ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
Advertisements

Παρουσίαση στην ΕΧΑΕ 18 Νοεμβρίου 2013
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
ΤΟ ΝΕΡΟ.
Βιολογικές καλλιέργειες
Κατεργασία εδάφους.
ΗΛΙΟΣ Ο Ήλιος είναι ο αστέρας του ηλιακού μας συστήματος. Είναι σχεδόν μια τέλεια σφαίρα με διάμετρο 1,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (109 φορές περισσότερο.
ΣΠΟΡΟΣ “Κλειδί στην πρόκληση για αύξηση της παραγωγής τροφίμων”
ΣΑΠΟΥΝΙ με οικονομικούς όρους. Στέλλα Δουνιά Θωμαΐ Κελεπερτζη
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
.  Η ελαιοκομία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής μας, αφού αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους. Στην περιοχή μας.
Βιολογικά προϊόντα..
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ελιά Μια πρωτη γνωριμια Καψαλάκης Γιώργος.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΟΥΝΑΒΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
10 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο Η Κρήτη είναι ένας τόπος στον οποίο παράγονται πολλά εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδα.
Στάδια ανάπτυξης καλλιεργούμενων φυτών
«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» -
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ; 50: ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ 500, ,000.
Χωρικά διαφοροποιημένη διαχείριση νερού στη Μεσογειακή Γεωργία Ιωάννης Μανάκος και Χρήστος Καρυδάς Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, Τμήμα Διαχείρισης.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Εδαφικοι ποροι Ορισμός του εδάφους.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ.
Πετροχημεία και χρήσεις της
Περιβάλλον και Γεωργία ΤΕΕ Β’ Τάξη 1ου κύκλου Τομέας: Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος Σταμάτιος Τσικόγιας.
Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος
Σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Πρόγραμμα: ΕΠΠΑΙΚ Τμήμα : Β2 Είδος διδασκαλίας: Διδασκαλία Τίτλος ενότητας: Αειφορική υδατική διαχείριση Όνομα φοιτήτριας: Μαρία Παπαδοπούλου.
Ως συντελεστής παραγωγής
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΙΑΣ
10+1 λόγοι για τους οποίους το ελαιόλαδο cretanthos είναι ιδιαίτερο
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
Η ελιά.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
Ελιά Γ1.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού υλικού. Στόχος του μαθήματος είναι οι σπουδαστές που θα έχουν ολοκληρώσει το μάθημα αυτό να είναι σε θέση να γνωρίζουν πρακτικά.
Καρρά Αναστασία Σέρρες ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ.
Περιεχόμενα Α’ Μέρος: Καλλιεργητικές φροντίδες 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝΑ 2. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ 3. ΑΡΔΕΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ 4. ΘΡΕΨΗ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΣΗ 5. ΠΑΓΕΤΟΙ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ. Συστήματα βοτανικής ταξινόμησης είναι μέθοδοι και αρχές κριτηρίων βάσει των οποίων τα είδη των φυτών κατατάσσονται σε διάφορες ταξινομικές.
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 834/07 ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Μποτονάκης Γεώργιος Ελεγκτής ΔΗΩ.
ΕΛΙΑ Olea europaea ΟΙΚ. Oleaceae
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
2ο μάθημα: Στοιχεία φυσιολογίας της Ελιάς
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Σκίαση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελιάς, που επιδρούν στο κλάδεμα
Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Αγροτική Παραγωγή
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης
Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)
Ρύπανση του εδάφους.
Ο γνωστός άγνωστος κλάδος της αγροτικής μας οικονομίας Γνωριμία με το 1ο εξαγωγικό προϊόν της χώρας Δρ Γεώργιος Ντούτσιας Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ.
Δροσοπούλου Γεωργία Λιαγκουρδή Ειρήνη Σακκά Βάσια Σταμούλος Νίκος
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Βιολογική καλλιέργεια πατάτας (Solanum tuberosum, Solanaceae)
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Νερό και Γεωργία ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Κατεργασία εδάφους. Στόχοι  Βελτίωση εδαφικών ιδιοτήτων - ικανότητα απορρόφησης και αποθήκευσης νερού - ικανότητα απορρόφησης και αποθήκευσης νερού -
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ”  ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΜΥΡΣΙΝΗ – ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι κύριες βιολογικές ποικιλίες ελιάς που καλλιεργούνται στο νησί είναι: Η Βαλανολιά ή Μυτιληνιά ή Κολοβή που ευδοκιμεί σε εδάφη που προέρχονται από σχιστόλιθο, φτάνει μέχρι τα 500 μέτρα υψόμετρο, καλύπτει τα 7/10 των ελαιώνων του νησιού και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι (25-30%)και   Η Αδραμυττιανή ή Αϊβαλιώτικη που προέρχεται από το Αδραμύττιο της Μικράς Ασίας, καλύπτει το 1/5 των ελαιώνων του νησιού, εντοπίζεται κυρίως στην επαρχία της Μυτιλήνης και εξυπηρετεί τόσο την ελαιοποίηση όσο και την οικοτεχνία της επιτραπέζιας ελιάς. Η περιεκτικότητά του σε λάδι είναι μέτρια, και φθάνει στο 22-25% του βάρους του καρπού.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Η ελιά, με εστία προέλευσης τη βόρεια Συρία, διαδόθηκε στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα από τους Φωκείς και στο 600 π.χ. πέρασε στην Ιταλία, Σικελία και Καρχηδόνα. Τέλος στην Ισπανία έφθασε δια μέσου δύο δρόμων, του ελληνορωμαϊκού και του σημιτικού(Άραβες). Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ορισμένες ποικιλίες ισπανικές έχουν ονομασίες λατινικές ενώ άλλες αραβικές.

