Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα

2 Λιγα λογια Το Ιράν , επίσημα Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι χώρα της Μέσης Ανατολής στη Νοτιοδυτική Ασία. Ενώ τοπικά η χώρα ήταν γνωστή ως Ιράν από την αρχαιότητα, έως το 1935 η επικρατούσα ονομασία παγκοσμίως ήταν Περσία. Μετά το 1935 χρησιμοποιούνταν διεθνώς και οι δύο ονομασίες, ο όρος Ιράν όμως καθιερώθηκε έκτοτε ως επίσημη ονομασία της χώρας.

3 Σημαία! Η σημαία του Ιράν είναι χωρισμένη σε 3 οριζόντια κομματια.Το πιο πάνω είναι πράσινο, μετά ακλουθεί άσπρο και έπειτα κόκκινο. Στη μέση υπάρχει ένα σύμβολο που είναι και το σήμα κατατεθέν του. Μέσα στο κόκκινο και στο πράσινο χρώμα υπάρχουν Ιρανικά συμβολα.

4 Σύνορα To Ιράν βρίσκεται νότια της Σαουδικής Αραβίας, δυτικά του Ιράκ και της Τουρκίας, ανατολικά του Αφγανιστάν και του Πακιστάν και τέλος βόρεια του Τουρκμενιστάν , της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν .

5 Η πρωτεύουσα Η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Ιράν. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας, 112 χλμ. νότια της Κασπίας θάλασσας. Το μητροπολιτικό συγκρότημα το 2004 ξεπέρασε τον πληθυσμό των 12 εκατομμυρίων κατοίκων . Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στις πλαγιές της οροσειράς Αλμπόρζ. Η ονομασία της πόλης προέρχεται από το αρχαίο περσικό teh, που σημαίνει «θερμό» και τη λέξη ran, δηλαδή «τόπος».

6 Εικόνες της Τεχεράνης

7 Βουνά ,πεδιάδες, λίμνες, ποτάμια
Το Ιράν δεν εχει κατακόρυφο ή οριζόντιο διαμελισμό. Εχει μικρές ερήμους και τίποτα δεν φυτρώνει εκεί. Παρολα αυτά όμως φημίζεται για το ότι εχει άφθονο πετρέλαιο για το οποίο βρίσκεται σε διεθνή πόλεμο με το Ιράκ.

8 Τέλος πρώτου μέρους!

9 To Ιράν!!! 2ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα

10 Γλώσσα και μερικές λέξεις!
Η σύγχρονη περσική γλώσσα γράφεται με μια τροποποιημένη εκδοχή του αραβικού αλφάβητου, με διαφορετική προφορά των γραμμάτων. Μερικές λέξεις στα Περσικά είναι: ΚΑΛΗΜΕΡΑ صبح به خیر ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ شب بخیر ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ نوش جان ΙΡΑΝ  ايران

11 Σήμα κατατεθέν του Ιράν
Το σύμβολο αποτελείται από 4 ημισελήνους και ένα σπαθί. Τα πέντε μέρη του εμβλήματος συμβολίζουν τους πέντε στύλους του Ισλάμ. Το σχήμα του εθνοσήμου είναι αυτό της τουλίπας, στη μνήμη όσων πέθαναν για το Ιράν. Από την αρχαιότητα στη χώρα πιστεύεται ότι στον τάφο του πεσόντα για τη χώρα φυτρώνει μια κόκκινη τουλίπα.

12 Επίσημα φαγητά!!! Η Ιρανική κουζίνα είναι μεν απλή αλλά είναι και πικάντικη! Χρησιμοποιουν μπαχαρικά όπως το κάρυ, το σαφράν ή το κύμινο και το μπούκοβο.Οι κάτοικοι του Ιράν τρώνε πολλά κρέατα αλλά λόγω πολέμου τα τρώνε μαζί με νερόβραστη σόγια,φασόλια,λαχανικά ή ακόμα και σκέτα.

13 Ενδυμασία Φορούν μακριές (κόκκινες είτε μαύρες ) μαντίλες που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο εκτός φυσικά από τα ματιά! Οι άνδρες καθώς πολεμούν φοράν στρατιωτικές στολές!!!

14 Ενδυμασία(2) Στο Ιράν επικρατεί πόλεμος! Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι, φοβισμένοι καθώς είναι αναγκάζονται καθημερινά να κυκλοφορούν ως έξης ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τους εχθρούς!!!

15 Τέλος δευτέρου μέρους!


Κατέβασμα ppt "To Ιράν!!! 1ο μέρος Νικολέτα Ιωάννα Άννα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google