Βασικοί Άξονες Ανάπτυξης του ΚΠΓ ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων  Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δρ. Μαρία Σωτηράκου Προϊσταμένη Τμήματος Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΒ –ΕΥΟΠΣ : «ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΚΑΧΡΙΜΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝ. Δ.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Η Σύνδεση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο σχολείο με το ΚΠΓ
Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού Π.Θ Γέμτος Θεοφάνης Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ’ Κ.Π.Σ Ε.Π«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΕΤΡΟ:4.3, ΔΡΑΣH:4.3.2, ΠΑΒΕΤ – ΝΕ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ:
LOGO Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων
Διαδικασία Διεξαγωγής Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών. Παραδοσιακή διαδικασία διοργανωτή Στάδιο 1 Απόφαση Αγοράς μέσω διαγωνισμού Στάδιο 6 Στάδιο 6 Αξιολόγηση.
Νέο Σχολείο – Νέο Λύκειο
Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη, 10/12/2006
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΚΕΣΥΠ ΧΑΝΙΩΝ Υπεύθυνοι : Μπαουράκη Αντωνία Μαρτίκας Δημήτρης
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Γερμανικά
ACCELERATE ένα δοκιμαστικό έργο Παρήγαγε μια σειρά από πιλοτικά προϊόντα, εργαλεία, μεθόδους τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να χρησιμοποιηθούν.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
Αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την CRE Χρονικό πλαίσιο αξιολόγησης Αυτοαξιολόγηση: Αξιολόγηση από CRE: Δημοσίευση εκθέσεων:
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
Οδηγός του Εκπαιδευτικού των Ξένων Γλωσσών
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
H Αξιολόγηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Κουβαρα Βαϊα Πρανεντςη κατερινα Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ/ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠο ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων: Υλοποίηση και ο Ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
« Πανεπιστημιακό Δίκτυο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Τεχνολογίας στην Υδρολογία και Περιβαλλοντική Διαχείριση Υδατικών Πόρων » Υ ΔΡΟΜΕΔΩΝ.
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Αθήνα, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» Κριτήρια Επιλογής Πράξεων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»
Προγράμματα σπουδών Α΄,Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Α΄ Λυκείου 9 μαθήματα - 33 ώρες διδασκαλίας (κοινό πρόγραμμα) + 1 μάθημα επιλογής (από 4 μαθήματα) – 2 ώρες.
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ.Σ.) ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
«ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙOΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ» Διάρκεια έργου: 01/01/01 έως 31/12/2006.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Η αξιολόγηση του διευθυντή από τον σχολικό σύμβουλο ΠΔ 152/ΦΕΚ 240, Τ. Α΄/ , άρθρα 3,4,6,10,16,17 ΥΑ 10940/
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
(A) IΣOMETPIKH ΠΡΟΒΟΛH
1 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2008 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Πρόοδος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
Ερευνητικές Εργασίες Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου Παντελής Μάναλης Υπεύθυνος Π.Ε. στη Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
Κοινές προδιαγραφές (Επίπεδο Γ1 – Πολύ καλή γνώση) Παρασκευή, 27 Μαρτίου ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ.
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015Σάββατο, 28 Μαρτίου Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Γενική.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Βιωματική μάθηση της ελληνικής γλώσσας για υπαλλήλους προξενείων.
Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις
1. Ποιοτική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην Κύπρο
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου 2015Κυριακή, 19 Απριλίου Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Υπουργείο Παιδείας,
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
1 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Μάης 2015 Η σύνδεση της δημόσιας ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με το ΚΠΓ Καθηγήτρια.
Ενημερώνομαι και γνωρίζω. 1ο Λύκειο Σπάτων / Οκτώβριος 2014
Best practices - Benchmarking
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βασικοί Άξονες Ανάπτυξης του ΚΠΓ ΥΠ.Ε.Π.Θ.  Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Εκπαιδευτικών Θεμάτων  Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών ( ) Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη, 10/12/2006

Περιεχόμενα της παρουσίασης 1. Χαρακτηριστικά του ΚΠΓ που το διαφοροποιούν από άλλα συστήματα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας 2. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του ΚΠΓ 3. Προοπτικές ανάπτυξης μέσα στην επόμενη πενταετία 4. «Κάθετοι» άξονες ανάπτυξης του ΚΠΓ 5. «Οριζόντιοι» άξονες ανάπτυξης του ΚΠΓ 10/12/2006Νο: 2 / 17

