«Κατασκευή της ιστοσελίδας του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών» Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κατασκευή σχολικού ιστότοπου Οι μαθητές της Α΄ Λυκειου που ανέλαβαν το project με θέμα «κατασκευή σχολικού ιστότοπου» χωρίστηκαν σε έξι ομάδες. Σε κάθε.
Advertisements

Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
 Σελίδα 1 ΠΡΟΤΥΠΟ, ένα διαφορετικό σχολείο για το παιδί ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτήριο Αθήνα, Φεβρουάριος 2011.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Φλώρος Αθανάσιος Καθηγητής ΠΕ 19 Υποδιευθυντής 32 ο ΓΕ. Λ. Θεσσαλονίκης.
Διδακτική Μεθοδολογία του Λογισμικού Ιστορίας
Το σχολείο μας μέσα από το διαδίκτυο Project ΠA5 Υπεύθυνος καθηγητής: Ρεΐζης Αντώνης.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Β ’ Λυκείου Τομέας Πληροφορικής “Δημιουργία ενός τουριστικού οδηγού στο διαδίκτυο για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα” (
1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ για την καταγραφή απόψεων & αναγκών των εκπαιδευτικών της 31ης Ε.Π. Π.Ε. Αθηνών σε θέματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης ΣΤΕΛΙΟΣ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
7ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά ΕΠΕΑΚ ΙΙ – Γ΄ ΚΠΣ ΜΕΤΡΟ 2.4. – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ε Έργο : «Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Ως ομάδα: εξετάσαμε την ιστορική εξέλιξη του σχολείου αναζητήσαμε πληροφορίες για την ίδρυση και τη λειτουργία του.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου Ενημέρωση Γονέων 21/9/2011.
Διδακτική Πληροφορικής
Ανεβοκατεβάσματα Ζευγαρά Βάλια Καρανάσιου Κων/να Καστανούλια Γεωργία Σφίγγας Νάσος Φούκα Μελίνα Χαρκοπλιά Αναστασία Εκπ/κός Πληροφορικής: Μαυραντζάς Νικόλαος.
Τίτλος Δραστηριότητας
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
Εκπαιδευτικό Σενάριο : “ Μαθαίνω για το κακόβουλο λογισμικό και προστατεύομαι ” Ζαμπέτογλου Γεώργιος ΕκπαιδευτικόςΠληροφορικής ΠΕ.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Διδακτική της Πληροφορικής
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 – 2017
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Ερευνητική Εργασία στην Θεματική Ενότητα Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες με θέμα “Χάσμα Γενεών και Τεχνολογία”
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
Project ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ιωάννα Κομνηνού.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
A Virtual Tour of London
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
1ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Κατασκευή της ιστοσελίδας του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών» Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου

Γενικές Πληροφορίες Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας της Α’ τάξης του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών προτάθηκε στους μαθητές η δημιουργία της ιστοσελίδας του σχολείου τους. Το σχολείο δεν διέθετε ιστοσελίδα. Για την προβολή του στο διαδίκτυο είχε δημιουργήθει παλαιότερα κάποιο ιστολόγιο (blog) χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Γενικές Πληροφορίες Στην σύγχρονη εποχή, όπου η τεχνολογία και το διαδίκτυο κυριαρχούν στην καθημερινή μας ζωή, ένα μεγάλο σχολείο όπως το 52 ο ΓΕ.Λ. Αθηνών επιβάλλεται να έχει παρουσία στο διαδίκτυο. Η παρουσία του σχετίζεται όχι μόνο με την προβολή του ίδιου του σχολείου αλλά και με την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.

Στόχοι Οι βασικότεροι στόχοι που τέθηκαν πριν την υλοποίηση της ερευνητικής εργασίας ήταν: – Να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία. – Να γνωρίσουν τους τρόπους δημιουργίας μιας ιστοσελίδας. – Να έρθουν σε επαφή με τα εργαλεία κατασκευής μιας ιστοσελίδας. – Να μάθουν να αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο με μεθοδικότητα. – Να ενημερωθούν για ηθικά ζητήματα όπως π.χ. η λογοκλοπή. – Να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας στους μαθητές που θα θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την δημιουργία ιστοσελίδων στο μέλλον.

Υλοποίηση Ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν ήταν 21. Χωρίστηκαν οικειοθελώς σε 6 ομάδες των 3-4 μελών. Κάθε μέλος της ομάδας είχε συγκεκριμένο ρόλο όπως για παράδειγμα συντονιστής, γραμματέας, παρουσιαστής, σύνδεσμος. Σε κάθε ομάδα ανατέθηκαν κάποια τμήματα της ιστοσελίδας προς κατασκευή. Στο τέλος της κατασκευής οι μαθητές αξιολόγησαν την συνολική τους προσπάθεια και έκαναν διορθώσεις όπου χρειαζόταν (ανατροφοδότηση).

