Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ Η ηχορύπανση αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Σήμερα ο θόρυβος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς.
Advertisements

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
Ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων
.
Ας μιλήσουμε για την Εθελοντική Αιμοδοσία…
Δίκτυα υπολογιστών.
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)
Τεχνολογίας Εργασία στο μάθημα της :
Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος.
«Το κινητό … που εργάζεται σκληρά» Παρουσίαση πορισμάτων εργασίας 18 μαθητών της Γ’ Γυμνασίου στα πλαίσια προγράμματος Π.Ε. Σχολ. Έτος Υπεύθυνοι.
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας
WIFI-Aσύρματα Δίκτυα.
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
Μια πόλη για τους πεζούς
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
Τι ξέρετε για την ΟΡΑΣΗ;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες που δίνει το κινητό τηλέφωνο; ΤΩΝ: ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑ ΘΑΝΟΥ ΘΩΔΟΥ.
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
«Στατιστική έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα»
Ένας φυσικός χρησιμοποιεί κυλινδρικό δοχείο με διαστάσεις ύψους 0,250 m και διαμέτρου 0,090 m για την αποθήκευση υγρού ηλίου σε θερμοκρασία 4,22 Κ. Στη.
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
VODAFONE WIND COSMOTE WHATS UP “CALL ΕΡΩΣ” Q.
Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος.
Κεφάλαιο 26 Συνεχή Ρεύματα
Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
Project Β’ Λυκείου Καταναλώνω Έξυπνα στο σπίτι.
Ερευνητικές Εργασίες Α΄ Λυκείου Ιανουάριος 2012
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Συμβουλές για τις Διαρροές και το Ντους
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΧΘΡΟΣ ‘Η ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
Θέμα: «Κινητά Τηλέφωνα και Υγεία»
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
Information Technology Cell Phone Safety Presentations
Ακτινοβολία – Δείκτης SAR
KINHTO.
Κινητά Τηλέφωνα -Ασφάλεια-
Κινητή τηλεφωνία.
Εργασία στην τεχνολογία επικοινωνιών Των μαθητών Σαπουνάς Άγης Φασουλάς Νικόλας.
ΤΟ ΚΙΛΡΟΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 5 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
APIARY DATA SERVICES.
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Μια τυπική συσκευή κινητού τηλεφώνου – εξαιρουμένων της μπαταρίας και των αξεσουάρ που συνήθως το συνοδεύουν – περιέχει πλαστικό.
Το κινητό τηλέφωνο και οι επιπτώσεις του.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας παντού και πάντα, στο σπίτι ή στο δρόμο, με τον ίδιο πάντα αριθμό τηλεφώνου και χωρίς περιορισμούς.
Είδη και κατηγορίες ακτινοβολίας
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
Samsung.
Ερευνητική εργασία τμήμα (Α1) 2ου ΕΠΑ.Λ Λαμίας
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Information Technology Cell Phone Safety Presentations
ΕΝΟΤΗΤΑ 6.2 Χρήση οργάνων μέτρησης
Στα διάφορα επαγγέλματα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Β1
Πράγματα που το κινητό σου μπορεί να κάνει (και που εσύ δεν γνωρίζεις)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free

Γνωρίζετε ότι… Η χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο χωρίς περιορισμούς, μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού κατά 30%, περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις και από την χρήση αλκοόλ;

Γνωρίζετε ότι… Κρατώντας το κινητό τηλέφωνο ένα (1) εκατοστό μακριά από το αυτί μας, τότε η ακτινοβολία μειώνεται κατά 50%;

Γνωρίζετε ότι… Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι μας, ενδείκνυται να το χρησιμοποιούμε από την δεξιά πλευρά, αφού στην αριστερή πλευρά βρίσκονται οι ευγενείς και πιο κρίσιμες λειτουργίες του εγκεφάλου…

Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά, άτομα στην ανάπτυξη ή άτομα σε ειδική κατάσταση υγείας (έγκυες γυναίκες, αρρώστους, ηλικιωμένους κ.λπ). Ειδικά για τις έγκυες γυναίκες στους πρώτους 2 μήνες της κύησης, ή χρήση κινητού τηλεφώνου απαγορεύεται αυστηρώς.

Γνωρίζετε ότι… Οι χρήστες πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στα τηλέφωνα με εσωτερικές κεραίες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κανένα αξεσουάρ (π.χ. θήκες) που εμποδίζει την κεραία να εκπέμψει σωστά! Θα πρέπει να περιοριστεί η άσκοπη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο το πολύ 2 με 3 λεπτά συνεχόμενα.

