Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!

2 Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά τρέχουν να σωθούν δελφίνια είναι θαλασσινά όπως και η φάλαινα.Το μέγεθος του είναι 1,2μέτρα.το όνομα του είναι Δελφοί.

3  οι φάλαινες είναι θηλάστηκα, αναπνέουν με πνεύμονες και ζουν στην θάλασσα.  Η φάλαινα τρώει ψάρια και τα καταπίνει  Η φάλαινα ανήκει στην ίδια οικογένεια με το δελφίνι  Στο τεράστιο στόμα της δεν έχει δόντια.

4 Η χελώνα είναι ερπετό. Ανήκει στην τάξη της πρωτόγονης υφομοταξίας. Υπάρχουν χερσαίες, θαλάσσιες και αμφίβιες χελώνες. κατά την. Γεννούν αυγά τα οποία αφήνουν σε τρύπες τις οποίες σκάβουν. Οι χελώνες στη συνέχεια δεν έχουν καμιά σχέση με τα μικρά τους, τα οποία μεγαλώνουν μόνα τους.

5 . Το καλαμάρι (επιστημονική ονομασία είναι γένος θαλάσσιων ζώων, που ανήκουν στην οικογένεια. Διαθέτει τα γενικά χαρακτηριστικά που έχουν τα. Υπάγεται στα και επίσης ανήκει στα και δ. Η κύρια τροφή του είναι τα Κολυμπά διαρκώς και ζει σε κάποια απόσταση από τις ακτές.

6 Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική κατασκευή (Το χταπόδι έχει.Οι οχτώ άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες.Φέρει επίσης τον κεντρικό πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία.

7 Οι αχινοί, ή αχινιοί, (καθαρεύουσα εχίνοι), είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην -συνομοταξία των (ή της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες.

8 Τα χέλια είναι ψάρια. Υπάρχουν 800 είδη. Τα περισσότερα χέλια είναι αρπακτικά ψάρια. Ο όρος χέλι χρησιμοποιείται και για άλλα είδη που δεν είναι μέλη της τάξης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτροφόρο χέλι. Έχουν επίμηκες σώμα, σαν φίδι, με μήκος από 5 εκατοστά μέχρι 4 μέτρα. Τα χέλια δεν έχουν πυελικά πτερύγια, ενώ αρκετά είδη δεν έχουν και θωρακικά πτερύγια. Τα ραχιαία και πρωκτικά πτερύγια έχουν ενωθεί και σχηματίζουν μια ενιαία κορδέλα κατά μήκος μεγάλου μέρους του σώματός τους.


Κατέβασμα ppt "Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google