Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις
Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης Στ2

2 Τι σημαίνει δαγκωτό ; Λέγοντας δαγκωτό ενοούμε αυτούς που όταν ψύφιζαν με ΝΑΙ ή ΟΧΙ και δάγκωναν την μπίλια ή οτιδήποτε άλλο έβαζαν μέσα στην μεγάλη κάλπη.

3 Τι σημαίνει τον μαύρισαν ;
Όταν λέγανε παλιά τον μαύρισαν ενοούσαν πως όταν σε κάποιον οι περισσότεροι η και όλοι ψήφιζαν ΟΧΙ και διότι το ΟΧΙ είχε μαύρο και άσπρο χρώμα και δεν είχε άσπρο και μαύρο όπως το ΝΑΙ έλεγαν τον μαύρισαν.

4 Πληροφορίες για τον Χαρίλαο Τρικούπη.
O Χαρίλαος Τρικούπης γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του και πέθανε στις 30 Μαρτίου του 1896 ήταν Έλληνας διπλωμάτης, πολιτικός και πρωθυπουργός. Ο Τρικούπης κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας για 19 χρόνια από το 1875 έως το 1894 παίρνοντας τη θέση του πρωθυπουργού επτά συνολικά φορές και κυβέρνησε τη χώρα για σχεδόν 10 χρόνια. Στην τελευταία του κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντεπαξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε δημιουργήσει έναντι των ξένων δανειστών με συνέπεια να επανέλθει η πτώχευση της Ελλάδας με την ιστορική φράση του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

5 Σύγκριση της εποχής του Τρικούπη με το σήμερα
Τότε υπήρχαν επαναστατικά κινήματα ενώ τώρα δεν υπάρχουν. Τότε τους Τούρκους τους ονόμαζαν Οθωμανική αυτοκρατορία. Τότε στην Ελλάδα είχαν πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες. Τότε ψήφιζαν Σύνταγμα ενώ τώρα δεν ψηφίζουν.

6 Πηγές Βικιπαίδεια Εικόνες Google Βιβλίο ιστορίας

7 Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις
Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης Στ2


Κατέβασμα ppt "Ιστορία Ερωτήσεις και απαντήσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google