Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επίσκεψη στο Βιοάρωμα

2 Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με δικές της βιολογικές καλλιέργειες, αποστακτήριο για την παραγωγή-απόσταξη αιθέριων ελαίων, καθώς και με επισκέψιμο μουσείο και κήπο με βότανα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Μερικοί από τους τομείς που επικεντρώνεται είναι: φυτικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια και κρητικά βότανα.

3 Η Βιοάρωμα, προχώρησε μετά από μακροχρόνιες μελέτες των αρχαιολογικών στοιχείων των μινωικών αρωματοποιών αλλά και παλιών συνταγών των γιαγιάδων του νησιού μας, στην παρασκευή για πρώτη φορά 100% φυτικών χειροποίητων καλλυντικών με πρώτες ύλες από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης όπως μελισσοκέρι, ελαιόλαδο, δίκταμο, αλάδανο κ.α.. Η διαδικασία παρασκευής τους πραγματοποιείται με τον πατροπαράδοτο τρόπο σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες για έλεγχο της ποιότητας και ασφάλεια, χωρίς καθόλου χρήση χημικών και συντηρητικών.

4 Στους χώρους της εταιρίας φιλοξενηθήκαμε από τον ιδιοκτήτη κύριο Μανούσο Πεδιαδίτη, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με τα βότανα, τις θεραπευτικές τους χρήσεις, τις δραστηριότητες της μονάδας κ.λπ. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών στις εγκαταστάσεις βιομηχανικής απόσταξης της μονάδας και ενημέρωση σχετικά με τα αιθέρια έλαια, τις χρήσεις τους κ.λπ., ξενάγηση στο βοτανικό κήπο όπου οι μαθητές μπόρεσαν να δουν περίπου 30 είδη κρητικών βοτάνων, να γνωρίσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες

5 Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του μουσείου των βοτάνων όπου τα παιδιά μπόρεσαν να δουν φωτογραφίες από ενδημικά λουλούδια και ορχιδέες της Κρήτης, και να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι όσφρησης όπου οι ομάδες των μαθητών εξοικειώθηκαν με τις διάφορες μυρωδιές και τις αναγνωρίζουν (αιθέρια έλαια).

6 Στη συνεχεία η ομάδα παρακολούθησε μέσω μιας παρουσίασης την διαδικασία απόσταξης αιθέριων ελαιών, και αφού παρακολούθησαν την κατασκευή αρώματος με χρήση αιθέριων ελαίων, κεράστηκαν με αφέψημα τοπικών βοτάνων,

7 Αφήνοντας το μουσείο, τα παιδιά κράτησαν μέσα τους την αίσθηση της δύναμης της φύσης, που για άλλη μια φορά είδαν σαν σύμμαχο στην ζωή τους. Ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε τον κύριο Πεδιαδίτη για την πραγματικά σημαντική του προσπάθεια.

8


Κατέβασμα ppt "Επίσκεψη στο Βιοάρωμα. Στις 7 Φεβρουαρίου 2012, η ομάδα μας επισκέφτηκε το Βιοάρωμα. H Βιοάρωμα αποτελεί μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google