2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ mail@2epal-serron.ser.sch.gr.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Advertisements

ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΩΝ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ.
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Το Κρασί και οι Ευεργετικές του Ιδιότητες στην Υγεία του Ανθρώπου.
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό Έτος:
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
Ομαδα Ά Οι Καταγωγή και οι Βασικότερες ποικιλίες της Αμπέλου
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές:
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Δ.Υ. ΣΤΡΟΦΗ - ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Χαρακτηριστικά των εφήβων χρηστών που προσέγγισαν τη ΣΤΡΟΦΗ το 2002.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
Χοληστερινη.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
2ο ΕΠΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Αλκοόλ-Αλκοολισμός. Εργασία στην Οικιακή Οικονομία
ΑΛΚΟΟΛ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
1.Ιστορική αναδρομή της Οικιακής Οικονομίας
Η κατανάλωση Λιθουανία Βιλνιους 3 φορές την εβδομάδα μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε άσθμα και έκζεμα, στα παιδιά, δήλωσαν ερευνητές που εξέτασαν παγκόσμιες.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί.
Ξηρασία στο κέρας της Αφρικής Πληροφοριακό Υλικό για Σχολεία ActionAid Ελλάς Σεπτέμβριος 2011.
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία.
ΠΟΙΟΤΙΚΗ-ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
Αιθανόλη (αιθυλική αλκοόλη) οινόπνευμα ή C2H5OH.
ΑΛΚΟΛ ΚΙ ΥΓΕΙΑ Τι θα δούμε σε αυτή την παρουσίαση :
Συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα
Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΚΡΑΣΙ»
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ.
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Το Αμπέλι και το Κρασί στην Ερμιονίδα Τάξη Α΄ Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Σχολικό Έτος:
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Μπελλένειο Γυμνάσιο Λέρου Σχολικό έτος Τάξη: Α’ Γυμνασίου Ομάδα εργασίας: Ζουμπούλη Δέσποινα, Κανάρη.
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
Το ευ ζην απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΑσφΑλεια στο διαδΙκτΥο
Δημοσκόπηση Τμήμα A1 Αλκοόλ και μαθητές.
Παχυσαρκία.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ- ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ   7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ15.
7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης Πρόγραμμα Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι»
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Εφηβικές Συμπεριφορές υψηλού κινδυνου και ΜΜΕ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ mail@2epal-serron.ser.sch.gr

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ Τάξη: ΒΥ3

ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Παπαδοπούλου Αθανασία Ποργιάζη Χρυσούλα Πίππα Σοφία Μπζαλάβα Αικατερίνη

Το φυτό της αμπέλου στην άγριά του μορφή εμφανίστηκε πριν 7 Το φυτό της αμπέλου στην άγριά του μορφή εμφανίστηκε πριν 7.500 χρόνια περίπου, ως θάμνος αναρριχώμενος σε δασικές και παραποτάμιες περιοχές.

Όλα τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πρώτη καλλιέργεια της αμπέλου άρχισε κατά τη νεολιθική εποχή (6.000 π.Χ.) στις περιοχές του Καυκάσου και της Μεσοποταμίας.

Το αρχαιότερο σκεύος αποθήκευσης αλκοόλ που έχει βρεθεί είναι 7 Το αρχαιότερο σκεύος αποθήκευσης αλκοόλ που έχει βρεθεί είναι 7.000 ετών.

Στους αρχαίους Έλληνες ο οίνος αποτελούσε μέρος του πρωινού και των άλλων γευμάτων καθώς το πίνανε αναμειγνύοντάς το με νερό.

Αλλά και στη χριστιανική θρησκεία η θέση της είναι περίοπτη Αλλά και στη χριστιανική θρησκεία η θέση της είναι περίοπτη. Η Άμπελος είναι ο Ιησούς και ο Αμπελουργός είναι ο πατέρας. Το κρασί δημιουργήθηκε την Τρίτη ημέρα της Δημιουργίας κ.ά.

Στην Ελλάδα υπάρχουν υποδειγματικοί αμπελώνες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας κρασιά σε καλές τιμές. Τα τελευταία χρόνια ο αμπελο-οινικός τομέας παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, ποιοτική και ποσοτική. Αποτέλεσμα της προόδου αυτής είναι η παραγωγή εμφιαλωμένων οίνων ποιότητας και η εξαγωγή τους στη διεθνή αγορά.

Η χρήση αλκοόλ είναι μια παλιά κοινωνική συνήθεια και είναι ευρέως διαδεδομένη και συνυφασμένη με πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Είναι από τις πιο διαδεδομένες «ουσίες». Καταναλώνεται σχεδόν σε κάθε κοινωνική συγκέντρωση και ανήκει στις «ουσίες» των οποίων η κατάχρηση έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα άτομα και τις οικογένειες.

Πίνουμε κρασί, μπύρα, ούζο και άλλα αποστάγματα….. Για την ακρίβεια, το προϊόν ζύμωσης σχεδόν οποιουδήποτε φυτικού προϊόντος μπορεί να μετατραπεί σε αλκοόλ.

Η αγάπη μας για αυτή την τοξική ουσία, αιτία τόσων προβλημάτων, αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο. Ίσως αρκεί να πούμε ότι πίνουμε επειδή αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας το κρασί είναι αναμφίβολα ο καλύτερος συνοδός του φαγητού ……και της παρέας.

Η κατανάλωση του κρασιού με μέτρο αλλά και με παρέα σημαίνει: Ένα με τρία ποτήρια κρασί την ημέρα ανάλογα το φύλο, την ηλικία και το βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος να καταναλώνουμε το κρασί είναι να το συνοδεύουμε με φαγητό.

Η ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης κρασιού Μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων. Αποτρέπει την συσσώρευση της κακής χοληστερίνης στα αγγειακά τοιχώματα. Δρα ως αντιοξειδωτικό και αποτρέπει τα καρδιακά επεισόδια. Μειώνει το στρες. Βελτιώνει την ψυχική μας κατάσταση.

Στην υγειά μας!

Ευχαριστούμε!