Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία από διάφορα νοσήματα. Τα ραπανάκια έχουν … τις ρίζες τους 4000 χρόνια πριν, κάπου στη Μέση Ανατολή. Οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι τα είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Η φήμη τους εξαπλώθηκε στην Ευρώπη παράλληλα με την πατάτα, αλλά η καλλιέργειά τους δεν ήταν συχνή.

3 Οι Ευρωπαίοι εξερευνητές μετέφεραν το λαχανικό αυτό στην Αμερική, ενώ το ραπανάκι είναι γνωστό και στην Αφρική, όπου κατέχει ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα κάποιων χωρών της. Τα ραπανάκια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α ( έχουν υψηλή συγκέντρωση σε β - καροτένιο ), βιταμίνης C, E και Β 6, φυλλικού οξέος, χαλκού, ασβεστίου και φυτικών ινών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετιστεί θετικά με την πρόληψη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του καρκίνου του παχέος εντέρου και της αθηροσκλήρωσης.

4 Το λαχανικό αυτό είναι ωφέλιμο για την υγεία μας, γι΄αυτό και το χρησιμοποιούμε σε πολλά από τα φαγητά μας, όπως είναι οι σαλάτες.

5 Πηγές : www.dietup.gr www.rapanaki.gr

6 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!! Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ : ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΡΙΦΤΑΚΗ. ΤΜΗΜΑ :2 ο. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΑΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ !


Κατέβασμα ppt "Τα ραπανάκια είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, αφού περιέχουν πληθώρα διαφορετικών συστατικών. Η κατανάλωσή τους έχει συσχετισθεί με την προστασία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google