1. Χαρακτηριστικά του ΚΠΓ Το ΚΠΓ θεσμοθετήθηκε το 1999 με το νόμο 2740 (ΦΕΚ 186, Τ. Α', 16 Σεπτ. 1999). Είναι ένα σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης της γλωσσομάθειας των πολιτών που το επιθυμούν, αδιάφορα με τον τόπο και τρόπο εκμάθησης της γλώσσας. Πρόκειται, δηλαδή, για πιστοποίηση που προϋποθέτει «εξωτερική» αξιολόγηση και δε συνδέεται με την εκπαιδευτική διαδικασία. 10/12/2006Νο: 3 / 17

1. Χαρακτηριστικά του ΚΠΓ (συνέχεια) Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα συστήματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ο πιστοποιών φορέας και ο φορέας διεξαγωγής των εξετάσεων του ΚΠΓ είναι ο ίδιος: το ΥΠΕΠΘ. Στα Πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης το ΥΠΕΠΘ έχει αναθέσει ερευνητικά έργα, υποστηρικτικά του συστήματος. 10/12/2006Νο: 4 / 17

1. Χαρακτηριστικά του ΚΠΓ (συνέχεια) Το ΚΠΓ στοχεύει στην ισότιμη αξιολόγηση της γνώσης διαφόρων γλωσσών. Εξυπηρετεί επικοινωνιακές, κοινωνικές, εργα- σιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών. Δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον και δεν συνεπάγεται υλικά οφέλη. Προϋποθέτει γνώση της ελληνικής γλώσσας από τους υποψήφιους, γεγονός που επιτρέπει τον έλεγχο της ικανότητας διαμεσολάβησης. 10/12/2006Νο: 5 / 17

1. Χαρακτηριστικά του ΚΠΓ (συνέχεια) Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα πιστοποίησης, το ΚΠΓ παρέχει πιστοποιητικό συνταγμένο σε δύο γλώσσες: την ελληνική και τη γλώσσα στην οποία πιστοποιήθηκε ο κάτοχός του. Το ΚΠΓ οργανώνει εξεταστικά κέντρα σε όλους τους νομούς της χώρας. Το ΚΠΓ, τέλος, εξασφαλίζει στα άτομα με ειδικές ανάγκες διευκολύνσεις ή/και τη δυνατότητα να μην εξεταστούν σε κάποια από τις 4 ενότητες της εξέτασης. 10/12/2006Νο: 6 / 17

2. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του ΚΠΓ Μετά τη δημοσιοποίηση των «προδιαγραφών» του επιπέδου Β2, το Μάιο του 2003 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις. Από τότε γίνονται εξετάσεις δύο φορές το χρόνο, εντός του πρώτου 20ημέρου του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Το 2005 έγιναν οι πρώτες εξετάσεις επιπέδου Γ1. Στις 12 και 13 Μαΐου 2007 θα γίνουν οι πρώτες εξετάσεις επιπέδου Β1, με προδιαγραφές που θα είναι προσβάσιμες μέσω της ιστοσελίδας του ΚΠΓ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. 10/12/2006Νο: 7 / 17

2. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του ΚΠΓ (συνέχεια) 10/12/2006Νο: 8 / 17 Επίπεδο Γλώσσα Β2Β2 Γ1Γ1 ΣΥΝΟΛΟ Αγγλική Γαλλική Γερμανική Ιταλική ΣΥΝΟΛΟ Κατανομή υποψηφίων ανά γλώσσα και επίπεδο

2. Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες του ΚΠΓ (συνέχεια) Παράλληλα με τις εξετάσεις, το ΚΠΓ έχει διοργανώ- σει έναν μικρό, για την ώρα, αριθμό από σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις. Ο πιστοποιών φορέας έχει, επίσης, κάνει τις πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για διεθνή προβολή και αναγνώριση του συστήματος πιστοποίησης. Τέλος, οι ερευνητικές ομάδες των Τμημάτων Αγγλι- κής και Γερμανικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας καθώς και Γαλλικής και Ιταλικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης έχουν οργανώσει ένα σημαντικό αριθμό ερευνών με αντικείμενο το ΚΠΓ. 10/12/2006Νο: 9 / 17

