Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)
Σωτήρης Κόλλιας Φυτωριούχος - Καλλιεργητής Ομάδα παραγωγών Γκότζι Μπέρι

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ
02 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΙ ΜΠΕΡΙ Γιατί Γκότζι Μπέρι? Συμβατική η βιολογική καλλιέργεια?

3 ΕΔΑΦΟΣ - ΦΥΤΕΥΣΗ Το Γκότζι Μπέρι θα αναπτυχθεί πιο γρήγορα και θα δώσει καρπούς γρηγορότερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Σε αυτά δηλαδή που η άμμος είναι σε ποσοστό, πάνω από 20%, σε σχέση με τα άλλα δύο βασικά συστατικά του εδάφους. Η φύτευση του Γκότζι Μπέρι γίνεται σε σειρές με απόσταση από φυτό σε φυτό από 1,20 μέχρι 2,00 μέτρα και η απόσταση από σειρά σε σειρά από 2,50 μέχρι 3,00 μέτρα. Πολύ γενικά, τα φυτά Γκότζι Μπέρι που μπορούμε να καλλιεργούμε ανά στρέμμα είναι από 150 μέχρι 250 φυτά, ανάλογα με τις παραπάνω διαστάσεις που θα επιλέξουμε.

4 ΠΟΤΙΣΜΑ – ΛΙΠΑΝΣΗ Το πότισμα των φυτών Γκότζι Μπέρι γίνεται με σταλλάκτες, κοντά στον κεντρικό κορμό διότι δεν επιτρέπεται να βρέχονται τα φύλλα του. Τα ποτίσματα των Γκότζι Μπέρι ξεκινούν νωρίς το καλοκαίρι ανά μία εβδομάδα και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει μπορεί να χρειαστεί και καθημερινό πότισμα, αργά το απόγευμα, ειδικά τις πολύ θερμές μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Λίπανση το Γκότζι Μπέρι χρειάζεται ελάχιστη στον πρώτο χρόνο και αυτό εξαρτάται, από το πόσο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία είναι το χωράφι μας. Τα επόμενα χρόνια γίνονται λιπάνσεις, δύο φορές το χρόνο. Μία βασική λίπανση το χειμώνα και μία με την έναρξη της ανθοφορίας.

5 ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ -ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Η καρποφορία των Γκότζι Μπέρι ξεκινά τέλος Μαΐου, όταν εμφανίζονται τα πρώτα άνθη, τα οποία μέσα σε μέρες θα γίνουν οι πρώτοι ώριμοι καρποί. Τα Γκότζι Μπέρι από την στιγμή που αρχίζει η ανθοφορία, θα μας δίνουν συνεχώς άνθη μέχρι το Φθινόπωρο τα οποία θα μας δίνουν συνεχώς καρπούς μέχρι τις αρχές του Χειμώνα. Η περίοδος συγκομιδής Γκότζι Μπέρι αναλόγως της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Γίνεται συγκομιδή καρπών Γκότζι Μπέρι κάθε δύο ή το πολύ τρεις μέρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 4 μήνες. Οι καρποί Γκότζι Μπέρι συλλέγονται με τα χέρια. Δεν χρειάζεται να φορέσουμε γάντια για να μην οξειδωθούν οι καρποί, όπως λανθασμένα πολλοί αναφέρουν στο internet. Οι καρποί Γκότζι Μπέρι δεν οξειδώνονται από την επαφή των χεριών μας κατά την συγκομιδή. Γάντια θα φορέσουμε για λόγους υγιεινής καθώς και για την προστασία των χεριών μας, όπως για κάθε άλλη συγκομιδή και όχι για να προστατέψουμε τον καρπό Γκότζι Μπέρι.

6 ΕΧΘΡΟΙ – ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Αναλόγως της περιοχής καλλιέργειας, μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί προσβολές στις καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι από: ENTOMA Αφίδες (Μελίγκρα) Αλευρώδεις Λιριόμυζα Θρίπας Τετράνυχος Κολεόπτερα Ακρίδες Τετράνυχους Βρωμμούσες

7 ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Φρέσκος καρπός Κατεψυγμένος καρπός Αποξηραμένος καρπός Αποξηραμένοι βλαστοί & φύλλα

8 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ Ομαδα EGOJI.GR Η Ελληνική αγορά Πιθανά σημεία πώλησης ΕΞΑΓΩΓΕΣ Η Ευρωπαική αγορά Πιθανά σημεία πώλησης Κανόνες της αγοράς ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΤΗ

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ !


Κατέβασμα ppt "Προοπτικές της καλλιέργειας Γκότζι Μπέρι (Goji berry)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google