Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στεγνη περιποιηση του χεριου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στεγνη περιποιηση του χεριου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στεγνη περιποιηση του χεριου
Μανικιουρ πεντικιουρ Στεγνη περιποιηση του χεριου

2 Στεγνη περιποιηση του χεριου
Στεγνό Μανικιούρ Είναι η πιο απλή περιποίηση νυχιών, διότι για την εφαρμογή της δεν απαιτείται η βύθιση του χεριού σε νερό ή κάποιο άλλο ειδικό προϊόν. Τα στάδια που περιλαμβάνει είναι :

3 ΣΤΑΔΙΑ Πλύσιμο χεριών του πελάτη
Συστήνεται στον πελάτη να πλύνει τα χέρια του με αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή ψεκάζονται με ειδικό αντιβακτηριδιακό προϊόν. Έλεγχος νυχιών και δυσλειτουργίες Γίνεται έλεγχος των νυχιών για δυσλειτουργίες. Αν εντοπισθεί κάποια από τις δυσλειτουργίες που έχει αναφερθεί σε προηγούμενα μαθήματα δεν εφαρμόζεται η διαδικασία απλής περιποίησης των νυχιών αλλά προτείνεται και συστήνεται ιατρική αντιμετώπιση. Σε αντίθετη περίπτωση συνεχίζεται η διαδικασία.

4 ΣΤΑΔΙΑ Αφαίρεση του βερνικιού
Με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αφαιρετικό υγρό για το μανό, αφαιρείται το βερνίκι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί βαμβάκι τυλιγμένο γύρω από τη μια άκρη ενός ξύλινου στειλεού για την περιοχή κοντά στο επωνύχιο, ή να τοποθετηθούν μικρά κομμάτια βαμβακιού εμποτισμένα με αφαιρετικό για το βερνίκι για το βερνίκι των νυχιών, επάνω σε όλα τα νύχια ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπεται στο βερνίκι να εισέλθει στο επωνύχιο.

5 ΣΤΑΔΙΑ Σχεδίαση Μορφής Νυχιού
Στο στάδιο αυτό παρατηρείται το σχήμα του χεριού και του νυχιού και σχεδιάζεται η μορφή του νυχιού με ειδική λίμα. Χρησιμοποιείται η σκληρή πλευρά της χάρτινης λίμας με φορά από τη δεξιά πλευρά του νυχιού στο κέντρο του ελεύθερου άκρου και από την αριστερή πλευρά προς το κέντρο του ελεύθερου άκρου. Η διαδικασία ξεκινά από το μικρό δάκτυλο και τελειώνει στον αντίχειρα, ενώ αποφεύγεται η χρήση της λίμας στις γωνιές των νυχιών.

6 ΣΤΑΔΙΑ Τοποθέτηση αφαιρετικού υγρού στο επωνύχιο
Το αφαιρετικό υγρό των επωνυχίων τοποθετείται με λεπτό πινέλο ή βαμβάκι γύρω από το επωνύχιο. Αφήνεται να δράσει και στη συνέχεια με ειδικό ξύλινο στειλεό πιέζεται ελαφρώς πίσω και πάνω το επωνύχιο. Αποχρωματισμός Νυχιών Το στάδιο αυτό είναι προαιρετικό και εφαρμόζεται αν τα νύχια των πελατών εμφανίζουν κίτρινο χρώμα. Γίνεται με οξυζενέ ή ειδικές λευκαντικές λοσιόν. Η εφαρμογή γίνεται με βαμβάκι τυλιγμένο σε ξύλινο στειλεό και με ιδιαίτερη προσοχή να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

7 ΣΤΑΔΙΑ Λείανση Το στάδιο αυτό εφαρμόζεται για να απομακρύνει τις σκληρύνσεις στην επιφάνεια του νυχιού. Το νύχι τρίβεται με ειδικές λίμες από τη βάση του νυχιού στο ελεύθερο άκρο του προς κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά και με το αντίθετο σχηματίζοντας ένα «Χ».

8 ΣΤΑΔΙΑ Τοποθέτηση ειδικού λαδιού για τα επωνύχια
Με ένα ξύλινο στειλεό που στο ένα άκρο φέρει τυλιγμένο βαμβάκι εφαρμόζεται το ειδικό λάδι σε κάθε νύχι στο επωνύχιο με απαλή κυκλική κίνηση. Μάλαξη στον καρπό και στο χέρι Με μια λοσιόν ή κρέμα χεριών γίνεται η μάλαξη χεριών όπως περιγράφτηκε σε προηγούμενο μάθημα.

9 ΣΤΑΔΙΑ Εφαρμογή βερνικιού νυχιών
Μετά το τέλος της διαδικασίας της μάλαξης αφαιρούνται τα υπολείμματα του λαδιού για τα επωνύχια με το βαμβάκι εμποτισμένο με αφαιρετικό. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το ανάλογο βερνίκι σε στρώματα όπως περιγράφεται στην αντίστοιχη παράγραφο.

10 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ Αντιβακτηριδιακό σαπούνι Πετσέτα
Χάρτινη λίμα ή μεταλλική Διαλυτικό βερνικιού Ξύλινο στειλεό με βαμβάκι ή μπατονέτα Βαμβάκι Αφαιρετικό υγρό επωνυχίων Λίμα λείανσης Λάδι επωνυχίων Άχρωμο βερνίκι νυχιών Χρωματισμένο βερνίκι νυχιών Κρέμα χεριών Σπάτουλα ξύλινη Γάντια μιας χρήσεως


Κατέβασμα ppt "Στεγνη περιποιηση του χεριου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google