3. Προοπτικές ανάπτυξης μέσα στην επόμενη πενταετία Το ΚΠΓ είναι σύστημα πιστοποίησης που έχει αναπτυχθεί μόνο κατά 15 – 20%. Προβλέπεται η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος μέσα στα επόμενα 5 έως 7 χρόνια. Βασικός μοχλός ανάπτυξης του συστήματος θα είναι το ΕΠΕΑΕΚ. Η ανάπτυξη έχει σχεδιαστεί να γίνει επί διαφόρων αξόνων, που αποτελούν δύο ομάδες: τους κάθετους και τους οριζόντιους. 10/12/2006Νο: 10 / 17

4. «Κάθετοι» άξονες ανάπτυξης Κάθετοι χαρακτηρίζονται οι άξονες που αφορούν σε: α) κάθε μία από τις γλώσσες των οποίων πιστο- ποιείται η ικανότητα χρήσης ή β) κάθε ένα από τα έξι επίπεδα γλωσσομάθειας που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και που έχει υιοθετήσει το ΚΠΓ πριν από όλα τα άλλα συστήματα πιστοποίησης. 10/12/2006Νο: 11 / 17

4. «Κάθετοι» άξονες ανάπτυξης (συνέχεια) Ως προς τις γλώσσες, το ΚΠΓ θα αναπτυχθεί οργανώνοντας, σε πρώτη φάση, εξετάσεις στην ισπανική γλώσσα. Επόμενη γλώσσα που θα ενσωματωθεί στο σύστημα εντός της επόμενης πενταετίας προβλέπεται να είναι η ρωσική. Άλλες γλώσσες θα ενταχθούν μετά την 5ετία και αφού γίνει σχετική έρευνα ανίχνευσης κοινωνικών αναγκών σε πιστοποίηση. 10/12/2006Νο: 12 / 17

4. «Κάθετοι» άξονες ανάπτυξης (συνέχεια) Ως προς τα επίπεδα, όπως ήδη αναφέρθηκε, το ΚΠΓ θα αναπτυχθεί αμέσως προς το Β1. Επόμενο επίπεδο θα είναι είτε το Γ2 είτε το Α2, ανάλογα με i) τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και ii) την πολιτική βούληση της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ. Σε κάθε περίπτωση, το αναπτυξιακό πλάνο του συστήματος προβλέπει πιστοποίηση και στα 6 επίπεδα εντός της επόμενης 5ετίας. 10/12/2006Νο: 13 / 17

5. «Οριζόντιοι» άξονες ανάπτυξης 10/12/2006Νο: 14 / 17 Οριζόντιοι χαρακτηρίζονται οι άξονες που αφορούν σε όλες τις γλώσσες και σε όλα τα επίπεδα. Ένα πρώτο μέτρο διαφοροποίησης και βελτίωσης του συστήματος σχετίζεται με τη διαβάθμιση των οργάνων μέτρησης που χρησιμοποιεί. Το δεύτερο, χρονικά, μέτρο που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί είναι η σύνδεση του συστήματος πιστοποίησης με το εκπαιδευτικό σύστημα, χωρίς, ωστόσο, να υποταχθεί το ένα στο άλλο.

5. «Οριζόντιοι» άξονες ανάπτυξης (συνέχεια) 10/12/2006Νο: 15 / 17 Ένας άλλος άξονας ανάπτυξης αφορά στην ετοιμασία οργάνων μέτρησης (γλωσσικών τεστ) σε ψηφιακή/ηλεκτρονική μορφή. Τα όργανα σε αυτή τη μορφή θα είναι αυτονόητα διαβαθμισμένα και, ενδεχόμενα, προσαρμοστικά και ως προς άλλη παράμετρο πέραν του επιπέδου. Το ΚΠΓ θα βελτιώσει και θα αυξήσει το σώμα εξεταστών με το οποίο συνεργάζεται, μέσω σεμιναρίων και οργανωμένης αξιολόγησής τους.

5. «Οριζόντιοι» άξονες ανάπτυξης (συνέχεια) 10/12/2006Νο: 16 / 17 Με βάση τα πορίσματα δειγματοληπτικής περιγραφικής έρευνας, μελετάται η θεσμοθέτηση πιστοποίησης της ικανότητας των ατόμων να χρησιμοποιούν μια ξένη γλώσσα για ειδικούς σκοπούς, σε ένα τουλάχιστον επιπέδο. Το ΚΠΓ, τέλος, προγραμματίζει λεπτομερέστερο έλεγχο της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και εξασφάλιση ανάδρασης για τις επιμέρους λειτουργίες του συστήματος πιστοποίησης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ 10/12/2006Νο: 17 / 17