Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια» Του μαθητή: Παναγιώτου Αλέκου

2 Γενικές Πληροφορίες Ο Γάλλος Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στην πόλη Λυών της Γαλλίας το 1900 στην οδό Peyrat 8, (σήμερα οδός Antoine De Saint Exypery). Το 1904 σε ηλικία 4 μόλις ετών έχασε τον πατέρα του. Αφού μαθήτευσε σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, όπου αποδείχτηκε απείθαρχος μαθητής, απέτυχε διαδοχικά στη Ναυτική Σχολή και την Ecole Centrale, εγγράφτηκε τελικά στη Σχολή Καλών Τεχνών, προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο για αυτόν πόθο στην ζωή του την λογοτεχνία.

3 Ο τραγικός θάνατος του Στις 31 Ιουλίου 1944 πραγματοποίησε μια αναγνωριστική αποστολή προς την κοιλάδα του Ρήνου, απ' όπου δεν επέστρεψε. Στις 31 Ιουλίου του 1944 κατέπεσε στην περιφέρεια της Μασσαλίας ένα αεροπλάνο τύπου Lightning P-38. Ο Exupery ήταν ο πιλότος του. Στις 8.45 το πρωί είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μπαστία της Κορσικής για επιχείρηση στα νότια της Γαλλία. Ήταν το τελευταίο του ταξίδι. Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1998 ο Ζαν Κλοντ Μπιανκό, ψαράς από τη Μασσαλία, βρήκε κατά τύχη στα δίχτυα του το βραχιόλι του συγγραφέα.

4 Ο Μικρός Πρίγκιπας Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξθυπερύ ήταν ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος, με μεγάλη αγάπη προς την πατρίδα του. Συγκεκριμένα, ζητά επίμονα να μετατεθεί σε μάχιμη μονάδα κι έπειτα από μεγάλη πίεση το καταφέρνει. Φίλοι του που φοβούνταν για την εύθραυστη υγεία του προσπαθούν να τον μεταπείσουν. Του προτείνουν άλλες θέσεις σε γραφεία μα ο Αντουάν τούς απαντά: «Δεν σκοπεύω να γίνω ένας από αυτούς τους χαρτογιακάδες που μένουν στις αποθήκες για να φαγωθούν μετά τον πόλεμο σαν βάζα μαρμελάδας αραδιασμένα στα ράφια». Αναζητά έναν φίλο του που είχε χαθεί στις Άνδεις. Το αεροπλάνο του Γκιγιωμέ είχε γίνει συντρίμμια στα βουνά κι ο Αντουάν προσέτρεξε σε βοήθεια, αναζητώντας τον φίλο.

5 Τα βιβλία του Εξέδωσε ακόμη σημαντικά βιβλία: Νυχτερινή Πτήση (1931), Ταχυδρομείο του Νότου (1929), Γη των ανθρώπων (1939), Ο μικρός Πρίγκιπας (1943), ενώ δημοσιεύτηκαν έργα και μετά τον θάνατο του: Citadelle (1948), Γραπτά του πολέμου (1982).

6 ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΠΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΓΥΜΑΣΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΥΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΠΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Κατέβασμα ppt "Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google