Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
Η ευρεία και διαδεδομένη χρήση του έχει επιπτώσεις... Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης !...

2 Τι είδους ακτινοβολία εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, εκπέμπουν ραδιοκύματα. Πρόκειται δηλαδή για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτή που εκπέμπεται από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τα συστήματα επικοινωνίας της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝOΒΟΛΙΑ :
Απομακρύνετε το κινητό από το κεφάλι σας και μοιράζετε τον χρόνο ομιλίας σας κρατώντας το κινητό και από τις δύο πλευρές του κεφαλιού (η ακτινοβολία επηρεάζει τον εγκέφαλο) . Μην αφήνετε το τηλέφωνο ανοιχτό δίπλα σας όταν κοιμάστε, γιατί προκαλεί μια μεταβολή στο σύστημα συγκεκριμένων αυτορυθμιζόμενων διαδικασιών, όπως το βιολογικό μας ρολόι ή τον καρδιακό ρυθμό.

4 Επίσης, μην έχετε το τηλέφωνο στην τσέπη σας όταν μιλάτε από hands free, καθώς τα γεννητικά όργανα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις ασύρματες ακτινοβολίες.

5 Η Ακτινοβολία στα παιδιά
Καθώς η χρήση των κινητών αυξάνεται, όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι μικροί μπαίνουν στο στόχαστρο!..

6 Κινητή τηλεφωνία και οδήγηση
Στην περίπτωση χρήσης του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, καθώς και η χρήση ακουστικών (hands-free). Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ασύρματο bluetooth. Η μη συμμόρφωση επιβαρύνεται με ποινή και σχετικό χρηματικό πρόστιμο.

7 Χρήσιμες συμβουλές για οδηγούς
Δε χρησιμοποιούμε ποτέ κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούμε. Εκτός από το γεγονός ότι είναι παράνομο, μας αποσπά την προσοχή, άρα είναι επικίνδυνο Δεν είναι απαραίτητο να απαντάμε πάντοτε στο τηλέφωνο όταν χτυπάει. Όταν οδηγούμε, χρησιμοποιούμε τον τηλεφωνητή και καλούμε αργότερα σε πιο κατάλληλη χρονική στιγμή Αν είναι απαραίτητη η χρήση κινητού τηλεφώνου: 1. σταθμεύουμε σε ασφαλές μέρος για να πραγματοποιήσουμε κλήση στο κινητό μας ζητάμε από το συνεπιβάτη μας (αν έχουμε) να διαχειριστεί τις κλήσεις μας, ενώ μείς οδηγούμε χρησιμοποιούμε τα αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, όπως hands- free με ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση-κλήση και φροντίζουμε οι κλήσεις να είναι μικρής διάρκειας, έχοντας υπόψη ότι η πρωταρχική μας ευθύνη είναι ο πλήρης έλεγχος του οχήματος. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ενημερώνουμε εκείνους που μας καλούν ότι οδηγούμε και ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί τους αργότερα και γενικώς, αποφεύγουμε τηλεφωνήματα που μας γεμίζουν άγχος. Δεν πραγματοποιούμε δύσκολες συζητήσεις που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, αλλά επικοινωνούμε ξανά όταν θα έχουμε σταθμεύσει

8 Χρήση Κινητού Τηλεφώνου στο δρόμο
Όταν βρισκόμαστε σε δρόμο ή σε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, φροντίζουμε να έχουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε ασφαλή τσέπη ή τσάντα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα κλοπής του Για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο, ενώ βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο, είναι προτιμότερο: Να έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω μας Να προσέχουμε την κυκλοφορία των οχημάτων Να προσέχουμε τους υπόλοιπους πεζούς Να φυλάμε το κινητό μας τηλέφωνο σε ασφαλή θέση. Σε περίπτωση κλοπής, ερχόμαστε σε επαφή με τον πάροχό μας, για την ενεργοποίηση του σχετικού μηχανισμού κλειδώματος της συσκευής.

9 Χρήση Κινητού Τηλεφώνου στο χώρο εργασίας
Προκειμένου να μην ενοχλούμε τους συνεργάτες μας εν ώρα εργασίας μπορούμε: Να ρυθμίσουμε την ένταση του ήχου σε χαμηλά επίπεδα Να ενεργοποιήσουμε το αθόρυβο ή/και τη δόνηση Να μετακινηθούμε διακριτικά σε κάποιο χώρο όπου μπορούμε να είμαστε μόνοι, αν υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε για κάποιο προσωπικό μας θέμα.

10 Χρήση της κάμερας του κινητού τηλεφώνου
Όταν χρησιμοποιούμε κινητό τηλέφωνο που διαθέτει φωτογραφική κάμερα θα πρέπει: Να θυμόμαστε ότι σε ορισμένους χώρους η χρήση κάμερας δεν επιτρέπεται Να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και τα ανθρώπινα δικαιώματα

11 Συμπεραίνοντας, τα κινητά είναι μεν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας,πρέπει δε να τα χρησιμοποιούμε με σύνεση για να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα!....

12 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας !....


Κατέβασμα ppt "Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google