Γνωρίζετε ότι… Σημεία ανακύκλωσης για συσκευές υψηλής τεχνολογίας και μπαταρίες στην Ελλάδα βρίσκονται στα καταστήματα Vodafone, Praktiker, Carrefour.

Γνωρίζετε ότι… Κάθε επιχείρηση ή σπίτι πρέπει να διαθέτει ένα κουτί συλλογής μπαταριών και να τις προωθεί στα σημεία ανακύκλωσης (κανονισμός Ε.Ε.); )

Γνωρίζετε ότι… Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και κινητού τηλεφώνου. … διαβάζουμε το εγχειρίδιο χρήσης (κεφάλαιο ασφάλεια) και ελέγχουμε το μέγεθος SAR… Όταν βρισκόμαστε σε σημείο που υπάρχει ασθενής λήψη, τότε αποφεύγουμε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Αποφεύγουμε τελείως τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο ή σε πολύ κλειστούς χώρους γιατί η ακτινοβολία συσσωρεύεται. Ειδικά για το αυτοκίνητο αποδεικνύεται ότι είναι αιτία απροσεξίας και ατυχημάτων για αυτούς που το χρησιμοποιούν και ταυτόχρονα οδηγούν.

Γνωρίζετε ότι… Από στοιχεία εταιριών κινητής τηλεφωνίας, προκύπτει ότι υπήρξαν 6.000.000 κλήσεις από κινητά σε διάστημα 15 μηνών στην Ελλάδα, προς υπηρεσίες ανάγκης ή κοινής ωφέλειας από κινητά τηλέφωνα;

Μεταβολές θερμοκρασίας στον εγκέφαλο ενός χρήστη Μπλέ χρώμα σημαίνει κανονική θερμοκρασία Πράσινο χρώμα μεγαλύτερη θερμοκρασία Κόκκινο χρώμα μέγιστη θερμοκρασία .

Είπαν… «… Θέλουμε να ζήσουμε στο νέο τεχνολογικό κόσμο που ανοίγεται με την εξέλιξη των ασύρματων επικοινωνιών… Πρέπει όμως να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και να κάνουμε χρήση και όχι κατάχρηση της τεχνολογίας…

Για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων «…το όριο που τίθεται είναι για την ισχύ ακτινοβολίας που απορροφάται τοπικά στο κεφάλι, και πρέπει να υπολογιστεί για ιστό 10 γραμμαρίων κάθε φορά (π.χ. εγκεφαλικός ιστός, μάτι). Χρησιμοποιείται το μέγεθος ρυθμός ειδικής απορρόφησης ενέργειας (SAR) που υπολογίζεται ως μέσος όρος για όλο το σώμα ή για μέρη αυτού…» Μονάδα μέτρησης: Watt / Kg ιστού

Για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων «…Όριο SAR: 2 Watt/kg και υπολογίζεται ως μέσος όρος επί μάζας 10g παρακείμενων ιστών… …Δυστυχώς, η ισχύς ακτινοβολίας που απορροφάται στο κεφάλι δεν μπορεί στην πράξη να μετρηθεί απευθείας…

Γνωρίζετε ότι… Μια μπαταρία μετρίου μεγέθους κινητού τηλεφώνου, πεταμένη στη γη καταστρέφει ολοσχερώς και για πάντα κάθε είδους ζωντανό οργανισμό (χλωρίδα, πανίδα) στον γύρω χώρο;

Γνωρίζετε ότι… Η συνεχής χρήση του κινητού κατά 10 λεπτά, μειώνει αισθητά την αιμάτωση του εγκεφάλου; Για να επανέλθει η αιμάτωση στα κανονικά επίπεδα πρέπει να περάσει 1 ώρα για τους ενήλικες και μέχρι και 6 ώρες για τα παιδιά;

Γνωρίζετε ότι… Η οποιαδήποτε χρήση ή κατάχρηση (όπως και αυτή των κινητών τηλεφώνων) θα πρέπει να περιορίζεται ακόμη περισσότερο, αν οι οργανισμοί ζουν σε επιβαρημένες οικολογικά περιοχές;

18 μαθητών της Γ’ Γυμνασίου 5ου Γυμνασίου Πτολεμαίδας Από ppt αρχείο μαθητών 18 μαθητών της Γ’ Γυμνασίου 5ου Γυμνασίου Πτολεμαίδας