Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© GfK 2013 | Η Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη – 2013 | Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου GfK Hellas | Consumer Experiences | Dr. Spyridon Tryfonas Αθήνα, 4 Φεβουαρίου.
Advertisements

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ The ecologists Τσαλαμανδρή Αθανασία Δεύτου Ασπασία
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
Ταξιδεύοντας στον κόσμο της Μόδας
Η ευρεία έννοια της μόδας στην ενδυμασία
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ως Μάθημα Επιλογής στο Λύκειο απόψεις και συμπεριφορές των μαθητών.
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (BEng. , MEng.)
ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑ.  Τούρκικη Λίρα Η περιοχή που σήμερα ονομάζεται Τουρκία έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο, μεταξύ άλλων από διάφορους.
Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.
Σημασία της ενδυμασίας στη ζωή μας Συντάκτριες: Κωνσταντίνα Βέργου, Σοφία Βέργου, Ελένη Καρβουνίδου, Εύη Τοψαχαλίδου.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
(Παλιά εποχή της πέτρας)
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ:ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ.
Η σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απουσία πολεμικών συγκρούσεων ανάμεσα σε κράτη-μέλη και σταθερότητα Κατάργηση της θανατικής ποινής, προσήλωση στους δημοκρατικούς.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Τα ποτάμια και οι λίμνες στη ζωή των Ευρωπαίων
«Αν δεν φυτέψουμε το δέντρο γνώσης όταν είμαστε νέοι, δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει.»
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
ΝΕΟΣ ΜΟΝΟΣ … ΨΑΧΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II – CHAPTER 11 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ.
Θέμα: Ενδυμασία και μόδα. Ανάγκη ή πολιτισμός; Ερευνητική εργασία 1 ο Γενικό Λύκειο Βόλου Α΄ Τάξη Λυκείου.
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Οι μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Όλο και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο ζει σε τεράστιες πόλεις Πόλεις άνω των 10 εκατ. κατοίκων τις ονομάζουμε.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ Αγόρια : Κατά την διάρκεια της δεκαετίας οι µ αθητές φορούσαν σχολικές ποδιές. Συγκεκρι µ ένα,
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Παιδιά από όλο το κόσμο, διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, όλα μαζί κάτω από τον φακό του φωτογράφου James Mollison. Ένα έργο που δείχνει.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Εργασία ιστορίας 2ου τετραμήνου
Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις
«Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι» ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ανοικτόγλου Γιώργος Αϊβαλιώτης Χρήστος.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΕΙΡΗΝΗ; ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
Ο ρόλος της ClientEarth στην Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη
Η οικονομική κρίση Μαύρη Πέμπτη/ 24 Οκτωβρίου 1929: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Κανείς από τους οικονομικούς αναλυτές δεν είχε προβλέψει.
Νέα νομοθεσία για Σπόρους & Τοπικές Ποικιλίες: Υπέρ της βιοποικιλότητας και των αγροτών ή για τις εταιρείες;
Η ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Κλιματική αλλαγή 1o Γυμνάσιο Χολαργού Τίτλος Έρευνας:
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Οι κάτοικοι της Β. Αμερικής
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Έλλειψη νερού στην Αφρική - Μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από πολυεθνικές
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ( 1922 )
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
Τα ποτάμια και οι λίμνες στη ζωή των Ευρωπαίων
Η καθημερινή μέρα μιας γυναίκας και ενός άντρα
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ε.Ε. Τα ρούχα μας αυτοί οι άγνωστοι!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

Αποτελέσματα ερωτηματολογίων ανάμεσα σε 3 ηλικιακές ομάδες. Ερωτήσεις , Απαντήσεις. Γιατί αγοράζετε συνήθως ρούχα;(Λόγω φθοράς των παλαιών.) Πιστεύετε ότι τα ρούχα σας δείχνουν κάτι για τον εαυτό σας;(Ναι) Ποιο είναι το βασικό κριτήριο για την αγορά ενός ρούχου;(Να είναι βολικό) Προσέχετε την χώρα προέλευσης των ρούχων κατά την αγορά τους;(Ναι) Τα παλιά σας ρούχα τι τα κάνετε;(Τα χαρίζω)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ(ΗΛΙΚΙΕΣ 43-80) ΕΡΩΤΗΣΗ : ποια ήταν η ενδυμασία τους; Αγόρια : μπλε μπλούζα με άσπρο γιακά και κοντά παντελονάκια , πηλίκια(καπέλα με το σήμα της κουκουβάγιας). Κορίτσια : μπλε ποδιά με άσπρο γιακά και μπονέ. ΕΡΩΤΗΣΗ : σας εξέφραζε η σχολική ενδυμασία; Όχι(πλειοψηφία) ΕΡΩΤΗΣΗ : πώς βρίσκετε το ντύσιμο των σημερινών νέων και αν υπάρχουν ομοιότητες με της δικής σας εποχής; Μεγάλης ηλικίας : δεν τους αρέσει το ντύσιμο των νέων σήμερα και δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Μικρότερης ηλικίας : το ντύσιμο σήμερα είναι αρκετά καλό. ΕΡΩΤΗΣΗ : συμφωνείτε με την κατάργηση της σχολικής ποδιάς; Μεγάλης ηλικίας : Όχι. Μικρότερης ηλικίας : συμφωνούν αφού πιστεύουν πως αυτή η απόφαση αποτελεί φιλελεύθερο πνεύμα.

ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Χώρες Κατασκευής : Ιταλία , Αμερική , Βρετανία , Γαλλία , Κορέα , Τουρκία , Κίνα , Βιετνάμ και Καμπότζη. Βλέπουμε ότι τα ρούχα φτιάχνονται σε χώρες που είναι πολιτισμικά ανεπτυγμένες αλλά και σε τριτοκοσμικές. Οι Λόγοι : οικονομικοί , κοινωνικοί , περιβαλλοντικοί , κερδοσκοπικοί. (μείωση του κόστους παραγωγής λόγω χαμηλών ημερομισθίων , καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων , εξευτελιστικοί μισθοί , παραβίαση του οκτάωρου , δυσμενείς συνθήκες εργασίας , χαλαρή νομοθεσία , απουσία δικαιοσύνης ) Παιδική Εργασία : σύμφωνα με τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Δ.Ο.Ε. ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε όλο τον κόσμο φτάνει τα 246 εκατομμύρια . Οι ηλικίες των παιδιών αυτών κυμαίνονται από 5 μέχρι 17 ετών και οι συνθήκες εργασίας είναι τραγικές . Συνέπειες χαλαρής νομοθεσίας : μόλυνση , ρύπανση και καταστροφή των τοπικών οικοσυστημάτων . (π.χ. το Λεσότο (χωριό) στη Μαύρη Ήπειρο όπου οι πολυεθνικές έχουν καταστρέψει το ποτάμι του χωριού που είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους)