Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ

2  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί με την ύπαρξη ορισμένων ιστορικών και κοινωνικών συνθηκών.

3  Οι μύθοι και οι μαρτυρίες που σώζονται από τον αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό αποκαλύπτουν την κοινή σχεδόν πανομοιότητα. Ο Διόνυσος ήταν θεός του κρασιού, γιος του Δία και της Σέμελης. Οι περιπέτειες του είναι πολλές. Έτσι σ΄ ένα μεγάλο του ταξίδι ως την Ινδία που συνοδεύονταν από σάτυρους, άντρες και γυναίκες και κρατούσαν κληματόβεργες χορεύοντας και τραγουδώντας, δίδασκε στους ανθρώπους, που συναντούσε και τον αγαπούσαν πως να καλλιεργούν το αμπέλι και να φτιάχνουν κρασί. Στην αρχαία Ελλάδα ευδοκιμούσε το σιτάρι, το αμπέλι, η ελιά. Όσοι δεν έτρωγαν ψωμί και δεν έπιναν κρασί, θεωρούνταν βάρβαροι.

4  Η κατάχρηση αλκοόλ αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, με Οι συνέπειες της κατάχρησης αιθυλικής αλκοόλης στο γαστρεντερικό σύστημα είναι: οξεία και χρόνια οισοφαγίτιδα, σύνδρομο Mallory – Weiss, οξεία γαστρίτιδα, διάρροια, οξεία και χρόνια παγκρεατίτιδα, ηπατοπάθεια (λίπωση, ηπατίτιδα, κίρρωση, ηπατοκυτταρικός καρκίνος). Η κίρρωση του ήπατος είναι η 4η αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Το 10-15% των ‘αλκοολικών’ πάσχει από κίρρωση. σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία του ατόμου.αλκοόλ σύνδρομο

5  Κατά την κύηση, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στο έμβρυο σοβαρές βλάβες. Μπορούν να προκληθούν αυτόματη αποβολή, χαμηλό βάρος γέννησης, συγγενείς ανωμαλίες, νευρολογικές αναπηρίες, διανοητική καθυστέρηση, ηπατικές βλάβες κ.λπ. Οι βλάβες είναι συχνότερες όταν η κατανάλωση του αλκοόλ γίνεται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, κατά το οποίο, ακόμη και μια μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (1 - 2 ποτά την ημέρα) μπορεί να οδηγήσει σε εμβρυϊκές βλάβες.

6  Σχετικά με τη θεραπευτική αντιμετώπιση, υιοθετείται από τους ειδικούς η ιδέα μιας θεραπείας που στοχεύει στην αποτοξίνωση και την ύφεση των στερητικών συμπτωμάτων. Στο σημείο αυτό, ο γιατρός που έχει την ευθύνη της θεραπείας μπορεί να επιλέξει να δώσει φαρμακευτική αγωγή για να βοηθήσει τον ασθενή να απαλλαγεί από τα δυσάρεστα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου και να διαφύγει τον κίνδυνο του θανάτου. Η στάση του χρήστη αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στη θεραπευτική διαδικασία: εάν εκείνος δε συμφωνεί µε την συνολική ιδέα, αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.  Ύστερα από το στάδιο αυτό, θα τεθούν άλλοι θεραπευτικοί στόχοι, όπως για παράδειγμα το να προληφθεί ή να περιοριστεί µια υποτροπή και να βελτιωθεί η ψυχική και κοινωνική κατάσταση του ατόμου.. Αυτό μπορεί να συμβεί σε µια κλινική ή στο περιβάλλον του σπιτιού, ανάλογα µε τα δεδομένα που σχετίζονται µε το άτομο και το περιβάλλον του.

7  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,Γιάννης Μπουτάρης, υπήρξε αλκοολικός.Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του οι δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του ήταν η γυναίκα του Αθηνά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, και το κρασί. Η μεν πρώτη ήταν η βάση για τη ζωή του, το δε κρασί ήταν η βάση για τη δουλειά του. Και με τις δύο αγάπες του έζησε καλές και κακές στιγμές και τις χόρτασε μέχρι την υπερβολή.  Ο Μπουτάρης από δοκιμαστής του κρασιού του.. έγινε αλκοολικός... Ο ίδιος δηλώνει πως έπιασε πάτο αλλά τώρα πια έχει 20 χρόνια να πιεί. Βέβαια, συνεχίζει να δοκιμάζει τα κρασιά του αν και μετά την επάνοδο του από την αποτοξίνωση η διαδικασία αυτή τον δυσκόλεψε. Δηλώνει αλκοολικός και ασθενής μιας ελεγχόμενης χρόνιας πάθησης αλλά αν και ζει μέσα στα κρασιά δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο.

8


Κατέβασμα ppt "ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΣ.  Δεν έχει εξακριβωθεί πότε αρχίζει στην ανθρώπινη ιστορία, η χρήση του αλκοόλ, ούτε η εμφάνιση του μπορεί να συσχετισθεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google