DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Βασικές κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
Διακρατική συνάντηση EQUAL Σάμος, 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2003
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
Η πληροφορική στην προαγωγή της οδοντικής υγείας σε παιδιά
Inspiring Science Education : Ένταξη Σχολικών Μονάδων,
Ι ΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Π ΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ Τ ΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ / Ε. Κ. «Αθηνά» Τσιμισκή 58, Ξάνθη, τηλ: , fax: ,
Τηλεοδοντιατρική σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Αριζόνας Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Αθανασοπούλου Χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα.
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Κοντές Ιωάννης ( ΑΕΜ :30650, γ εξάμηνο ) Τσιονάς Ιωάννης ( ΑΕΜ :30694, γ εξάμηνο )
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Πληροφορική στην Προαγωγή και Αγωγή Οδοντικής Υγείας στα Παιδιά
Τεχνολογίες Ηλεκτρονικής Μάθησης
Τεχνολογίες Εκπαίδευσης
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Cerec Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» των μαθητών: Αντωνόπουλος Αντώνης Ζαφειρίου Σταύρος-Παναγιώτης Έτος: 2013 Αριστοτέλειο.
Εικονική πραγματικότητα ένας τρισδιάστατος κόσμος!!!
ΑΜΠΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΝΝΑ ΣΤ’ΕΞΑΜΗΝΟ
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
ΑΝΟΙKΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Επικαιροποιημένη διαδικασία υλοποίησης μαθημάτων βίντεο (Χρήστος Φείδας, Ομάδα Υλοποίησης Έργου)
ΓΡΑΦΕΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΕΠΘ
ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Εύη Μακρή - Μ π ότσαρη Πρόεδρος του τμήματος.
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
Παναγιώτα Φωτίου Ελένη Κωνσταντίνου
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Τηλεκπαίδευση Χαρίκλεια Τσαλαπάτα Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Τα Clinical Decision Support Systems (CDSSs) είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε επιστήμονες υγείας που καλούνται να.
Κεφ. 8 ο : Εκπαιδευτικό Λογισμικό Γενικοί ορισμοί: Γενικοί ορισμοί: (software): –Λογισμικό (software): οι καταγραφές σε υλικό –Υλικό hardware –Υλικό (hardware):
Ε ΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ : Εμμανουηλίδης Γεώργιος & Καρατζιούλας Κωνσταντίνος.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
Τίτλος: "Μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορίας στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης" Ιουλία.
ΕφαρμογΕς οδοντιατρικης πληροφορικης
Κατάρτιση Στελεχών ΟΤΑ σε θέματα ΤΠΕ: Ηλεκτρονική Μάθηση Λάζαρος Μεράκος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα» Αντωνίου Θεοδώρα Κυριάκου Ελπίδα Παπαδοπούλου Ευθυμία Τορτούρη Κατερίνα.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Εργασία Πληροφορικής Θέμα: Εκπαιδευτικό Οδοντιατρικό Ρομπότ Από τις φοιτήτριες: Αϊβάζη Χρυσοβαλάντου Λιάση Ιωάννα Λιοσάτου Ρεγγίνα Μάιος 2012.
Προσομοίωση και Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων Περιγραφή του μαθήματος.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οδοντιατρική.
Θέσεις και αντιθέσεις Στρατής Γαλλόπουλος Τμ. Μηχ. Υπολογιστών & Πληροφορικής Ευφημία Καρακάτζα Τμ. Φιλολογίας.
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα: ανάλυση άρθρων/ενημερωτικών video και καταχώρησή τους σε OER» Δημήτρης Στόκκος Παναγιώτης.
Οδοντιατρική Πληροφορική
1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010.
3 η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής, Αλεξανδρούπολη Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών Τ. Α. Μικρόπουλος.
ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ…ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
Εκπαιδευτική τεχνολογία (η Πληροφορική στην Εκπαίδευση)
Α Τα Χαρακτηριστικά των ΤΠΕ που Ευνοούν τη Μάθηση.
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαιδευτική διαδικασία Ξυνή Παναγιώτα Πληροφορικός ΠΕ19 M.Sc. Ίλιον, 11/12/2014.
Ε. Αλεξοπούλου, Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εκπαιδευτική Τεχνολογία, Πολυμέσα.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Πολυμέσα και Υπερμέσα στη Διδασκαλία και τη Μάθηση
Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα – Πυρήνας ΤΠΕ Μάρτιος, 2011
Βασίλης Γαργανουράκης Φυσικός – Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα»
Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ατομικός Φάκελος Υλικού / Φάκελος Εργασιών Εκπαιδευτικού και Μαθητή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

DENTSIM Λογισµικό προσοµοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση Κυτίδης Αναστάσιος Ζουρούδη Στυλιανή

Χρήση λογισμικών προγραμμάτων στην οδοντιατρική εκπαίδευση Προσομοίωση με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας έχει γίνει εμφανής στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στην οδοντιατρική έχει εκτεταμένη χρήση στην εκπαίδευση, ιδίως στον τομέα των προκλ ι νικών μαθημάτων. Π ροσφέρει πρακτική στους φοιτητές και τεκμηρίωση της περίθαλψης, βελτίωση της παροχής του υποστηρικτικού υλικού, όπως διαγράμματα, εγχειρίδια, κλπ.

