Υπόθεμα 4ο : Τα Αρώματα στην καθημερινή ζωή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Εταιρεία Η HYDROFUN είναι εμπορική, κατασκευαστική εταιρεία και η πρώτη στην Ελλάδα η οποία ειδικεύεται στα συστήματα κλιματισμού εξωτερικών χώρων. Με.
Advertisements

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Project: Διαχείριση χρόνου Χαλάρωση
BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕ ΣΕΞ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ: By Arximidis
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Πόσο βλέπουμε διαφημίσεις;
ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Οι Ειδικοί στο Σησάμι.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
Αρωματικά φυτά και βότανα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1ης ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΛΑΞΗ
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού
ΕΦΗΒΕΙΑ,Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Αρίφι Ιωάννα, α4/γ.
Πόσες ώρες την ημέρα χρησιμοποιείτε το κινητό;
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ NEW Γυναικείο Perfume FM 357 Gold Collection Ουσιώδες και έντονο άρωμα κρίνου με ξεχωριστές πινελιές από τριαντάφυλλο, πατσουλί και.
Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00
Χημεία και καθημερινή ζωή Ομάδα Εργασίας
Πάγκαλος Σ.-Χαραλαμπατου Λ.
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ I.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΛουΣιμο (Σε διαφορετικεΣ περιπτωΣειΣ ,διαδικαΣια,προϊοντα)
ΥΠΟΘΕΜΑ 2ο : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Ερευνητική εργασία της Β΄ Λυκείου
Αφροδισιακές τροφές.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΖΕΠΙΔΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΦΕΛΗ ΤΟΚΑΤΛΗ ΜΑΡΙΑ.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Τίτλος διαφήμησης: Ricci Ricci by Nina Ricci - Jessica Stam Εργασία.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 5.
ΜΑΘΗΜΑ 6. ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2.
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 4.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Τμήμα Τυποποίησης & Διακίνησης Προϊόντων ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ: «ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
ΜΑΘΗΜΑ 7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ.
ΒΟΤΑΝΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΝΕΝΝΕ ΒΙΟΛΕΤΑ ΛΙΚΕΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 3. ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΤΟ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ.
Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με.
ΙΤΑΛΙΑ.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Ομφάκινον Ομφάκινον.
ΝΙΖΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΦΥΣΙΚΗ ΤΣΟΥΜΙΤΑ ΜΑΡΙΑ Ο κύκλος του νερού
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Τμήμα: Α4 Σχ. Έτος: Β΄τετράμηνο
Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΟ ΝΕΡΟ Αντρέας Στυλιανού.
Επίδραση του καπνίσματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Διαχείριση των περιορισμών
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Ποιο προϊόν διαφημίζει; – Περιγραφή διαφημιστικού μηνύματος.
Γεύση και Ζωή.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υπόθεμα 4ο : Τα Αρώματα στην καθημερινή ζωή Υπόθεμα 4ο : Τα Αρώματα στην καθημερινή ζωή Ομάδα 4η : «Τρελά ρακόμελα» Γιώργος Ροσόλυμος, Ελένη Στέλλα, Έλενα Στρίγγα, Νεφέλη Χαικάλη

Έχετε προσέξει ότι το άρωμα αποτελεί απαραίτητο κοσμετολογικό προιόν που διαθέτουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας? Γιατί, όμως, όλοι ωθούνται στην αγορά αρωμάτων? 1. Ένα άρωμα μας χαρίζει μια αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης, αφού βελτιώνει την εξωτερική μας εμφάνιση, καθώς το να μυρίζουμε όμορφα μπορεί να προσελκύσει πολλούς ανθρώπους γύρω μας. 2. Επίσης, βελτιώνει τη διάθεση μας, κυρίως μετά από μια εξοντωτική μέρα, οπότε χρειαζόμαστε κάτι που θα μας τονώσει και θα μας κάνει να αισθανθούμε ευχάριστα.

3. Μπορεί να προσελκύσει πιο εύκολα το αντίθετο φύλο 3. Μπορεί να προσελκύσει πιο εύκολα το αντίθετο φύλο. Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί σε γυναικείες παρέες «Μυρίζεις υπέροχα!»Ή πόσες φορές ένας άντρας δεν έχει πει σε μια γυναίκα «Μυρίζεις όμορφα…»

ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ Chanel No 5 Eau de Cologne από Chanel  είνα ένα Λουλούδενιο Αλδεϋδης άρωμα για γυναίκες. Chanel No 5 Eau de Cologne κυκλοφόρησε το έτος 1921. Ο αρωματοποιός αυτού του αρώματος ειναι Ernest Beaux. Οι νότες κορυφής είναι άνθος πορτοκαλιού Αφρικής, Υλάνγκ Υλάνγκ, Περγαμόντο, Αμάλφι λεμόνι και Αλδεϋδες; οι μεσαίες νότες είναι ίριδα, γιασεμί, ρίζωμα ίρις, τριαντάφυλλο και κρίνο της κοιλάδας; οι νότες βάσης είναι Βέτιβερ, Μόσχος, σανδαλόξυλο, πατσουλί, Βανιλια και μοσχογαλιά.

Συμβουλές για χαλάρωση με αρώματα Στην ιδιαιτέρα πιεστική καθημερινότητα που ζούμε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν την ευεργετική επίδραση των αρωμάτων. Α)Για το μαξιλάρι 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού στην άκρη του μαξιλαριού θεωρούνται ευεργετικές, κυρίως εάν το στρες σάς «χτυπά» στο στομάχι. Β) Για το γραφείο Ρίξτε 2-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Εξισορροπεί τον οργανισμό, δρα καταπραϋντικά και ανακουφίζει τυχόν δερματικούς ερεθισμούς.

Γ) Για το αφρόλουτρο Το μπάνιο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό αντί-στρες μέσο. Ύστερα, λοιπόν, από μία κουραστική ημέρα γεμάτη άγχος, χαλαρώστε μέσα στην μπανιέρα σας για αρκετή ώρα, προσθέτοντας στο νερό 4-10 σταγόνες αιθέρια έλαια, όπως πορτοκαλιού, περγαμόντου, νεραντζιάς, χαμομηλιού ή λεβάντας τα οποία θα σας χαλαρώσουν και θα βελτιώσουν αισθητά τη διάθεσή σας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΟΡΥΛ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΟΡΥΛ

Επισκεπτόμενοι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων στην Ελλάδα , παρακολουθήσαμε από κοντά τη διαδικασία για την δημιουργία τους. Αξιοσημείωτο θεωρείται ότι τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται σε όλα τα προϊόντα της καθημερινής μας ζωής.

Σημαντικό είναι ότι στη σύγχρονη αρωματοποιοία προτιμούν τα συνθετικά αιθέρια έλαια έναντι των φυσικών, για τους εξής λόγους. Τα φυσικά αιθέρια έλαια έχουν πολύ υψιλές τιμές που υπόκεινται σε διακυμάνσεις ανάλογα με τις χρονιές ή τις περιοχές στις οποίες παράγονται. Απαιτούνται σταθερές προδιαγραφές στην σύσταση και στην ποιότητά τους, που δεν διασφαλίζεται στα φυσικά αιθέρια έλαια, γιατί επηρεάζονται και από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κάθε χρονιά στις διάφορες περιοχές παραγωγής τους.

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 400g οποιοδήποτε λάδι (τηγανέλαιο, λάδι μηχανής κλπ) 54g καυστικό νάτριο ή υδροξείδιο του νατρίου (NaOH) 150 ml νερό Αιθέριο έλαιο ή ό,τι άλλο προκύψει απο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας.