Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Ε2 1Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ 2015

2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή αλλιώς Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι μια καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου και συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci.

3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
Η γέφυρα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες και το μήκος της είναι μέτρα αλλά μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα μέτρα. Το ύψος της είναι 52 μέτρα πάνω από το νερό, αφήνοντας έτσι πολύ χώρο ακόμα και για τα μεγαλύτερα πλοία, Τα θεμέλιά της βρίσκονται σε βάθος ως 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και η διάμετρος τους είναι 90 μέτρα και αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ για γέφυρα

4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
Ο κάθε πυλώνας έχει συνολικό ύψος 227 μ. Ο πυλώνας είναι βυθισμένος μ. μέσα στη θάλασσα. Από το οδόστρωμα μέχρι την κορυφή του ο πυλώνας έχει ύψος 113 μ. Το συνολικό του βάρος είναι τόνοι.

5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από 7,5 ρίχτερ. Επίσης αντέχει σε πιθανή σύγκρουση με μεγάλο τάνκερ και σε ανέμους με ταχύτητα μεγαλύτερη από 265χλμ την ώρα. Η γέφυρα έχει και πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο.

6 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ Η Γέφυρα έχει τιμηθεί με 9 Διεθνή Βραβεία από τα οποία ξεχωρίζουν τα εξής: Βραβείο Εξέχουσας Δομής 2006 της Διεθνούς Ένωσης Γεφυροποιίας & Δομικών Έργων Βραβείο Εξεχόντων Δομικών Έργων 2006 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκυροδέματος Μέγα Βραβείο Εξεχόντων Επιτευγμάτων Έργων Πολιτικού Μηχανικού της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών 2005 [απονέμεται για πρώτη φορά σε έργο εκτός Η.Π.Α.]

7 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Μόνιμη σύνδεση Η μόνιμη σύνδεση με τη Γέφυρα εξασφαλίζει: μείωση του χρόνου διέλευσης στα 5 λεπτά (σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 45 λεπτών με τα οχηματαγωγά πλοία πριν την κατασκευή της Γέφυρας) διέλευση με άνετες και ασφαλείς συνθήκες υψηλού επιπέδου, και συνεχή λειτουργία, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

8 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/ GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ

9 ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ Ε2 1Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ 2015


Κατέβασμα ppt "ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google