Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη
1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη Αναστασιάδης Νικόλαος, Μυλωνάς Χρήστος, Χρυσοστομίδης Σάββας , ,Βόγας Δημοσθένης-Χρίστος, Θωμοπούλου Μαρία-Ζωή, Καρατσιώλη Αλεξία, Κισσοπούλου Νικολέτα, Λαζαρίδης Αναστάσιος, Μιχαλάκος Μάριος, Μπάρτζης Ιωάννης, Μπάφα Παυλίνα, Πινιατάρο Μαρία-Ελένη, Σαραφιώτης Αθανάσιος, Σιλιτζόγλου Ιωάννα, Στεργιανούδη Άννα, Τάνος Πέτρος, Τζήκας Γεώργιος, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Ψυλλινάκης Νικόλαος, Ηλιάδου Ιφιγένεια, Σουανίδου Δάφνη, Κρυσταλλάς Αστέριος Εκπαιδευτικός: Πάρης Κούρτης ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

2 Σχετικά με την έρευνα Οι μαθητές της Ε2 τάξης στο μάθημα των Μαθηματικών ασχοληθήκαμε και με την έννοια του ποσοστού. Σκεφτήκαμε λοιπόν να ερευνήσουμε τις προτιμήσεις των συμμαθητών μας για τα αγαπημένα τους μαθήματα. Συμμετείχαν οι 3 μεγάλες τάξεις (Δ’, Ε’, Στ’). Αφού κάναμε την έρευνα διαλέξαμε για να την παρουσιάσουμε ένα διαδικτυακό εργαλείο το Wordle. Λέξεις κλειδιά : Web 2, στατιστική, μαθηματικά.

3 Τρόπος εργασίας Φτιάξαμε το ερωτηματολόγιο. Μοιραστήκαμε σε ομάδες .
Μαζέψαμε τα δεδομένα. Υπολογίσαμε σε χαρτί τα αποτελέσματα. Εργαστήκαμε στο πρόγραμμα στατιστικής Excel. Εργαστήκαμε σε ένα άλλο εργαλείο στατιστικής: το Wordle. Συζητήσαμε στην τάξη τα ευρήματά μας. Για να τα παρουσιάσουμε δουλέψαμε με το λογισμικό παρουσίασης Power Point.

4 Προτιμήσεις Δ’ Τάξης (excel)
Αγόρια και κορίτσια αγαπούν τη Γυμναστική. Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι τα Μαθηματικά και πιο κάτω η Γλώσσα. Τα κορίτσια δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μουσική ενώ τα αγόρια για τη Μελέτη Περιβάλλοντος. Χαμηλά στις προτιμήσεις είναι οι ξένες γλώσσες και τα Θρησκευτικά.

5 Προτιμήσεις Δ’ Τάξης (wordle)

6 Προτιμήσεις Ε’ Τάξης (excel)
Η Γυμναστική είναι πρώτη σε προτιμήσεις. Ακολουθούν τα Μαθηματικά και η Ιστορία (αρέσει περισσότερο στα αγόρια απ’ ότι στα κορίτσια), η Γεωγραφία και η Φυσική. Το μάθημα της Γλώσσας έχει λίγες προτιμήσεις (ίδιες με τα Αγγλικά) αλλά λιγότερες από τα Γερμανικά. Ακολουθούν Μουσική, Αγωγή του Πολίτη και Θρησκευτικά.

7 Προτιμήσεις Ε’ Τάξης (wordle)

8 Προτιμήσεις Στ’ Τάξης (excel)
Τα παιδιά της Στ΄ προτιμούν σε μεγάλο ποσοστό τη Γυμναστική. Ακολουθεί το μάθημα της Φυσικής και τα Μαθηματικά. Ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Μουσική και η Ιστορία . Ακολουθεί η Γλώσσα ενώ χαμηλά είναι η Αγωγή του Πολίτη και η Γεωγραφία.

9 Προτιμήσεις Στ’ Τάξης (wordle)

10 Προτιμήσεις Σχολείου(excel)
Αγαπημένο μάθημα αγοριών και κοριτσιών είναι η Γυμναστική. Ακολουθούν τα Μαθηματικά (και στα δύο φύλα) και αρκετά πιο κάτω η Ιστορία, η Γλώσσα και η Φυσική. Η Μουσική και τα Αγγλικά αρέσουν αρκετά (περισσότερο στα κορίτσια απ΄ ότι στα αγόρια). Ακολουθεί το μάθημα των Γαλλικών και της Αγωγής του Πολίτη.

11 Προτιμήσεις Σχολείου(wordle)

12 Επόμενη μελέτη Η μελέτη αυτή δημιουργεί ερωτήματα όπως:
Γιατί τα Μαθηματικά είναι τόσο αγαπητά; Γιατί άλλα μαθήματα είναι χαμηλά στις προτιμήσεις μας; Σε μια επόμενη μελέτη μας θα δούμε Γιατί συμβαίνει αυτό; Τί μπορούν να κάνουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες μας για να αγαπήσουμε και τα άλλα μαθήματα;

13 Ευχαριστίες Ευχαριστούμε όλους τους συμμαθητές μας, που πήραν μέρος στην έρευνά μας.

14 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη
1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη Αναστασιάδης Νικόλαος, Μυλωνάς Χρήστος, Χρυσοστομίδης Σάββας , Ψυλλινάκης Νικόλαος, ,Βόγας Δημοσθένης-Χρίστος, Θωμοπούλου Μαρία-Ζωή, Καρατσιώλη Αλεξία, Κισσοπούλου Νικολέτα, Λαζαρίδης Αναστάσιος, Μιχαλάκος Μάριος, Μπάρτζης Ιωάννης, Μπάφα Παυλίνα, Πινιατάρο Μαρία-Ελένη, Σαραφιώτης Αθανάσιος, Σιλιτζόγλου Ιωάννα, Στεργιανούδη Άννα, Τάνος Πέτρος, Τζήκας Γεώργιος, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Ψυλλινάκης Νικόλαος, Ηλιάδου Ιφιγένεια, Σουανίδου Δάφνη, Κρυσταλλάς Αστέριος Εκπαιδευτικός: Πάρης Κούρτης ΜΑΡΤΙΟΣ 2012


Κατέβασμα ppt "1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θεσσαλονίκης Ε2 Τάξη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google