Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο για σύγχρονο και αποτελεσματικό προϊοντικό marketing και εταιρική επικοινωνία Στέλιος Δρυς
Ποιότητα....... με νέους όρους..... Με παράδειγμα το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
καταναλωτής panel test - εργαστήριο ποιότητα ελαιολάδου νομοθεσία εμπόριο
καταναλωτής Χρώμα Υγιεινό Γεύση Οσμή Συσκευασία Ακριβό – φθηνό Brand Κατηγοριοποίηση
panel test - εργαστήριο panel test - IOOC troxado φρουτώδες πικρό πικάντικο ταγγό ....... εργαστήριο K οξύτητα υπεροξείδια κηροί ......
νομοθεσία Διασφάλιση υγείας του καταναλωτή ΕΚ 178/02 Ιχνηλασιμότητα (one step back-front) Πολλαπλή συμμόρφωση ΕΚ 1782/03 Επισήμανση συσκευασιών ΕΚ 1019/02 Έλεγχος (ΕΦΕΤ, Νομαρχίες) ΕΚ 852/04
εμπόριο - αγορά Πιστοποίηση ώς πρός εθνικά & διεθνή πρότυπα όπως τα AGRO, BIO, GLOBALGAP, ISO 22000 ( HACCP) Αναγνώριση ώς πρός τον Καν. ΕΕ 510/2006 γιά προιόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ Ιχνηλασιμότητα ώς πρός το νέο διεθνές πρότυπο , ISO 22005 Σύστημα QA με τους προμηθευτές για συνεχή έλεγχο Επικοινωνία Β2Β με τους εμπορικούς εταίρους και Β2C με τις ελεγκτικές αρχές ή τα ΜΜΕ στην διατροφική αλυσίδα υποχρεωτικά από τον Καν. ΕΕ 178/2002 σε επίπεδο one step front - one step back
σήματα ποιότητας Επιχειρήσεις με εγκαταστάσεις χειρισμού προϊόντων Πρωτογενής παραγωγή Επισήμανση συσκευασιών λιανικής
προτάσεις - συμπεράσματα Νέο τεκμηριωμένο προϊοντικό marketing mix με αντίστοιχη τεκμηριωμένη επικοινωνία, προώθηση και διαφήμιση Περιβαλλοντική εταιρική εικόνα με σύστημα διαχείρισης κρίσεων