Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Εθισμός είναι η εξάρτηση από μια συνήθεια η οποία προκαλείται κυρίως από κάπνισμα. Ο εθισμός καθώς εξελίσσεται γίνεται τρόπος ζωής και Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν παγιδευμένοι σε κάποιον από τους πολλούς εθισμούς. Οι πληροφορίες που ακολουθούν αποτελούν μέρος απαντήσεων από καπνιστές, που πήραμε, αφού απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας.

2 Αν και ήταν πολλοί αυτοί που ανέφεραν πως δε βλέπουν καμία αλλαγή στην προσωπικότητά τους, καταφέραμε να βρούμε και λίγους οι οποίοι ομολογούν πως το κάπνισμα έχει επηρεάσει τη ζωή τους.

3 Ο κύριος λόγος, όπως είπαν είναι το άγχος της ηλικίας
Ο κύριος λόγος, όπως είπαν είναι το άγχος της ηλικίας. Οι «κρίσιμες» αποφάσεις που καλούνται να πάρουν, οι οποίες ουσιαστικά θα κρίνουν την ποιότητα της ζωής τους (Προσανατολισμοί κλπ.). Οι φωνές και μια διαρκής απογοήτευση που αντιμετωπίζουν από γονείς και καθηγητές λόγω της απόδοσής τους στο σχολείο κλπ.

4 Ακούστηκε η άποψη πως με το κάπνισμα, στην εποχή που ζούμε, με τα διάφορα οικονομικά προβλήματα και την οικονομική αυτή κρίση, οι καπνιστές μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα οικονομικά τους, να σκέφτονται πριν αγοράσουν κάτι, κρατώντας έτσι χρήματα για να αγοράσουν τσιγάρα. « Ωριμάζουν » κατά κάποιον τρόπο και προσαρμόζονται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε.

5 Το κάπνισμα έχει συμβάλλει στη δημιουργία παρεών, αλλά και το αντίστροφο. Αρκετοί τόνισαν πως άρχισαν το κάπνισμα λόγω του ότι στην παρέα, στην οποία ανήκαν υπήρχαν άτομα που κάπνιζαν.

6 Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν πως μεταξύ παρεών υπάρχουν διακρίσεις και αρκετοί μίλησαν για « περιθωριοποίηση ». Οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται σε καπνιστές και μη καπνιστές. Οι περισσότεροι όμως δεν το βιώνουν αυτό. Στις παρέες τους υπάρχουν και καπνιστές και μη καπνιστές.

7 Φιλίες « χάθηκαν » καθώς καπνιστές δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το άθλημα/τη δραστηριότητα που συνήθιζαν να κάνουν με αποτέλεσμα να χάσουν επαφή με κάποια από τα άτομα του «χώρου» με τα οποία έκαναν παρέα.

8 Αύξηση θυμού και « επιθετικότητας » ακόμα και ανάμεσα σε μέλη οικογενείας. Όπως οι ίδιοι δήλωσαν «…χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο…».

9 Οι περισσότεροι υποστήριξαν πως ο λόγος που καπνίζουν είναι καθαρά ψυχολογικός. Δεν τους προσφέρει κάτι. Δεν τους « λείπει ». Απλά το κάνουν. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως μετά από ένα τσιγάρο σκέφτονται πιο σωστά, είναι πιο ήρεμοι κλπ.

10 Στην ερευνητική εργασία συνέλαβαν οι
Βλάχος Δημήτρης Βουγιούκας Μηχάλης Γραμματικός Γιώργος


Κατέβασμα ppt "Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google