Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η ΓΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

2 ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης πρόκειται για ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του. Παιδική κακοποίηση υπήρχε κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά μόνο πρόσφατα, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά γι’ αυτό το θέμα, να δημιουργούν νομικούς ορισμούς για την κακοποίηση, να ορίζουν κυβερνητικούς φορείς οι οποίοι έχουν τη δύναμη να απομακρύνουν παιδιά από τα σπίτια τους, καθώς και να διεξάγουν χιλιάδες ερευνητικές μελέτες επάνω στο θέμα.

4 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ Η εκμετάλευση αυτόν τον παιδιών είχε αρχίσει από παλιά μέχρι και σήμερα οι γονείς αυτόν τον παιδιών δεν δείχνουν κανένα έλεος και καταπατάνε τα όνειρα και τα δικαιώματα αυτών των παιδιών.

5 ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Χιλιάδες παιδιά από κάθε γωνία του πλανήτη πέφτουν θύματα διακίνησης και κακοποίησης. Μεταφέρονται μακριά από τα σπίτια τους με ολέθριες συνέπειες για την υγεία τους, σωματική και ψυχική. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας για να ενταχθεί το θέμα στη νομοθετική διαδικασία.Η επαρκής νομοθεσία, η συνεπής εφαρμογή της και ο καταλογισμός της απολύτου ευθύνης στους ενόχους είναι ουσιώδη στοιχεία για την ύπαρξη προστατευτικού περιβάλλοντος.

6 ΒΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ Συμμορία είναι μια ομάδα ατόμων ή φίλων με ταυτοποιημένη ιεραρχία και εσωτερική οργάνωση, παίρνοντας τον έλεγχο μιας περιοχής σε μια κοινώτητα και να δημιουργούν περιστατικά βίας ή άλλες μορφές παράνομης συμπεριφοράς.Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και συχνότερα γίνεται λόγος για τη δράση οργανωμένων ομάδων νέων που εμπλέκονται σε βανδαλισμούς, σε ληστείες ή ακόμα και στη διάπραξη πιο βίαιων αδικημάτων.

7 ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το φαινόμενο της παιδικής εργασίας δεν είναι πρόσφατο.Οι μεγαλύτεροι αριθμοί παιδιών που εργάζονται είναι στην Ινδονησία ( ), στη Βραζιλία ( ), στο Μπανγκλαντές ( ), στην Αϊτή ( ), στην Κένυα ( ), στο Νεπάλ (43.000).

8 ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σήμερα σε διεθνές επίπεδο πάνω από 200 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται υπό καθεστώς δουλείας ενώ κάθε 3 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του πλανήτη πεθαίνει ένα παιδί εξαιτίας της φτώχειας, δηλαδή παιδιά ανά ώρα. Κάποια δουλεύουν σε θορυβώδη κι επικίνδυνα εργοστάσια, άλλα στα χωράφια από την αυγή ως το σούρουπο. Πολλά είναι «αόρατα» κυριολεκτικά, καθώς δουλεύουν σε σπίτια ως οικιακοί βοηθοί, ή σε βιοτεχνίες κατασκευής χαλιών ή αθλητικών ειδών (π.χ. μπάλες στο Πακιστάν), συχνά με κάποια μορφή σκλαβιάς Κάποια τραυματίζονται σοβαρά ή πεθαίνουν πριν καν την εφηβεία.

9 THE SPARTANS ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΛΙΑΤΗΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΛΙΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΟΓΡΑΝΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google