10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένταξη στο σύστημα Ελέγχου
Advertisements

Επίδραση της Αφυδάτωσης στις βιταμίνες
Παρουσίαση στην ΕΧΑΕ 18 Νοεμβρίου 2013
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΖΟΛ σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2008/47/EC που τροποποιεί την Οδηγία της Επιτροπής 75/324/EEC.
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Msc Αντωνία Μανιάτη.
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
Νέες τάσεις της διεθνούς αγοράς Ελληνικά αγροτικά προϊόντα Προϋποθέσεις ανάδειξης σε ισχυρό εξαγωγικό «όπλο» ΥΠΕΞ – Δράσεις Οικονομικής Διπλωματίας: Υποστήριξη.
Ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Αγροτικού Τομέα Agribusiness consulting and marketing services.
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Γεύση,Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά,
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο
1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Αγροτική Επιχειρηματικότητα:
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Greek Foodosophy- Mall για παραγωγούς Η φρέσκια, νέα ιδέα εμπορίου.
Τα πιο γνώστα οικολογικά σήματα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 852/2004 «για την υγιεινή των τροφίμων»
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
Η Ανακύκλωση Ά Λυκείου Καστελίου Σπύρος Πετράκης
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Ποίοι Είμαστε Το πρώτο αδειοδοτημένο σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών στην Κύπρο από τον Αύγουστο του 2006 Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ και 30 μεγάλων επιχειρήσεων.
ΤΟ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΤΑ ΦΑΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ
2013 ΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ Ε ΞΑΜΗΝΟ 2015 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ¨5
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Η ελιά.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
Τι είναι το ελαιόλαδο: (Olea Europa) Τι είναι το ελαιόλαδο: έλαιο του καρπού της ελιάς (Olea Europa) Ποια η σύστασή του: Ποια η σύστασή του: Μίγμα εστέρων.
Strath ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΜΑΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Σ. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 834/07 ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μποτονάκης Γεώργιος Ελεγκτής ΔΗΩ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΪΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 1. ΣΥΝΗΘΗ ΜΕΘΟΔΟ 2. ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΘΟΔΟ 3. ΚΑΤΑΤΑΞΕΤΕ.
Π. ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ1. 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΚΚΟΥ EPS (ΑΠΟ ΠΡΟΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) ΦΕΡΕΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ –Κατά συνέπεια έχει μαγνητικές ιδιότητες.
1 Βιολογικά ή Οργανικά Τρόφιμα – Θρεπτική Αξία και Ασφάλεια ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 11η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
Οινολογία Εργαστήριο 1 ο. Οίνος ή κρασί το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση μερική ή ολική των νωπών σταφυλιών σπασμένων ή όχι.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
Πως θα διπλασιαστούν οι εξαγωγές Ελαιολάδου
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΝΕΡΟ Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη ανόργανη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, αφού καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Το νερό στις «συνηθισμένες.
Φαινόλες Ενώσεις που έχουν ένα τουλάχιστον –ΟΗ απευθείας ενωμένο σε C βενζολικού δακτυλίου. Οι φαινόλες έχουν αντιοξειδωτική δράση και δρουν ως παρεμποδιστές.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π)
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος
Metrotech Hellas Ζυγιστικά και γεμιστικά μηχανήματα
Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
BTeV Talk Γ. Σταυρόπουλος ΙΠΣΦ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Νοέμβριος 2017
Το κόστος Ποιότητας    
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΠΟΠ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ο ΥΓΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα. Θα μιλήσουμε για το δικό μας….

1. Προέρχεται από άνυδρες και άγουρες ελιές. – Γι αυτό έχει έντονα αρώματα και ισχυρά αντιοξειδωτικό χαρακτήρα.

2. Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πάνινα σακιά, ή κλούβες, που δεν στοιβάζονται σε παλέτες. Η άλεση γίνεται μέσα σε ένα 24ωρο από την συλλογή – Γι αυτό και επιβραδύνονται οι ζυμώσεις στην ελαιόμαζα που προκαλούν αυξημένες οξύτητες.

3. Η καταπολέμηση του δάκου δεν γίνεται με ψεκασμό αλλά με δολωματικές παγίδες που κατασκευάζουμε οι ίδιοι χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένες ουσίες – Γι αυτό και οι χημικές αναλύσεις του δίνουν μη ανιχνεύσιμες περιεκτικότητες φυτοφαρμάκων.χημικές αναλύσεις του

4. Τα ελαιόδενδρα λιπαίνονται με κοπριά, στάχτη και ανακυκλωμένη από την θαμνοκοπή οργανική φυτική ύλη– Δεν θέλουμε «ντοπαρισμένα» δένδρα, αλλά δένδρα που παράγουν με φυσικά αρμονικούς ρυθμούς το χυμό τους.

5. Ο ελαιόκαρπος αλέθεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 27 ο C., σε πιστοποιημένα ελαιουργεία– Γι αυτό το ελαιόλαδο διατηρεί πολύτιμες βιταμίνες που καταστρέφονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

6. Το ελαιόλαδο αμέσως τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χώρο χαμηλής θερμοκρασίας χωρίς να έλθει σε επαφή με πλαστικά δοχεία, ή δεξαμενές.– Γι αυτό η περιεκτικότητα του σε πλαστικοποιητές είναι ασήμαντη και οι οξειδωτικοί του δείκτες (Κ, υπεροξείδια) είναι πολύ κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.πολύ κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια

7. Το ελαιόλαδο cretanthos συνοδεύεται από τα παρακάτω πιστοποιητικά : Α- ΔΗΩ (Φορέας πιστοποίησης βιολ. Ελαιόλαδου και επιχείρησης) Β- ISO Ελαιουργείου Γ- ISO Tυποποιητηρίου Δ- ΙSO ή πιστοποιητικά καταλληλότητας για συσκευασίες (Μπουκάλια, τενεκεδάκια, πώματα) Ε- Πιστοποιητικό «Κρητικό Προϊόν». Στ- Πιστοποιητικό Ελληνικής Επιχείρησης. - Δείγματα συμμόρφωσης σε μια σειρά από κανόνες, και ελέγχους που προφυλάσσουν τον καταναλωτή.

8. Η συσκευασία του αναδεικνύει το πολύτιμο περιεχόμενό του.– Ιδανική για ένα δώρο που ξεχωρίζει και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

9. Είναι τιμητικό οτι τα προϊόντα μας φέρουν την ετικέτα «ΚΡΗΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΑΞΙΩΝ» έχοντας μια ακόμη πολύτιμη πιστοποίηση από την Περιφέρεια Κρήτης– Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια πρόσθετη εγγύηση ότι τα προϊόντα μας πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων.

10. Οι ελαιώνες που το παράγουν βρίσκονται στον βόρειο Μυλοπόταμο Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη ΠΟΠ – ΠΓΕ και η ποικιλία των δένδρων είναι η περίφημη «Κορωνείκη»– Το ήπιο τοπικό μικροκλίμα σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη ποικιλία δίνουν ένα από τα καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο ελαιόλαδα.

Το τρίπτυχο της Επιχειρηματικής μας Φιλοσοφίας : Υψηλή ποιότητα Μικρές ποσότητες Προϊόντα ελεγχόμενα και εγγυημένα.