Χρονοδιάγραμμα Το χρονοδιάγραμμα που αρχικά σχεδιάστηκε ήταν το εξής: – Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Εισαγωγικές πληροφορίες για το διαδίκτυο και την κατασκευή ιστοσελίδων. Γνωριμία με την γλώσσα HTML. Παρουσίαση των κυριότερων εργαλείων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για τον σκοπό αυτό. Ηθικά ζητήματα – Τρόποι αποφυγής λογοκλοπής – Πολιτική φωτογραφιών σε έναν σχολικό ιστότοπο.

Χρονοδιάγραμμα Ιανουάριος-Μάρτιος: Δημιουργία σκελετού ιστοσελίδας. Συγκέντρωση πληροφοριών, λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Εισαγωγή στοιχείων και πληροφοριών στην ιστοσελίδα. Απρίλιος-Μάϊος: Αξιολόγηση της όλης προσπάθειας. Ανατροφοδότηση.

Προβλήματα Τα κυριότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση της ερευνητικής εργασίας: – Έλλειψη σημαντικού αριθμού διδακτικών ωρών λόγω απεργιών & εορτών. – Μικρές δυσκολίες στη συνεργασία μεταξύ ορισμένων μελών κάποιων ομάδων καθώς και προβλήματα συντονισμού. – Μη διάθεση του εργαστηρίου Πληροφορικής ορισμένες φορές. – Προβλήματα υποδομών: Αργοί υπολογιστές, έλλειψη τεχνολογικού υλικού (π.χ. ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες)

Αυτοκριτική Αν υπήρχε περισσότερος διαθέσιμος χρόνος θα μπορούσε η ιστοσελίδα να εμπλουτιστεί με περισσότερες πληροφορίες. Η κατανομή των αντικειμένων ανά ομάδα έγινε βάσει των προτιμήσεων των παιδιών με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή ανισομέρεια στον φόρτο εργασίας της κάθε ομάδας καθώς ορισμένες ομάδες εργάστηκαν περισσότερο από κάποιες άλλες.

Αξιολόγηση Το πρότζεκτ θεωρείται επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό διότι επιτεύχθηκε το μεγαλύτερο μέρος των στόχων του. Παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις δείχνοντας διάθεση και ζήλο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν πως βρήκαν το πρότζεκτ αρκετά ενδιαφέρον και ότι «πήραν» πράγματα από αυτό.

Συμπεράσματα Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και από την πλευρά του διδάσκοντα. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «επαγγελματικό» και αποτελεί για τα ίδια τα παιδιά μια πολύ καλή εμπειρία για την ενασχόλησή τους με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για αντίστοιχες δραστηριότητες στο μέλλον.

Συντελεστές Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά τα οποία δούλεψαν για την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα:

Ομάδα 1 “Hi Tech Team” «Στοιχεία Επικοινωνίας», «Σύλλογος Καθηγητών», «15μελές», «Εκπαιδευτικό προσωπικό» Γιαμάς Παύλος Δογάνης Παναγιώτης Παλάσκας Αλέξανδρος

Ομάδα 2 “Gamers” «Ωρολόγιο πρόγραμμα», «Θέματα», «Σημειώσεις», «Σύνδεσμοι» Κατσαγκέλι Τζοβάνι Κολάνι Μάριο Μήτσος Αλέξανδρος Τζώρτζης Θωμάς

Ομάδα 3 “G.T.G” «Ιστορία σχολείου», «Σύλλογος καθηγητών», «Ψυχαγωγία/Games», «Εφημερίες», «Κοινωνικά δίκτυα» Χατζάκης Νικόλαος Τζόγκα Κωνσταντίν Τζώρτζης Θεόδωρος Φερέτος Ιωάννης

Ομάδα 4 “Trollonymous” «Φωτογραφίες», «Βίντεο», «Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού» Ζανγκιάλι Ενέα Λίκα Αρμάντο Ρουμπάτι Ματέο Χεργκελετζίου Κοσμίν

Ομάδα 5 “Mad Boys” «Δραστηριότητες», «Ερευνητικές Εργασίες», «Ωράριο επικοινωνίας καθηγητών-γονέων», «Στοιχεία φοίτησης τάξεων Λυκείου» Τσίκο Πέτρο Τσιριμώνας Βασίλειος Τσούτσης Αθανάσιος

Ομάδα 6 “Gossip Girls” «Ανάρτηση νέων και ανακοινώσεων» Μπάκου Χριστίνα Μπούρμπουλα Νίκη Πουλουδή Γεωργία

Ηλεκτρονική Διεύθυνση Μπορεί κανείς να επισκευθεί τη σελίδα του 52 ου ΓΕ.Λ. Αθηνών πληκτρολογώντας την διεύθυνση:

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας!