Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος
Νάσια Θεοχάρους Ανδρομάχη Πιττάκη

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή: Οικιακά απόβλητα Πώς ανακυκλώνεται το γυαλί
Πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης γυαλιού Ο ρόλος μας στην ανακύκλωση του γυαλιού Φωτογραφίες Βίντεο ανακύκλωσης γυαλιού Επίλογος

3 Εισαγωγή: Οικιακά απόβλητα
Οικιακά απόβλητα συσκευασίας θεωρούνται τα απόβλητα συσκευασίας που παράγονται στα νοικοκυριά. Οι συσκευασίες αυτές περιλαμβάνουν ως σύνολο, όλους τους τύπους υλικών συσκευασίας (χαρτί-χαρτόνι, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, ξύλο και μικρές ποσότητες άλλων υλικών). Οι μεγαλύτερες όμως ποσότητες αυτών των συσκευασιών αποτελούνται από τα ακόλουθα υλικά: (α) χαρτόκουτα και άλλα χαρτιά, (β) γυάλινα μπουκάλια και βάζα, (γ) πλαστικά μπουκάλια, βάζα και μεμβράνες, (δ) αλουμινένια τενεκεδάκια ποτών, (ε) κονσέρβες σε μεταλλικές συσκευασίες.

4 Πώς ανακυκλώνεται το γυαλί
Υπάρχουν δύο τρόποι ανακύκλωσης. Ο πρώτος είναι η επαναχρησιμοποίηση των μπουκαλιών. Ο δεύτερος τρόπος έχει σχέση με τα μπουκάλια που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και με τα διάφορα γυάλινα αντικείμενα. Αυτά τα συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους. Έπειτα μεταφέρονται στα κέντρα συγκέντρωσης γυαλιού όπου γίνεται ο διαχωρισμός του γυαλιού ανάλογα με το χρώμα του (άσπρο, πράσινο, καφέ). Μετά σπάνε το γυαλί σε μικρά κομματάκια (υαλόθραυσμα) και το καθαρίζουν από χαρτιά, πλαστικά κ.ά. Στη συνέχεια το υαλόθραυσμα οδηγείται στον κλίβανο τήξης κι ακολουθείται όλη η προηγούμενη διαδικασία.

5 Πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης γυαλιού

6 Ο ρόλος μας στην ανακύκλωση του γυαλιού
Ο ρόλος μας στην ανακύκλωση του γυαλιού : Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση των προϊόντων, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό. Κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συνολικά πρέπει να συμβάλλουμε ενεργά στη προσπάθεια αυτή. Στο φυλλάδιο που θα σας μοιράσουμε προτείνουμε μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανακύκλωση και συγκεκριμένα του γυαλιού…μην το πετάξετε! ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ !

7 Φωτογραφίες


Κατέβασμα ppt "Ανακύκλωση Γυαλιού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤ’1 Αίας Ζαννέττος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google