Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Μια τυπική συσκευή κινητού τηλεφώνου – εξαιρουμένων της μπαταρίας και των αξεσουάρ που συνήθως το συνοδεύουν – περιέχει πλαστικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Μια τυπική συσκευή κινητού τηλεφώνου – εξαιρουμένων της μπαταρίας και των αξεσουάρ που συνήθως το συνοδεύουν – περιέχει πλαστικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Μια τυπική συσκευή κινητού τηλεφώνου – εξαιρουμένων της μπαταρίας και των αξεσουάρ που συνήθως το συνοδεύουν – περιέχει πλαστικό (43%), γυαλί (14%), χαλκό (13%), σίδηρο (7%), αλουμίνιο (5%), μαγνήσιο (3%), και ασήμι (0,35%), νικέλιο, κασσίτερο και μόλυβδο (1%) και χρυσό (0,04%). Επιπρόσθετα, τα κινητά τηλέφωνα περιέχουν τα ακόλουθα τέσσερα μέταλλα: αντιμόνιο (0,1%), παλλάδιο (0,02%), βηρύλλιο (0,01%) και λευκόχρυσο (0,01%).

2 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Το συχνότερο είδος μπαταριών που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα είναι οι μπαταρίες λιθίου-θείου. Οι μπαταρίες λιθίου-θείου χρησιμοποιούνται στα κινήτα τηλέφωνα επείδη: έχουν την ικανότητα να επαναφορτίζονται και έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επίσης οι μπαταρίες λιθίου-θείου είναι αρκέτα ελαφρές λόγω του μικρού ατομικού βάρους των δυό στοιχείων

3 Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνολογίας οθονών αφής.
ΟΘΟΝΕΣ Η οθόνη αφής είναι μια συσκευή εσόδου-εξόδου που μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία και τη θέση από ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή της οθόνης. Ο όρος αναφέρεται γενικά στην αφή ή άγγιγμα της οθόνης της συσκευής με το δάχτυλο ή χέρι. Οι οθόνες αφής μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν και παθητικά αντικείμενα, όπως μια γραφίδα. Η ικανότητά του να αλληλεπιδρά κανείς άμεσα με μια οθόνη συνήθως υποδηλώνει την παρουσία μιας οθόνης αφής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνολογίας οθονών αφής. Χωρητική, (Capacitive) Αντιστασιακή (Resistive) Ίντσες

4 Ανακύκλωση υλικού Όταν το κινητό μας τηλέφωνο αχρηστευθεί, επισκεπτόμαστε κάποιο από τα καταστήματα των εταιρειών και τοποθετούμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης το άχρηστο για εμάς υλικό (τηλέφωνο, μπαταρία ή αξεσουάρ), το οποίο προωθείται από την εκάστοτε εταιρεία για ανακύκλωση.

5 Χρήσιμες Πληροφορίες για τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου
Σε περιπτώσεις ανάγκης:  Ο αριθμός ανάγκης για όλο τον κόσμο, ακόμα και αν το σήμα είναι πολύ χαμηλό, είναι το Μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε ακόμη και αν ένα κινητό τηλέφωνο είναι μπλοκαρισμένο.

6 Πως μπορώ να προστατεύσω τη συσκευή μου από κλοπή
Όταν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο σε χώρους με πολύ κόσμο πρέπει: Να προσέχουμε τον κόσμο γύρω μας και να μην προκαλούμε με τη χρήση του/ να μην το επιδεικνύουμε Να φυλάσσουμε το κινητό μας σε κάποια θήκη ή τσάντα Να φυλάσσουμε σε ένα ασφαλές σημείο στο σπίτι, τους κωδικούς PIN και PUK και το IMEI της συσκευής και να μην αποθηκεύουμε αυτά τα στοιχεία στη συσκευή Να μην επιτρέπουμε τη χρήση της συσκευής από αγνώστους παρά μόνο αν υπάρχει άμεση ανάγκη και σε αυτή τη περίπτωση να είμαστε παρόντες ή/και να καλέσουμε οι ίδιοι την αρμόδια αρχή (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρο) Να θυμόμαστε πάντα ότι η σωματική μας ακεραιότητα είναι σαφώς πιο σημαντική από τη συσκευή Σε περίπτωση κλοπής, καλό είναι να έχετε βρει το IMEI της συσκευής σας, πληκτρολογώντας *#06#. Ειδοποιήστε τον πάροχό σας για να μπλοκάρετε τη συσκευή, ώστε να μην μπορεί «ο νέος της κάτοχος» να την χρησιμοποιήσει.


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ Μια τυπική συσκευή κινητού τηλεφώνου – εξαιρουμένων της μπαταρίας και των αξεσουάρ που συνήθως το συνοδεύουν – περιέχει πλαστικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google