Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και ΕΡΕΥΝΑ Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

2 H αντιμετώπιση προβλημάτων Η έρευνα και η ανάπτυξη Οι ανακαλύψεις - οι καινοτομίες Ο πειραματισμός στην επίλυση προβλημάτων

3 H αντιμετώπιση προβλημάτων
Η επιδιόρθωση προβλημάτων στοχεύει στο ερώτημα: γιατί το σύστημά μου δεν λειτουργεί σωστά; Το πρόβλημα μπορεί να είναι ένα απλό λάθος: πχ ένα σπασμένο σύρμα, μια καμένη ασφάλεια, ή ένας κακός διακόπτης Οι καλοί επιδιορθωτές είναι : συστηματικοί στην απάλειψη πιθανών εξηγήσεων, και εστιάζουν στην πηγή του προβλήματος.

4 Η έρευνα και η ανάπτυξη είναι πολύ ευρύτερη από την επιδιόρθωση προβλημάτων. Βελτίωση και απαλοιφή σφαλμάτων πριν να γίνει το προϊόν έτοιμο για την αγορά. Σε περίπτωση ατελειών στη σχεδίαση, αυτές χρειάζεται να ερευνηθούν, να αναλυθούν, να γίνει επανασχεδίαση, και να διορθωθούν. Πρέπει να είναι αξιόπιστο, ασφαλές, και να έχει εμφάνιση αγοράς. Ερευνάται η αξία του στην κοινωνία, ή το δυναμικό του να βλάψει το περιβάλλον.

5 Οι ανακαλύψεις - οι καινοτομίες
Η εφεύρεση ασχολείται με το άγνωστο και με αυτό που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί. Η εφεύρεση είναι μια διαδικασία να έρθουν στην επιφάνεια νέες ιδέες, ενώ η σχεδίαση αναφέρεται στην εφαρμογή αυτών των ιδεών. Η εφεύρεση είναι μια βελτίωση σε ένα προϊόν που υπάρχει, σε ένα σύστημα, ή σε μια μέθοδο με την οποία γίνεται κάτι. Η δημιουργικότητα είναι κεντρικό θέμα στη διαδικασία της εφεύρεσης και της καινοτομίας. Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα και συστήματα, πρώτα υπήρχαν στην ανθρώπινη φαντασία.

6 Ο πειραματισμός στην επίλυση προβλημάτων
Έρευνα και πειραματισμός (Τεχνολογία Γ γυμν.) Χρησιμοποιείται με ένταση στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία για να προετοιμασθούν προϊόντα και συστήματα για την αγορά. Μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις για να δημιουργηθεί μια εφεύρεση ή μια καινοτομία.

7 Έρευνα τεχνολογικών προβλημάτων
Τα τεχνολογικά προβλήματα πρέπει να ερευνηθούν πριν λυθούν. Όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, είναι απαραίτητο πρώτα να μάθουμε αρκετά σχετικά με αυτό, για να αποφασίσουμε την καλύτερη μορφή μεθόδου επίλυσης προβλημάτων που θα χρησιμοποιήσουμε.

8 Δεν είναι όλα τα προβλήματα τεχνολογικά ή δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα
Η τεχνολογία δεν μπορεί προσφέρει χρήσιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα ή να καλύψει κάθε ανθρώπινη ανάγκη ή «θέλω». Αντίθετα, ορισμένα προβλήματα αντιμετωπίζονται καλύτερα με μη τεχνολογικές λύσεις:

9 Μη τεχνολογικές λύσεις:
Η ανακύκλωση για να περιορισθεί η ρύπανση και να εξοικονομηθούν πλουτοπαραγωγικοί πόροι, είναι μια λύση συμπεριφοράς, παρά ένα τεχνολογικό πρόβλημα. Στον τομέα της υγείας, υγιεινές πρακτικές στη καθημερινή ζωή, όπως είναι η καλή διατροφή και η κανονική άσκηση, μπορούν συχνά να λύσουν προβλήματα που η χειρουργική και τα φάρμακα δεν μπορούν

10 Διεπιστημονική προσέγγιση
Πολλά τεχνολογικά προβλήματα απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση. Εξαιτίας της φύσης ενός προβλήματος, μπορεί να απαιτείται ένα μεγάλο εύρος γνώσης.

11 Η έρευνα και η ανάπτυξη ενός νέου VIDEO GAME
για παράδειγμα μπορούσε να ωφεληθεί από γνώση Προγραμματισμού – μαθηματικών Γραφικών Φυσιολογίας (για παράδειγμα χρόνο αντίδρασης και συντονισμός χεριού με το μάτι), Ψυχολογίας (για παράδειγμα διάρκεια προσοχής και μνήμη)


Κατέβασμα ppt "Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google