Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

APIARY DATA SERVICES.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "APIARY DATA SERVICES."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 APIARY DATA SERVICES

2 Ποιοι είμαστε Η Save-Bees είναι μια εταιρία κατασκευής επαγγελματικών μελισσοκομικών συσκευών μεταφοράς δεδομένων. Με τη χρήση των υπηρεσιών της Save- bees, οι μελισσοκόμοι μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους, τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.

3 Οι μελισσοκομικές συσκευές της Save-Bees :
Είναι συσκευές μεταφοράς δεδομένων, οι οποίες τοποθετούνται στις κυψέλες και μας ενημερώνουν για Το βάρος της κυψέλης Την υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος της κυψέλης Την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία της κυψέλης Την ακριβή τοποθεσία της κυψέλης ή τυχών αλλαγή της τοποθεσίας της

4 Το ξεκίνημα μας Η Save-Bees ιδρύθηκε το Η συμμετοχή μας σε διάφορες επιστημονικές έρευνες σχετικά με την εξέλιξη της μελισσοκομίας, μας οδήγησαν στην κατασκευή των πρώτων μελισσοκομικών συσκευών μεταφοράς δεδομένων πανελληνίως. Εκτός από τα συστήματα μεταφοράς μελισσοκομικών δεδομένων, αναπτύξαμε συστήματα προστασίας κατά της κλοπής των μελισσιών, ενσωματώνοντας μονάδες GPS στο εσωτερικό των κυψελών . Η χρήση των συσκευών μας καθιστά περιττή την μεταφορά των μελισσοκόμων στις εγκαταστάσεις τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο των μελισσιών τους. Συνεπώς οι μελισσοκόμοι εξοικονομούν χρόνο και χρήματα από τις μεταφορές τους στις τοποθεσίες των μελισσιών τους. Παράλληλα, οι μελισσοκόμοι έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχείο της παραγωγής τους και να συγκρίνουν τα ετήσια αποτελέσματα τους, εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα.

5 Συσκευή μεταφοράς δεδομένων
Προϊόντα Η μελισσοκομική συσκευή μεταφοράς δεδομένων της Save-Bees τοποθετείται κάτω από τις κυψέλες και μεταφέρει δεδομένα για : Το βάρος της κυψέλης Την εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία της κυψέλης Εξωτερική υγρασία της κυψέλης Πλεονεκτήματα : Εξοικονόμηση ενέργειας, εως οκτώ μήνες λειτουργίας με μπαταρία (επαναφορτιζόμενες μπαταρίες). Άμεση μεταφορά των δεδομένων των κυψελών μέσω μηνυμάτων SMS Δυνατότητα παρακολούθησης του βάρους πολλαπλών κυψελών, μέσω μιας κεντρικής μονάδας. Παραμετροποίηση του ρυθμού μεταφοράς δεδομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μελισσοκόμου. Η συσκευή μεταφοράς δεδομένων λειτουργεί σε Lazarus mode, κάτι που σημαίνει ότι ενεργοποιείται μόνο για να στείλει στιγμιαία τα δεδομένα της κυψέλης και στη συνέχεια απενεργοποιείται. Συνεπώς δεν επηρεάζει τις μέλισσες, εκπέμποντας επικίνδυνες ακτινοβολίες. Συσκευή μεταφοράς δεδομένων

6 Προϊόντα Αντικλεπτική Συσκευή
Η αντικλεπτική συσκευή της Save-Bees βοηθά στον εντοπισμό των κυψελών μας, με τη χρήση τεχνολογίας GPS. Η αντικλεπτική συσκευή ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση μετακίνησης της κυψέλης. Τοποθετείται στο εσωτερικό των κυψελών και συνεπώς δεν εντοπίζεται εύκολα από τους κλέφτες. Βασικές Προδιαγραφές : Η αντικλεπτική συσκευή της Save-Bees λειτουργεί σε Lazarus mode, αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση μετακίνησης της κυψέλης. Όταν μετακινηθεί η κυψέλη, στέλνει 2 “Help” SMS μηνύματα που περιλαμβάνουν τις ακριβείς συντεταγμένες της κυψέλης. Μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ’αποστάσεως μέσω SMS, σε περίπτωση εσφαλμένου συναγερμού. Μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον μελισσοκόμο για τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών στην κυψέλη. Πλεονεκτήματα : Εξοικονόμηση ενέργειας, εως 3 μήνες λειτουργίας με μπαταρίες (επαναφορτιζόμενες). Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν επηρεάζει τις μέλισσες. Αντικλεπτική Συσκευή

