Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Black team B8 Μιχάλης Νατιώτης Ονησίφορος Παφίτης Μίκης Ανδρέου
Advertisements

Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
(Από το Τι είναι... Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ! Σίγουρα όμως, αυτή η μορφή της είναι η πιο φανερή και η πιο επικίνδυνη τόσο για τη σωματική.
ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!. Το ρετιρέ του κτιρίου La Βelle Εpoque στο Μονακό που πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 240 εκατ. ευρώ έχει.
Μια μεγάλη διαμάχη του Τρωικού πολέμου
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έστειλαν chain s, γιατί: Victoria-M.
Μαυρογιάκουμου Αντωνία Γκιουστερακλί Κιουρζάρα.  Βαν Γκογκ:στενός φίλος του Αρμάντο Φερνάντο  Eduard Cardon: κριτικός τέχνης  Naudet: αγοραστής του.
Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
Η Κατασκευή του Enola Gay To Enola Gay ήταν το πιο ακριβό και πιο πολύπλοκο Αμερικάνικο αεροσκάφος. Κατασκευάστηκε από την Boeing Aircraft Company και.
1 Κούτσικος Βασίλης – Δεκέμβριος Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ναζιστική Γερμανία και οι συνεργοί της δολοφόνησαν σχεδόν έξι.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ερευνητική εργασία στα πλαίσια του σχολικού μαθήματος ‘Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας’ Ερευνητική ομάδα: Μοσχοβάκου Δανάη , Νικολοπούλου.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Χρονολόγιο Β’ Π.Π. World War II Timeline.
ΧΙΡΟΣΙΜΑ.
η χιροσιμα και το ναγκασακι
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
Εγκέφαλος Τι σημαίνει εγκεφαλικός; και τι ανεγκέφαλος;
Εξάντας Ελλήνων Aχαριστία Χειρότερος πάντων o αχάριστος. Αντώνιος Περιπατητής Αντώνιος Περιπατητής.
Οι μαρτυρίες της εξέλιξης
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Πόσεςσυσκευέςλειτουργούνμε το ηλ.Ρεύμα??? Η ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται στην αρχαία ελληνική σκέψη στην οποία ο άνθρωπος στηρίχτηκε για.
Project: Αν ήμουν στη θέση σου» « Enola Gay » Από τη μαθήτρια Νεφέλη Καντιώτη ΥΠΟΟΜΑΔΑ: Empathy in music.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
1) ΚΑΤΣΑΝΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΗΛ , ΑΕΜ 6901
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
CHEERLEADING Κοινώς … μαζορέτες ! Ποιος το περίμενε ; Ένα από τα πλέον θεαματικά αθλήματα στον κόσμο να είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο ! Οι μαζορέτες στέκονται.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η πορεία προς την ανεξαρτησία...
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Από το 1979 έως το 1995 στις ΗΠΑ, 1400 άτομα βρήκαν το θάνατο χτυπημένοι από κεραυνό. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται.
Μεγαλύτεροι σεισμοί – τσουνάμι των τελευταίων χρόνων ( )
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Ώρα 8:15.
«Μια προσευχούλα» για να λέτε στη δουλειά !. Δως’ ημιν την γαλήνη να δεχθούμε τα πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, το κουράγιο να αλλάξουμε τα πράγματα.
CHERNOBYL FUKUSHIMA.
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
«Η ΝΙΚΗ» Η ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟϊΔΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ.
ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρουσίαση των γεγονότων του
“ΑΡΝΟΥΜΑΙ” Αντώνης Σαμαράκης
Γνωριμία με την Ιαπωνία. Περιεχόμενα Γενικά στοιχεία Γεωγραφική θέση Μορφολογία του εδάφους – Κλίμα Σεισμοί Γεωργία Αλιεία Βιομηχανία Ο Β΄ Παγκόσμιος.
ΒΑΣΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Εργασία των μαθητών Μιχαήλ Γαρυφόπουλου και Αναστάσιου Αποστολακόπουλου Πηγή: ηλεκτρονική σελίδα WW
Μουσική παράσταση μνήμης για τον αγώνα του Οκτώβρη του 1940 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 27 Οκτώβρη 2016 Υπεύθυνος εκπαιδευτικός : Γιαννούτσος Παναγιώτης Επιμέλεια.
Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «Ο Ολοκληρωτικός Πόλεμος»
Αυτόχθονες Κάτοικοι της Βορείου Αμερικής.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Μαγκλής Συνέντευξη από τον νέο στρατιώτη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλλιόπη.
ΙΑΠΩΝΙΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
ΒΕΖΟΥΒΙΟΣ Ο Βεζούβιος είναι βουνό-ηφαίστειο στις δυτικές ακτές της Ιταλίας και σε απόσταση 12 χλμ. από τη Νάπολη. Μέχρι το 79 μ.Χ., το θεωρούσαν ένα απλό.
Χιροσιμα.
Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Εργασία από τους μαθητές:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α. Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Β. Παγκόσμια  Ημέρα για τα ορφανά πολέμου Γ. Ημέρα  της Ερυθράς Χειρός.
Εξάντας Ελλήνων Aχαριστία.
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Τάξη: Β΄2 Γυμνασίου
1ο Σενάριο: Σύγκρουση με αστεροειδή.
Άνθρωποι του μύθου Στέλιος Ξεφλούδας.
Ατομική Βόμβα.
Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος Ρίψη Ατομικής Βόμβας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Ομάδα 4 Την Επομενη Μερα... Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα….: Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν. Η πόλη καταστράφηκε ολωσδιόλου. Κάποια κτίρια συνέχιζαν να καίγονται για περίπου τρεις μέρες. 2. Οι συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν σε μια τραγική κατάσταση. Επίσης πολλοί άνθρωποι έβλεπαν συγγενείς τους να καίγονται, μια εικόνα που είναι πολύ τραυματική και σκληρή. 3. Εκτός από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι παρουσίασαν μετατροπές στο σώμα τους. 4. Μαύρη μολυσμένη βροχή έπεφτε για τις επόμενες μέρες. Όλη η πόλη ήταν μολυσμένη.

Μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα τα πληρώματα επιστρέφουν εφόσον ο πόλεμος τελείωσε και τους υποδέχονται σαν ήρωες. Κάποιοι πέφτουν σε κατάθλιψη. Ο Έδερλυ ο οποίος επέλεξε από το μετεωρολογικό του αεροπλάνο τους στόχους θα κλειστεί σε ψυχιατρείο και θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Την μικρή του σύνταξη θα την διαθέσει στις χήρες και τα ορφανά.

Οι Αμερικανοί ισχυρίστηκαν πως χρησιμοποίησαν την ατομική Βόμβα έτσι ώστε να δώσουν τέλος στον πόλεμο και να σώσουν 500.000 Αμερικανούς στρατιώτες και ίσως και κάποια εκατομμύρια Ιάπωνες από τον θάνατο διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων του προέδρου Τρούμαν περίμεναν τον ίδιο αριθμό νεκρών σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο πόλεμος με την συμβατική του μορφή και πως ήταν σίγουρη η άρνηση των στρατοκρατών της Ιαπωνίας να παραδοθούν. Σήμερα πάντως γνωρίζουμε πως αυτό δεν ήταν αλήθεια και ότι η Ιαπωνία βρισκόταν στα πρόθυρα συνθηκολόγησης.

Κάποιες γενικές εικόνες…. Enola Gay Έκρηξη Ατομική βόμβα Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την ατομική βόμβα

ΤΕΛΟΣ Μαντζαβίνος Αντώνης Τσαλαβούτας Γιώργος