Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες συνθήκες» βρίσκεται σε υγρή μορφή. Είναι άγευστο και άοσμο, σχεδόν άχρωμο και διαυγές. Οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους 77% νερό  Το μόριο του νερού αποτελείται από δύο άτομα υδρογόνου (Η) και ένα άτομο οξυγόνου (Ο). Το 96,5% του νερού της Γης βρίσκεται στους ωκεανούς (και τις θάλασσες), 1,7% στα υπόλοιπα επιφανειακά νερά (λίμνες, ποτάμια, έλη, κ.τ.λ.), 1,7% στα παγοκαλύμματα και στις παγωμένες σπηλιές της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας, 0,001% ως υγρασία της ατμόσφαιρας και σε σύννεφα.

2 ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα; Ο αριθμός φανερώνει τη χημική ουσία από την οποία αποτελείται το πλαστικό. Πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο νερό.   Τα μπουκάλια PET ή πολυαιθυλενίου χρησιμοποιούνται για συσκευασία νερού, αναψυκτικών και ανακυκλώνονται εύκολα.  Είναι πιο συνηθισμένο στα καλαμάκια, τα πώματα μπουκαλιών, μπουκάλια σαλτσών και κάποια ιατρικά σιρόπια. Το PP (πολυπροπυλένιο) ανακυκλώνεται.  Το PS (πολυστυρένιο) είναι το υλικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικά είδη μιας χρήσης (ποτήρια, πιάτα κλπ) και ανακυκλώνεται.  Το PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) έχει αντικατασταθεί από το PET στη βιομηχανία τροφίμων και χρησιμοποιούταν συνήθως σε μπουκάλια νερού. Ανακυκλώνεται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα ενώ η καύση του απελευθερώνει τοξικές ουσίες.

3 ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 1. Eίναι 100% καθαρό. Είναι κατασκευασμένο από τρία φυσικά, μη τοξικά στοιχεία: άμμο, ανθρακικό νάτριο και ασβεστόλιθο. 2. Eνα γυάλινο δοχείο μπορεί να πάει από έναν κάδο ανακύκλωσης στο ράφι ενός καταστήματος σε μόλις 30 μέρες. 3. Eίναι αδρανές, προστατεύει καλύτερα το περιεχόμενό του. 4. Είναι ένα από τα πολύ λίγα 100% ανακυκλώσιμα υλικά ατέλειωτης συσκευασίας. 5. Xρησιμοποιώντας το ανακυκλωμένο γυαλί χρησιμοποιείται 40% λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι όταν φτιάχνεται γυαλί από πρώτες ύλες. 6. Eίναι άοσμο.

4 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

5 ΨΥΓΕΙΟ  Ψυγείο είναι συσκευή που λειτουργεί ως μέσο αποθήκευσης με αντλία θερμότητας. Χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κατά κύριο λόγο τροφίμων. Πολλά τρόφιμα διατηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα σε ψυχρό και σκοτεινό περιβάλλον παρά έξω από αυτό. Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει τη συντήρηση και την κατάψυξη. Η συντήρηση έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι αρκετή για να παγώσει το νερό. Η κατάψυξη έχει κατά κανόνα χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να μετατραπεί το νερό σε πάγο.

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Τα μέλη: Τζώτζης Κωνσταντίνος
Μουτζίκου Ρία Τσιομπανούδης Ιωάννης Τοπαλίδου Μαρία Γαζετοπούλου Αναστασία


Κατέβασμα ppt "ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google