Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος. Κλίμακα = α : β όπου α το μέγεθος στο φύλλο σχεδίασης β το πραγματικό μέγεθος Αντικείμενα με μικρό μέγεθος τα σχεδιάζουμε μεγαλύτερα σε αναλογία ώστε να φαίνονται όλες οι λεπτομέρειές τους, ενώ τα αντικείμενα με μεγάλο μέγεθος τα σχεδιάζουμε μικρότερα. Η κλίμακα σχεδίασης αναγράφεται στο υπόμνημα. Σύμφωνα με το ISO οι πιο συνηθισμένες κλίμακες που χρησιμοποιούνται στο μηχανολογικό σχέδιο είναι: 1:1, 1:2, 1:5, 1:10, 1:25, 1:50, 1:100, 2:1, 5:1, 10:1


Κατέβασμα ppt "ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google