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Περίπου έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα απλώνονται σε συνεχείς ελαιώνες. Η σημερινή μέση ετήσια παραγωγή λαδιού φθάνει περίπου τις 25-30 χιλιάδες τόνους λάδι εξαιρετικής ποιότητας. Στην επικράτηση της ελαιοκαλλιέργειας βοήθησαν ακόμα και οι άριστες συνθήκες με την καταπληκτική εναλλαγή των τεσσάρων εποχών. Τα πρωτοβρόχια όταν έρθουν στην ώρα τους σε συνδυασμό με τον ήλιο του φθινοπώρου και τον ήπιο σχετικά χειμώνα, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για τη σωστή ανάπτυξη του ελαιοκάρπου. Η καλλιέργεια της ελιάς στο νομό Λέσβου καλύπτει το 56,29% της γεωγραφικής γης.

ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗ Η ελιά είναι αειθαλές φυτό αγγειόσπερμο, δικότυλο, συμπέταλο της τάξης των Στρεψιανθών και της οικογένειας των Ελαιωδών (Oleaceae). Το γένος Ελαία (Olea). Η προέλευση του όρου Olea είναι Ελληνική, το έλαιον έγινε Oleum στα Λατινικά. Το ριζικό σύστημα της ελιάς είναι αρκετά απλωμένο και επιφανειακό. Τα φύλλα στη κάτω επιφάνεια φέρουν μεγάλο αριθμό τριχών, οι οποίες τα προστατεύουν από υπερβολική απώλεια νερού. Τα άνθη της ελιάς είναι ερμαφρόδιτα, δηλαδη στο ίδιο άνθος βρίσκουμε τα αρσενικά και τα θηλυκά όργανα.

Καρπός της ελιάς Ο καρπός της ελιάς είναι κανονική δρύπη και συγκροτείται από τα εξής: Το επικάρπιο ή επιδερμίδα ή φλούδα Το μεσοκάρπιο ή σάρκα και Το ενδοκάρπιο(πυρήνας ή κουκούτσι), το ενδοκάρπιο αποτελείται από το οστεώδες περίβλημα(ξυλώδες) και το σπέρμα ή αμύγδαλο.

H ελιά σχηματίζει τις ανθοταξίες της κυρίως σε μέτριας ανάπτυξης ετήσιους βλαστούς. Μετά την ανθοφορία, έχουμε την καρπόδεση, η οποία εξελίσσεται κανονικά αν υπάρχουν δυο προϋποθέσεις: Τα δένδρα κατά την περίοδο αυτή πρέπει να έχουν επάρκεια εδαφικής υγρασίας και αζώτου. Στην περιοχή του ελαιώνα πρέπει να υπάρχουν κατά την περίοδο αυτή καλές προϋποθέσεις γονιμοποίησης.

Θρεπτικές ανάγκες Διαθέσιμο Άζωτο ειδικότερα στο στάδιο διαφοροποίησης οφθαλμών- καρπόδεση (αρχές Μαρτίου-Ιούνιος). Η ανάγκη χορήγησης Φώσφορου είναι μικρότερη και μάλιστα στη χώρα μας λίγες έως ελάχιστες φορές έχουν διαπιστωθεί προβλήματα έλλειψης. Το Κάλιο είναι αναγκαίο και ιδιαίτερα τη χρόνια της αυξημένης καρποφορίας. Τα συμπτώματα της έλλειψης του Καλίου είναι χαρακτηριστικό ¨κάψιμο¨ της κορυφής του φύλλου Το Βόριο είναι το σπουδαιότερο ιχνοστοιχείο για την Ελιά. Έλλειψη του, προκαλεί ανθόρροια και καρπόπτωση, ενώ συχνά παρατηρούνται στην επάκρια βλάστηση πολλά πυκνά και μικρά κλαδάκια που δεν καρποφορούν, η λεγόμενη «σκούπα της μάγισσας».

