Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια Κιουλαφλή, Μιχαήλα Αθανασίου

2 Μόδα! Τι είναι η μόδα; Η μόδα αποτελεί πυρήνα της βιομηχανίας και η οικονομική της διάσταση είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Ως δυτικό «προϊόν» η μόδα ακολουθεί τις εξελίξεις της εκβιομηχάνισης και του καταναλωτισμού, αποτελεί φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις που προωθεί την πολιτισμική ομογενοποίηση. Παράλληλα η μόδα συνδέεται και με την οικολογία. Το πρόβλημα του υπερκαταναλωτισμού δημιουργείται, όταν η επιθυμία για αγορά και κατανάλωση χάνει κάθε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου.

3 Η μόδα αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική, οικονομική, αλλά και οικολογική σημασία. Πρώτα απ’ όλα ο κύριος σκοπός μας, είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον καθένα από εμάς για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την μόδα και την ενδυμασία. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε το περιβάλλον και στόχος μας είναι να δείξουμε τρόπους και ιδέες, όπου μέσα από την ενδυμασία και την μόδα μπορούμε να το καταφέρουμε. Επίσης να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις του καθενός πάνω στην οικολογία και την οικονομία της μόδας και τις συνέπειές τους στην κοινωνία και τον πλανήτη μας.

4 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΥΧΑ Ο όρος οικολογική μόδα (eco fashion) αναφέρεται κυρίως στην κατασκευή ενδυμάτων από υφάσματα που για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες και μέθοδοι παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον. Τέτοια ρούχα και αξεσουάρ συνήθως κατασκευάζονται από βαμβάκι που καλλιεργείται χωρίς φυτοφάρμακα ή από ανακυκλωμένα υλικά όπως το ανακυκλωμένο πλαστικό. Όλα τα οικολογικά προϊόντα είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Αυτά δηλαδή που συναντάει ο άνθρωπος στη φύση (ξύλο, κόκαλο, δέρμα) χωρίς να έχουν υποστεί χημική ή οποιαδήποτε άλλη τεχνητή επεξεργασία και χωρίς να περιέχουν τοξικές ουσίες.

5 Η ΜΟΔΑ ΠΑΕΙ …. ΠΑΣΑΡΕΛΑ Στροφή στην οικολογία επιχειρεί με αργά αλλά σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια ο λαμπερός κόσμος της μόδας. Διάσημοι οίκοι μόδας και σχεδιαστές ρούχων μπαίνουν στο παιχνίδι του « eco chic » και προτείνουν ρούχα φτιαγμένα από φυσικά προϊόντα. Μέχρι πρόσφατα, ελάχιστοι σχεδιαστές είχαν αποφασίσει να εστιάσουν στη δημιουργία ρούχων « φιλικών προς το περιβάλλον ». Το τελευταίο διάστημα, όμως, οι οικολογικές δημιουργίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στις χειμερινές και καλοκαιρινές κολεξιόν μεγάλων οίκων μόδας. « Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της μόδας για να διαδώσουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα για την ευθύνη που έχει ο καθένας απέναντι στην προστασία της φύσης » αναφέρει γνωστός σχεδιαστής μόδας

6 ΤΟΞΙΚΑ ΣΕ ΡΟΥΧΑ Ίχνη από επικίνδυνες τοξικές ουσίες εντόπισε η Greenpeace σε ρούχα από την Κίνα, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. Η Greenpeace κατηγορεί δεκατέσσερις μεγάλες εταιρίες κατασκευής ρούχων στο Πεκίνο της Κίνας, ότι σε προϊόντα τους βρέθηκαν ίχνη τοξικών χημικών ουσιών που είναι πιθανό να πλήξουν τα όργανα αναπαραγωγής ζώντων οργανισμών. Η Greenpeace αγόρασε σε 18 χώρες δείγματα ρούχων και άρχισε τη διαδικασία ελέγχου τους. Ακόμα δημοσιοποίησε έκθεση με τίτλο «Dirty Laundry» στην οποία αποκαλύπτει πως ορισμένες μεγάλες φίρμες μολύνουν τα νερά ποταμών στην Κίνα με τα χημικά τους απόβλητα.

7 ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η δύναμη της μόδας είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Ο τομέας της μόδας απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε όλους τους τομείς της (βιομηχανία της μόδας), δημιουργεί θέσεις εργασίας και αύξηση του εθνικού εισοδήματος με τις εξαγωγές των προϊόντων της. Η εξάπλωση της μόδας είναι μια δύσκολη, έξυπνη και δαπανηρή επιχείρηση. Παλαιότερα η μόδα ήταν προνόμιο των ανθρώπων της εξουσίας, των ευγενών και γενικά των ανθρώπων με οικονομική επιφάνεια. Στη σύγχρονη εποχή η μόδα έχει πιστούς από όλες τις οικονομικές τάξεις.

8 ΤΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google