά στην παραλία, κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου παρασκευάζεται αλάτι, αφού εξατμιστεί το θαλασσινό νερό.


Κατέβασμα ppt "Ξαναγέμισε τη γυάλα! ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 Γιώτη Θεοδώρα Α.Μ.:201000200 Σερμπενιάδη Τριανταφυλλιά Α.Μ.:201000152 Υπεύθυνη μαθήματος κ.Ζαχαρούλα Σμυρναίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google