Καλλιεργητικές πρακτικές Έδαφος Καλλιεργητικές πρακτικές Έδαφος Το πρώτο µέληµα για τους βιοκαλλιεργητές είναι το έδαφος, το οποίο πρέπει να είναι αφράτο ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας, και ικανό να συγκρατεί µεγάλες ποσότητες νερού. Λίπανση Χλωρή λίπανση Κοπριά Κοµπόστ. Σκευάσματα φυσικού βορακα

Η σύγχρονη αντίληψη της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς λειτουργεί με γνώμονα: το σεβασμό στο περιβάλλον, τη χρήση ανανεώσιμων πόρων, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, την ανακύκλωση, την προσπάθεια επίτευξης ποιότητας και όχι ποσότητας προϊόντων, την μη χρησιμοποίηση των συνθετικών φυτοφαρμάκων, τη διατήρηση και προστασία του οικοσυστήματος και την επιστροφή στο έδαφος όλων των θρεπτικών συστατικών με σκοπό την αύξηση της γονιμότητας του εδάφους με φυσικούς τρόπους.

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση του βιολογικού ελαιώνα είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την αποφυγή προβλημάτων. Στην περίπτωση που γίνουν λανθασμένα μπορεί να δημιουργηθούν ανισορροπίες, που προωθούν επιβλαβείς οργανισμούς αντί για τους ωφέλιμους και εμποδίζουν την άριστη ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών. Η φυτοπροστασία στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στοχεύει στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας, η επίτευξη της οποίας καθιστά τον πληθυσμό των βλαβερών εντόμων και παθογόνων σε επίπεδα τέτοια, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα οικονομικής σημασίας από προσβολές. Η οικολογική ισορροπία επιτυγχάνεται με τη σωστή εκτέλεση των απαραίτητων καλλιεργητικών εργασιών (κλάδεμα, λίπανση, άρδευση) και την προστασία των ωφέλιμων οργανισμών.

Επιλογή των κατάλληλων ειδών και ποικιλιών Η καταπολέμηση των εχθρών των φυτών πραγματοποιείται με την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας: Επιλογή των κατάλληλων ειδών και ποικιλιών Καλλιεργητικές μέθοδοι καλλιέργειας Μηχανικές μέθοδοι καταπολέμησης των εχθρών των καλλιεργειών Βιολογικές μέθοδοι καταπολέμησης των εχθρών των καλλιεργειών Προστασία των φυσικών εχθρών των εντόμων Όλα τα συνθετικά γεωργικά φάρμακα απαγορεύονται.

ΕΧΘΡΟι για τους οποιουσ εφαρμοζεται Η ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - δΑκος - πυρηνοτρΗτης - λεκΑνιο AΣΘΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΠΝΙΑ ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ ΑΔΡΟΜΎΚΩΣΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

ΣυγκομιδΗ ΒιολογικοΥ ΕλαιΟκαρπου Συγκομιδή με ραβδισμό. Συγκομιδή με φυσιολογική πτώση (έδαφος ή ελαιοδίχτυα). Μηχανικές μέθοδοι και χρησιμοποίηση καρποπτωτικών. Συγκομιδή με τα χέρια.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ: μεταφορα σε καλαθια μεταφορα σε σακια μεταφορα σε κλουβες

ΕΜΠΟΡΙΑ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η Λέσβος παράγει κατά μέσο όρο 15.000 τόνους ελαιολάδου το χρόνο. Η ιδιοκατανάλωση υπολογίζεται γύρω στους 1.500 τόνους και η τυποποίηση των λεσβιακών επιχειρήσεων στους 2.500 τόνους. Περισσεύουν 11.000 τόνοι, δηλαδή ποσοστό πάνω από το 70% της παραγωγής, που διοχετεύονται χύμα σε τυποποιητές και εμπόρους της Α8ήνας και του εξωτερικού. Η τιμή του εξαρτάται απόλυτα από τις διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης στην παγκόσμια αγορά και η προστιθέμενη αξία του είναι μικρή. Η ΛΕΣΕΛ είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες που προωθούν τυποποιημένο ελαιόλαδο τόσο στην εξωτερική όσο και την εσωτερική αγορά. Το μεγαλύτερο ποσοστό εμπορίας ελαιολάδου το διακινεί το βιομηχανικό συγκρότημα Λέσβου(ΛΕΣΕΛ).