Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Advertisements

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ
Ευρώπη Ελλάδα Ρωσία Γαλλία Γερμανία Αυστρία Αγγλία Ιταλία Κύπρος
Ινδια Ελεάννα Λυδία.
Τουρκία και Κωσταντινούπολη
Ρωσία (ή Ρωσική Ομοσπονδία)
To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα.
Αμερική - Νεα Υόρκη Στρατος Κων/νος Αμερική Η Αμερική είναι ήπειρος του δυτικού ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα.
Άννα Φραγκίσκου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Η Ουκρανία βρίσκεται στην Ανατολική Ευρώπη. Πρωτεύουσά της είναι το Κίεβο. Νόμισμά της η γρίνβα, αλλά τώρα μετά.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Χάρτης Χώρες Πληθυσμός
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
Κάνε κλικ στην χώρα που σε ενδιαφέρει:
Η Δημοκρατία της Λετονίας ( λετονικά : Latvijas Republika ) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία,
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στηνΣουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση
Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λίγα λόγια για τη Αγγλία Πρωτεύουσα νόμισμα κλπ. Εικόνες Επομένη χωρά
Πολωνία Η Πολωνία, επίσημα Δημοκρατία της Πολωνίας πολωνικά: Rzeczpospolita Polska, είναι χώρα της ανατολικής Ευρώπης που συνορεύει με τη Γερμανία, την.
Λετονία. Η Δημοκρατία της Λετονίας (λετονικά: Latvijas Republika) είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη.
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Μεγαλη βρετανια (Εργασια απο το μαριο χριστοδουλιδη)
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
ΙΝΔΙΑ ΝΕΟ ΔΕΛΧI ΔΑΝΙΗΛ ΤΟΥΛΑ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λετονία.
ΓΑΛΛΙΑ.
Γωγώ και Άννα.  Πρωτεύουσα: Βουδαπέστη  Εκτίμηση 2009 :  Νόμισμα : φλορίνια.
Από ποιες θάλασσες βρέχεται η Ευρώπη; Ποιο είναι το μήκος της ακτογραμμής της; Τι έχουν προκαλέσει οι πάγοι στις ακτές της Βόρειας Σκανδιναβίας;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ- ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ. ΜΑΛΑΜΟΥ.
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Λευκορωσία Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας του μαθητή Γιάννη Χρονάκη Ύμνος Λευκορωσίας
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ.
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής Βόρεια Αφρική Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.
QUIZ.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
ΗΠΑ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
ΡΩΣΙΑ.
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΒΕΛΓΙΟ.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Εργασία στη Γεωγραφία Δανία Δημήτρης Πάσχος Β4.
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Γερμανία Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης.
ΤΑΥΛΑΝΔΗ.
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες της Γης
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Καταγραφής Ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών του ΕΒΕΘ για τις Αγορές του Εξωτερικού.
Μόσχα Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Με πληθυσμό κατοίκους Νόμισμα: Ρούβλια.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης ΡΩΣΙΑ - ΜΟΣΧΑ Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

ΣΗΜΑΙΑ ΡΩΣΙΑΣ

ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΡΩΣΙΑΣ

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ;

ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ; ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ; Ρούβλι

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (1) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (1) Η Ρωσία ή επίσημα γνωστή ως Ρωσική Ομοσπονδία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στην βόρεια Ευρασία. Πολίτευμά της είναι η ομοσπονδιακή ημιπροεδρική δημοκρατία. Αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Από τα βορειοδυτικά ως τα νοτιοανατολικά, η Ρωσία, μοιράζεται εδαφικά σύνορα με τη Νορβηγία, την Φινλανδία, την Εσθονία, την Λετονία, την Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Γεωργία, την Αμπχαζία, την Νότια Οσσετία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κίνα, την Μογγολία και την Βόρεια Κορέα. Στη θάλασσα είναι πλησίον της Ιαπωνίας και της Αμερικάνικης Πολιτείας της Αλάσκα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (2) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (2) Με έκταση 17.075.400 χλμ² αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης. Η Ρωσία, είναι επίσης, η ένατη σε πληθυσμό χώρα παγκοσμίως, με πάνω από 143 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2012. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Μόσχα. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά. Νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (1) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (1) Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Είναι επίσης διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Μόσχας. Με πληθυσμό 11.514.330 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας. Είναι απ' τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Στη Μόσχα παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας και εδώ βρίσκονται εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, χαρτιού, ρολογιών, χημείας κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (2) Διαθέτει δύο μεγάλα πανεπιστήμια και πολλά άλλα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι το σπουδαιότερο συγκοινωνιακό κέντρο. Από αυτήν ξεκινούν και σε αυτήν καταλήγουν πάμπολλες σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες, που οδηγούν όχι μόνο στα πέρατα της ατέλειωτης χώρας αλλά και στις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. Έχει τέσσερα αεροδρόμια, από τα οποία τα τρία είναι επιβατικά και εξυπηρετούν τις εξωτερικές αερογραμμές.