Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη.."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη.

2 Βιολογικά τρόφιμα και περιβάλλον
Βιολογικά τρόφιμα και περιβάλλον Η βιολογική γεωργία βοηθάει την "αποτοξίνωση" του περιβάλλοντος. Ορισμένα από τα στοιχεία εκείνα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος είναι: Η χρήση φυσικών λιπασμάτων Η κατάλληλη επιλογή φυτικού και ζωικού υλικού Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Η καταπολέμηση ασθενειών με βιολογικές μεθόδους

3 Tι είναι βιολογικά προϊόντα
Με τον όρο "βιολογικά" χαρακτηρίζονται τα προϊόντα εκείνα που παράγονται χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων ή άλλων ορμονών.

4 Τι σέβεται η βιολογική γεωργία:
Τη φύση  Τον υδροφόρο ορίζοντα Το έδαφος  Την υγεία των παραγωγών Την ελληνική ύπαιθρο Τα εκτρεφόμενα ζώα

5 Τιμές βιολογικών προϊόντων
Τα βιολογικά προϊόντα  ελέγχονται  και παίρνουν την έγκρισή τους, από αναγνωρισμένους από το κράτος οργανισμούς τυποποίησης. Η έντεχνη προπαγάνδα που έχει ως στόχο να αποθαρρύνει τους καταναλωτές από την αγορά Βιολογικών Προϊόντων προβάλει σαν κύριο λόγο το ακριβό τους κόστος. Αυτό προβάλλεται: Σαν ανταγωνιστικό μειονέκτημα για να προωθούνται στην αγορά προϊόντα με πολύ μικρή θρεπτική αξία. Ενώ τα Βιολογικά Προϊόντα είναι φθηνά σε σχέση με την αξία τους.

6 Συμπεριφορά καταναλωτή
Η αγοραστική συμπεριφορά εξαρτάται από την ηλικία ή το στάδιο του βιολογικού κύκλου (κύκλου ζωής) του ατόμου. Οι καταναλωτές αγοράζουν: Ορθολογικά. Με βάση το συναίσθημα. Με βάση τη δύναμη της συνήθειας. Με βάση τις επιρροές του περιβάλλοντος.

7 Βιολογικό εργοστάσιο Κρήτης.


Κατέβασμα ppt "Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη.."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google