Η θάλασσα με τα ψάρια της

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Σπονδυλωτά Ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 5 υποκατηγορίες: Ψάρια Αμφίβια Ερπετά Θηλαστικά Πτηνά.
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό
Σοφία Σαββοπούλου, Φωτεινή Σωτηροπούλου, Παύλος Σινιγάλιας
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΖΩΑ.
Το νερό συστήνεται Επιλογή φωτογραφιών και ανάγνωση κειμένου
Φώκια Monachus Monachus
ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ.
All things in time Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός 1 ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δ τάξη Εκπαιδευτικός: Σοφία Κουζούλη
Βυζαντινό Τραπέζι ΑΛΙΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Δάφνη-Γιώργος-Αλεξία.
Το λεξιλόγιο του νερού νερό.
Θαλασσινα - seafood.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Οι καμηλοπαρδάλεις δεν ανήκουν όλες σε ένα είδος αλλά χωρίζονται σε έξι ξεχωριστούς γενετικούς πληθυσμούς, από τους οποίους πολλοί πρέπει.
Τα αγαπημένα μας είδη ζώων
ΨΑΡΙΑ.
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
♥Δελφίνι♥.
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΘΙΟΥ
ΤΑ ΖΩΑ Των μαθητριών της Στ τάξης Ακριτίδου Χρυσή-Φωτεινή
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Ποταμός Νείλος Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
Η ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΨΑΡΙΑ) (1)
ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι.
Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
Τα ζώα έχουν ιδιαίτερα χαρίσματα
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
ΜΑΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ.
Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥΛΟΥΜΗ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
Πιο απλά εργαλεία στην κατασκευή από ότι τα δίχτυα, αλλά συνολικά απαιτούν περισσότερο χρόνο για την άσκηση της αλιείας Παραγάδια Παραγάδια βυθού Παραγάδια.
ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014.
Παγίδες: Χώροι στους οποίους εισέρχονται οι οργανισμοί και από τον οποίο είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο να βγουν. Μόνιμες ή ημιμόνιμες κατασκευές Τύποι παγίδων.
ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
Φλαμίνγκο παπα.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Θαλάσσια ζώα Τα θαλάσσια κήτη, επίσημα καλούμενα κητώδη είναι μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά άριστα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον τους, στα οποία περιλαμβάνονται.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.
ΤΑ ΨΑΡΙΑ Ακής Δημήτρης.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Ο Ιππόκαμπος Ο Ιππόκαμπος είναι ψάρι που βρίσκεται στις βόρειες θάλασσες και στην Μεσόγειο.
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΟΜΑΔΕΣ ΖΩΩΝ Νίκος Ξύδας ΣΤ΄
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΗ.
Λιμνη Παμβωτιδα.
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΑΥΤΙ ΜΥΤΗ ΣΤΟΜΑ ΜΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΤΟΥΣΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η θάλασσα με τα ψάρια της

Τα θαλασσινά που τρώμε Καλαμάρι Χταπόδι Γαρίδα Κέφαλος Ζαργάνα Γαύρος

Η ζωή των ψαριών Τα ψάρια είναι ζώα της θάλασσας Tα ψάρια όταν βγουν από το νερό πεθαίνουν Τα ψάρια τρώνε τα φύκια

Το χταπόδι Το χταπόδι έχει οχτώ πόδια Κατά μήκος των πλοκαμιών, το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες, αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του. Τα χταπόδια υπάρχουν σε ρηχά νερά ,και σε πολύ βαθιά νερά όπου η πίεση είναι μεγάλη

Καλαμάρια Χαρακτηριστικό είναι ότι τα καλαμάρια έχουν δέκα πλοκάμια γύρω από το στόμα, από τα οποία τα δύο είναι αρκετά πιο μακριά.

Γαρίδες Γενικά ανήκουν στη τάξη των αστακιδών. Το χαρακτηριστικότερο είδος είναι η κοινή γαρίδα, όπως και η καραβίδα. Οι γαρίδες ζουν αποκλειστικά στη θάλασσα, όπου κολυμπούν.

Γαρίδες Απαντώνται σε όλες τις θάλασσες και στα γλυκά νερά, όπως επίσης εκτρέφονται για το κρέας τους σε ιδιαίτερα ενυδρεία. Γενικά, οι γαρίδες αποτελούν το καλύτερο δόλωμα, ιδιαίτερα στην αλιεία φαγκριών

Κέφαλος Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια κυρίως σε ρηχά νερά, μέσα σε λιμάνια, σε λιμνοθάλασσες και καμιά φορά ανηφορίζουν και στα ποτάμια. Γεννούν στο πέλαγος από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Κέφαλος Γενικά το σώμα τους είναι μακρύ, με ράχη λίγο πλατιά σκεπασμένη με μεγάλα λέπια. Το στόμα τους είναι μικρό με πολλά λεπτά δόντια ενώ τα χείλη τους είναι χοντρά και σκληρά. Το κάτω σαγόνι σχηματίζει ένα είδος τριγώνου.

Ζαργάνα Οι ζαργάνες τρέφονται με μικρότερα ψάρια. Είναι ωοτόκα και γεννάνε τα αυγά τους σε αντικείμενα που επιπλέουν στο νερό. Αλιεύονται κυρίως με δίχτυα κατά μήκος της ακτής σε ρηχά νερά. Τρώγονται τηγανιτές, ψητές ή καπνιστές.

Ο Γαύρος Ο Γαύρος ή γάβρος είναι ψάρι, γνωστό ήδη από την αρχαιότητα. Είναι η «αφύη» των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης είναι γνωστό και με το όνομα αντζούγια ή και χαψί. Η επιστημονική ονομασία του είναι Εγγραυλίς

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΛΕΝΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΝΙΚΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ I LOVE YOY