7 Προϊόντα Ηλεκτρονική Ταυτότητα
Η ηλεκτρονική ταυτότητα κυψέλης της Save-Bees είναι ένα ηλεκτρονικό chip εξαιρετικά μικρών διαστάσεων (microchip) το οποίο χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσουμε την κυψέλη μας σε περίπτωση μελισσοκομικής επιθεώρησης ή κλοπής. Πλεονεκτήματα : Μη ορατό με γυμνό μάτι Φιλικό προς τις μέλισσες, δεν εκπέμπει ακτινοβολία Εξαιρετικά χαμηλό κόστος Ηλεκτρονική Ταυτότητα

8 Ποια είναι τα οφέλη Πως επωφελούνται οι μελισσοκόμοι με τα προϊόντα μας : Ελέγχοντας εξ’απόστασεως την κατάσταση των μελισσιών τους, οι μελισσοκόμοι εξοικονομούν χρόνο και χρήματα από τις μεταφορές τους στην τοποθεσία των μελισσιών. Λαμβάνοντας τακτικές αναφορές για την κατάσταση των κυψελών τους, οι μελισσοκόμοι μπορούν να προβλέψουν και να αποφύγουν τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα στην παραγωγή τους. Αναλύοντας τα δεδομένα τους σε γραφήματα, οι μελισσοκόμοι έχουν συνολική εικόνα της μελισσοκομικής παραγωγής, σε συναρτήση με τους διάφορους περιβαντολογικούς παράγοντες. Προστατεύοντας τις κυψέλες τους σε περιπτώσεις κλοπής ή μη επιθυμητής μετακίνησης. Χρησιμοποιώντας προϊόντα τα οποία είναι φιλικά προς τις μέλισσες.

9 Γραφικά παραδείγματα Οι ακόλουθες μετρήσεις καταγράφηκαν σε κυψέλη στην περιοχή του Μέναλου, στο διάστημα 20 Απριλίου εως 3 Μαΐου. Τα γραφήματα δημιουργήθηκαν καταγράφοντας το βάρος, την εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία κυψέλης και την υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος της κυψέλης, συναρτήσει του χρόνου. Ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων είχε ρυθμιστεί από τον μελισσοκόμο. Με τη χρήση των ακόλουθων γραφημάτων ο μελισσοκόμος μπόρεσε να λάβει μια γενική εικόνα για την αύξηση ή και τη μείωση της παραγωγής του, συναρτήσει διαφόρων περιβαντολογικών παραγόντων.

10 Γράφημα Εσωτερικής Θερμοκρασίας

11 Γράφημα Εξωτερικής Θερμοκρασίας

12 Γράφημα Εξωτερικής Υγρασίας

13 Projects σε εξέλιξη RF Transmitter Units
Εξελίσσοντας την αντικλεπτική προστασία των κυψελών, χρησιμοποιήσαμε RF πομπούς δημιουργώντας ένα κεντρικό σύστημα αντικλεπτικής προστασίας . Με τη χρήση ασύρματης σύνδεσης, οι RF πομποί συνδέονται σε μια κεντρική αντικλεπτική μονάδα GPS. Μόλις εντοπιστεί μετακίνηση των κυψελών με τους ενσωματωμένους RF πομπούς , τότε η κεντρική αντικλεπτική μονάδα ενεργοποιείται στέλνοντας “Help” SMS μηνύματα στους μελισσοκόμους. Παράλληλα, θα προσφέρεται και η δυνατότητα σύνδεσης τους με κάμερα. Παράδειγμα : Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 30 κυψέλες στην κατοχή μας. Με το σύστημα αυτό, μπορούμε να τοποθετήσουμε 29 RF πομπούς και 1 κεντρική αντικλεπτική μονάδα στις κυψέλες μας. Εάν μία κυψέλη με ενσωματωμένο RF πομπό μετακινηθεί, τότε θα στείλει σήμα στην κεντρική μονάδα η οποία θα ενεργοποιηθεί. Με τη σειρά της, η κεντρική μονάδα θα στείλει 2 “Help” μηνύματα στο κινητό μας που θα περιλαμβάνουν τον αριθμό της RF κυψέλης που μετατοπίστηκε.

14 Συσκευή μεταφοράς δεδομένων με χρήση δορυφορικού δικτύου
Projects σε εξέλιξη Συσκευή μεταφοράς δεδομένων με χρήση δορυφορικού δικτύου Στην προσπάθεια μας να εξελίξουμε τη συσκευή μεταφοράς δεδομένων αναπτύσσουμε μια συσκευή η οποία θα μεταφέρει δεδομένα μέσω δορυφορικού δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι οι μελισσοκόμοι θα λαμβάνουν τις ενδείξεις τους απευθείας μέσω δορυφόρου και συνεπώς, δε θα εξαρτώνται από το σήμα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

15 Address : 12 Sevastias Str., Vironas 16232, Athens, Greece
Επικοινωνία Address : 12 Sevastias Str., Vironas 16232, Athens, Greece Tel: /


Κατέβασμα ppt "APIARY DATA SERVICES."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google