Παράγοντες που φαίνεται να κινούν το ενδιαφέρον είναι η επιθυμία να παρέχεται μια ομαλότερη μετάβαση των φοιτητών στην κλινική, για να υποστηρίξει και να ενισχύσει την εργονομία, να διευρύνει την προκλινική εμπειρία των φοιτητών με τη εισαγωγή πρόσθετων μοντέλων που μιμούνται πραγματικές συνθήκες ασθενούς.

Dentsim Μια τέτοια μονάδα προσομοίωσης είναι το dentsim. Είναι διαθέσιμο από το Η μονάδα αποτελείται από μια προσομοίωση ασθενή ή το ανδρείκελο με το κεφάλι, οδοντιατρική χειρολαβή και το φως, υπέρυθρη κάμερα, και δύο υπολογιστές. Η κεφαλή του ανδρείκελου και της χειρολαβής περιέχει υπέρυθρες εκπομπές που επιτρέπουν στην υπέρυθρη κάμερα να ανιχνεύει τον προσανατολισμό τους στο χώρο.

O φοιτητής προετοιμάζει ένα δόντι στο κεφάλι του ανδρείκελου και ο υπολογιστής μπορεί να διαμορφώσει μια εικονική εικόνα του δοντιού που παρασκευάζεται στον υπολογιστή. Το εικονικό δόντι μπορεί στη συνέχεια να συγκριθεί με την ιδανική προετοιμασία που εγκρίθηκε από τη σχολή και άφθονη, λεπτομερής οπτική ανάδραση μπορεί να δοθεί, συμπεριλαμβανομένης μιας βαθμολόγησης. Η μονάδα μπορεί να αξιολογήσει την διεργασία της παρασκευής και όχι μόνο το τελικό προϊόν.

Κατάλογος των Οδοντιατρικών Σχολών με Dentsim στα προγράμματα σπουδών τους : Case Western Reserve University, Οχάιο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, Μινεσότα University of Pennsylvania, Philadelphia Virginia Commonwealth University, Virginia Meharry Medical College, Τένεσι

DENTSIM και ανάπτυξη δεξιοτήτων Οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση άμεσα σε πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες τους, να επανεξετάζουν τις τεχνικές τους σε πραγματικό χρόνο, να καθορίζουν που είναι οι αδυναμίες τους. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή για επανεξέταση κατά τις μη προγραμματισμένες ώρες (και τα Σαββατοκύριακα).

Πλεονεκτήματα Dentsim Σωστή χρήση των οδοντιατρικών οργάνων - οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά την υψηλής ταχύτητας χειρολαβή, περιστροφική όργανα κοπής, καθρέφτης, ανιχνευτήρας κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της οδοντιατρική σχολής Αυτοαξιολόγηση - οι μαθητές έχουν απεριόριστη, άμεση και αντικειμενική πρόσβαση σε λεπτομερή ανατροφοδότηση του έργου τους. Tο σύστημα περιλαμβάνει 3D γραφικά, διατομές, μετρήσεις, και ζουμ χαρακτηριστικά. Οι μαθητές μπορούν να δουν τις διαδικασίες τους από μία 3D προοπτική.

Ταχύτερη απόκτηση δεξιοτήτων - οι έρευνες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι οι φοιτητές καταφέρνουν την επίτευξη της κατάρτισης με βάση το επίπεδο δεξιοτήτων με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι με τις παραδοσιακές μονάδες προσομοιωτή. Το DentSim Lab είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξοικείωση με τον οδοντιατρικό εξοπλισμό. Ο φοιτητής θα μάθει περισσότερα σε προκλινικό επίπεδο και θα είναι καλά προετοιμασμένος για την έναρξη της κλινικής του δραστηριότητας.

Μειονεκτήματα Dentsim Μεγάλο κόστος - οι τρέχουσες μονάδες είναι ακριβές. Το κόστος της κάθε μονάδας είναι περίπου $ Νέα λογισμικά του προγράμματος είναι επίσης ακριβά περίπου δολάρια το καθένα. Δυσκολίες συντήρησης και επισκευής του εξοπλισμού. Απουσία καθηγητών με εκπαιδευτικές τακτικές μέσω του dentsim.

Κριτικές Ο Δρ Ana Treviño - Κοσμήτορας της Ιατρικής και Χειρουργικής Πρόγραμμα Οδοντίατρος / Tecnológico de Monterrey, Μεξικό: ‘’Είναι σημαντικό για τους μαθητές μας να γνωρίζουν τη σημασία και το αντίκτυπο ενός mm, στην Οδοντιατρική, και με την τεχνολογία DentSim θα μπορούσαμε να κάνουμε σίγουρα μια οπτική, αντικειμενική και με αξέχαστο τρόπο εκπαίδευση’’ - Ο φοιτητής οδοντιατρικής Ryan Muller από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα: ‘’Η ακριβής και άμεση πληροφόρηση που παρέχεται από το Dentsim μου επέτρεψε να μεγιστοποίησω το χρόνο που πέρασα στην προκλινική ανάπτυξη των δεξιοτήτων που χρειάζομαι ως οδοντίατρος’’.

Ένα σχετικό video παρουσίασης του dentsim:

Βιβλιογραφία ulation_Technology ulation_Technology

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!