Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θαλασσινα - seafood.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θαλασσινα - seafood."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θαλασσινα - seafood

2 στόχοι Ορίζει τα θαλασσινά. Ταξινομεί τα θαλασσινά σε κατηγορίες.
Αναγνωρίζει της υποκατηγορίες των θαλασσινών και δίνει παραδείγματα

3 Ορισμός Τα θαλασσινά είναι ζωïκοί οργανισμοί που ζουν σε θάλασσες, ποταμούς και λίμνες. Για παράδειγμα, γαρίδες, αστακός, στρείδια, μύδια, χταπόδια , σουπιές, καλαμάρι.

4 Κατηγορίες θαλασσινών
Τα θαλασσινά χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα οστρακοειδή και τα κεφαλόποδα. Τα οστρακοειδή χωρίζονται σε άλλες δύο υποκατηγορίες, τα οστρακόδερμα και τα μαλάκια.

5 Κεφαλόποδα Τα κεφαλόποδα ανήκουν στη συνομοταξία των υδρόβιων μαλακίων, αποτελούν το πιο εξελιγμένο είδος τους και ονομάστηκαν έτσι επειδή τα πλοκάμια τους εκφύονται από το κεφάλι τους. Στην ομοταξία τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα καλαμάρια, οι σουπιές και τα χταπόδια.

6 Οστρακόδερμα τα οστρακόδερμα έχουν σκληρό περίβλημα, παράλληλα έχουν και μια ευαίσθητη σάρκα. Παραδείγματα οστρακόδερμων είναι: Αστακός Γαρίδες Καβούρια καραβίδες

7 Μαλάκια – Οστρακοειδή Στα μαλάκια περιλαμβάνονται διάφορα είδη όπως
τα σαλιγκάρια οι αχιβάδες τα μύδια στρείδια, κυδωνιά Γυαλιστερές από εξελικτικής άποψης είναι από τα πιο εξελιγμένα ανάμεσα στα ασπόνδυλα. Ζουν στο νερό, συνήθως στη θάλασσα, τους ωκεανούς αλλά και σε γλυκό νερό.

8 Καθαρισμός Θαλασσινών
Τα οστρακοειδή ανάλογα με το είδος τους καθαρίζονται από τυχόν ακαθαρσίες ή πλένονται. Τα Μαλάκια καθαρίζονται από τα εντόσθια ή τυχόν ακαθαρσίες και πλένονται. Τα κεφαλόποδα καθαρίζονται τα εντόσθια και αφαιρούνται τυχόν κόκκαλα ή μεμβράνες.

9 Σημεία προσοχής θαλασσινών
Στα θαλασσινά συνήθως όταν τα ψήνουμε αλλάζουν χρώμα. Όταν ψήνουμε όστρακα όσα δεν ανοίξουν είναι χαλασμένα και πρέπει να απορρίπτονται. Εάν τα θαλασσινά είναι φρέσκα τότε μπορούν να καταναλωθούν και ωμα.

10 Ανατροφοδότηση - αξιολόγηση
Δώστε τον ορισμό για τα θαλασσινά. Ταξινομήστε τα θαλασσινά. Δώστε τρία παραδείγματα για κάθε κατηγορία θαλασσινών.


Κατέβασμα ppt "Θαλασσινα - seafood."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google