«Τα επιτεύγματα της μηχανικής στην σύγχρονη εποχή»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Advertisements

Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
Η Μεσόγειος θάλασσα Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο
Η Ατλαντική Highway (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, στα νορβηγικά) είναι ένας θεαματικός τρόπος, ώστε από την ηπειρωτική ακτή, πηδώντας από νησί σε.
Ευρώπη - Αυστραλία σε 5 ώρες Το αεροσκάφος που θα διανύει την απόσταση Ευρώπη-Αυστραλία σε λιγότερο από 5 ώρες παρουσίασαν Βρετανοί μηχανικοί.
Sydney Opera House DOMNA GEROGLI DOMNA GEROGLI.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Τα γραφεία της Εταιρείας Selgas Cano - Μαδρίτη.
ΣΤ) Πίστες, Φόρμουλα Αυστραλία, Μελβούρνη, Μάρτιου Μήκος πίστας 5.303m.Σιρκουί (αγώνας) απαιτητικό στα φρένα και σχετικά γρήγορο. Ενδεικτική.
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, (τουρκικά Ayasofya, λατινικά Sancta.
Β 3.4 ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι οποίοι βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια, προκειμένου να αξιολογήσουμε πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Η αλυκή Uyuni στη Tunupa της Βολιβίας, έχει έκταση km², είναι η μεγαλύτερη αλυκή στο κόσμο.Βρίσκεται σε υψόμετρο μέτρων πάνω στα.
Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη)
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
Αγία Σοφιά.
Σχεδιασμός - Κατασκευή και Αστοχίες
Μεσόγειος θάλασσα μια κλειστή θάλασσα.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
Εργασία στην Γεωγραφία
ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
Από το Σόλωνα Χριστοδούλου Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ.
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑΚΙ ΣΑΧ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΗΜΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ιστορικοί Στην εργασία μας ως ιστορικοί αναζητήσαμε πληροφορίες για μυθολογικά όντα υπερφυσικών διαστάσεων αλλά και για ιστορικά μνημεία που το μέγεθός.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: 3
Γιάννης Χατζημιχαήλ Ε΄ Τάξη
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
Τα ποτάμια της Αφρικής Από: Ιωάννα Φουσκαρή Αναστασία Πατσιαούρα
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Το μεγαλύτερο Καρουζέλ του κόσμου
Αγία Σοφία Αγία Σοφία Συγγραφέας Ελένη Π.. Η Ιστορία της Η Ιστορία της.
ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΤΣΙΦΛΙΚΟΥ Γρασιελα Κόκα
Η Α' Αγία Σοφία θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο αλλά οικοδομήθηκε από το γιο του Κωνστάντιο ( ). Τα εγκαίνιά της έγιναν το 346.
ΔΙΩΡΥΓΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΩΡΥΓΩΝ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
2.Αρχιτεκτονική του χριστιανικού ναού
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα.
Πορθμός Ο Πορθμός είναι ναυτικός γεωγραφικός όρος, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η φυσική στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζοντας δύο ακτές ενώνει δύο μεγαλύτερες.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολη. Ο Ναός της Αγίας Σοφίας (Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού) χτίστηκε το 532 από τον Ιουστινιανό στη θέση.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
Η Αγία Σοφία Αντρέας Χατζησταύρου.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
ΕΠΑ.Λ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΑΦΡΙΚΗ
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
Αγία Σοφία Συγγραφέας Ελένη Π..
Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Μεσόγειος θάλασσα μια κλειστή θάλασσα.
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
5 ΛΙΜΝΕΣ 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Γέφυρες της Ευρώπης που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
Βασίλης Αθανασιάδης τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
15. Η Αγία Σοφία, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Τα επιτεύγματα της μηχανικής στην σύγχρονη εποχή» 2ο Γενικό Λύκειο Λαμίας «Τα επιτεύγματα της μηχανικής στην σύγχρονη εποχή» ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΑΚΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΒΙΝΙΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΥΠΕΥΘYΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΗΛΙΑΣ Έτος: 2013-2014 ΤΜΗΜΑ Α1

Περιεχόμενα Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) Φράγμα του Ασσουάν (Αίγυπτος) Burj Khalifa (Ντουμπάι) Διώρυγα Παναμά (Παναμάς) Aizhai Extra Rarge Suspension Bridge (Κίνα) Αεροσκάφος Κονκόρντ Όπερα Σίδνεϊ (Σίδνεϊ) Αεροδρόμιο Κανσαϊ (Ιαπωνία) Σήραγγα της Μάγχης (Αγγλία –Γαλλία) Palm Islands (Ντουμπάι)

Τα αρχιτεκτονικά θαύματα της εποχής μας

Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) Ανεγέρθηκε επί Ιουστινιανού τον 6ο αιώνα. Εγκαινιάστηκε 27 Δεκεμβρίου 537 Μηχανικοί :Ανθέμιος (Τράλλεις) & Ισίδωρος (Μίλητο). Αρχιτεκτονικός ρυθμός: Βασιλική με τρούλο. Σχήμα περίπου κύβου. Υπάρχουν τέσσερις πεσσοί που απέχουν 30μ. μεταξύ τους στηρίζοντας τέσσερα μεγάλα τόξα που εδράζεται ο τρούλος. Διάμετρος τρούλου 31μ.

Φράγμα του Ασσουάν (Αίγυπτος) Χτίστηκε προκειμένου να συγκρατήσει τα νερά του Νείλου. Εξασφάλισε μια σταθερή ροή νερού όλο το χρόνο, ενώ παράγεται και ηλεκτρισμός. Άρχισε να κατασκευάζεται το 1960 και ολοκληρώθηκε σε 10 χρόνια. Φτιάχτηκε με μπάζα χώματος και γρανίτη ενώ ο σκελετός από πηλό και τσιμέντο. Το πλάτος είναι 3,6 χιλ και έχει ύψος 111 μέτρα με το πάχος στην κορυφή να είναι 40 μέτρα, ενώ στη βάση 925 μέτρα.

Burj Khalifa (Ντουμπάι) Το Μπουρτζ Χαλίφα είναι το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2009 από την Samsung Engineering & Construction. Εγκαινιάστηκε 4 Ιανουαρίου2010 Το κόστος άγγιξε τα 1,2 δις ευρώ Το κτήριο έχει 160 ορόφους. Διαθέτει το πιο γρήγορο ασανσέρ στον κόσμο: 64 χλμ/ώρα.

Διώρυγα Παναμά (Παναμάς) Η Διώρυγα του Παναμά είναι η δεύτερη σε ναυτιλιακή σπουδαιότητα διώρυγα στον κόσμο. Με ανισοϋψείς δεξαμενές ενώνει την επί του Ατλαντικού βόρεια ακτή με εκείνη του Ειρηνικού ωκεανού νότια. Έχει συνολικό μήκος περίπου 77.1 χλμ, πλάτος 45 μ. και βάθος 11 μ. Η πρώτη διέλευση πλοίου έγινε στις 15 Αυγούστου 1914. Δυναμικότητα διέλευσης 50 πλοία ημερησίως.

Aizhai Extra Rarge Suspension Bridge (Κίνα) Είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Έχει μήκος 1.176 μέτρα και ύψος 336 μέτρα. Ενώνει δύο τούνελ και αποτελεί μέρος του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας που ενώνει τις πόλεις Jishou και Chadong. Υπολογίζεται ότι όσοι διασχίζουν τον δρόμο χρειάζονται πλέον 30 λεπτά λιγότερα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αεροσκάφος Κονκόρντ Το Κόνκορντ ,που σημαίνει “ομόνοια μεταξύ των λαών”, είναι το μοναδικό υπερηχητικό επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο. Οι εταιρίες κατασκευής ήταν, η Μπρίτις Αίρκραφτ Κορπορέισον και Αεροσπασιάλ με την συνεργασία της Ρολς Ρόις και της Σνέκμα. Είναι ένα στενόμακρο αεροσκάφος 100 θέσεων με μήκος 62,1 μέτρα και άνοιγμα φτερών 25,5 μέτρα. Πετάει σε μέγιστο ύψος 18300 μέτρων.

Όπερα Σίδνεϊ (Αυστραλία) Ο Δανός αρχιτέκτονας Γιερν Ούτσον είχε ως πηγές έμπνευσης τα πανιά των ιστιοφόρων και τους ναούς των Αζτέκων και των Μάγιας. Τα έργα κατασκευής άρχισαν το 1959, ενώ ολόκληρο το έργο εγκαινιάστηκε Οκτώβριο του 1973. Για την οικοδόμησή τους απαιτήθηκαν 2000 προκατασκευασμένα τμήματα από μπετόν, που τα συνέδεσαν συνολικά 350 χιλιόμετρα βέργες χάλυβα. Οι αχιβάδες καλύφθηκαν με ένα και πλέον εκατομμύριο κεραμικά πλακάκια.

Αεροδρόμιο Κανσαϊ (Ιαπωνία) Είναι το πρώτο αεροδρόμιο ανοιχτής θάλασσας στον κόσμο και ολοκληρώθηκε το 1994 από την εταιρία Πιάνο. Διαθέτει ένα φουτουριστικό αεροσταθμό από χάλυβα και γυαλί και χτίστηκε επάνω σ’ ένα τεχνητό νησί, ενώ ο αεροσταθμός έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα. Το Κανσάι διαθέτει μόνο έναν αεροδιάδρομο αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει 160.000 πτήσεις και 25 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Σήραγγα της Μάγχης (Αγγλία –Γαλλία) Το μήκος της σήραγγας ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα και από αυτά τα 38 βρίσκονται κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Οι σήραγγες ανοίχτηκαν σε μέσο βάθος, κάπου 45 μέτρα κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα. Τα εγκαίνια της Σήραγγας έγιναν στις 6 Μαϊου του 1994. Σήραγγα της Μάγχης (Αγγλία –Γαλλία)

Palm Islands (Ντουμπάι) Για την δημιουργία των νησιών έγινε εξόρυξη και μεταφορά δύο δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων άμμου και πέτρας από τον βυθό του Περσικού Κόλπου. Πρώτα σώριασαν άμμο και χώμα επάνω στο Θαλάσσιο πυθμένα και από πάνω έριξαν σπασμένους βράχους για να δημιουργηθεί γερό θεμελίωμα.

Βιβλιογραφία Google/wikipedia Μάστορας στη Σαμοθράκη. (1960)

The End ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΥΘYΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΣΤΡΑΚΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΒΙΝΙΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΥΠΕΥΘYΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΗΛΙΑΣ The End