O Edward Jenner (Τζένερ) γεννήθηκε το 1749. Σαν παιδί, ο Edward αγαπούσε τo μάθημα της φυσικής και τη φύση και καθόταν πολλές ώρες δίπλα στις όχθες του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Advertisements

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Ανθεκτικότητα στα Αντιβιοτικά
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Η Αλληγορία των Βατράχων
Κολοβακτηριδίαση του μηρυκαστικών και χοίρου
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΠΟΙΗΜΑ Ένα όμορφο πρωινό αποφάσισα και εγώ τα παπούτσια μου να βγάλω για να μοιάσω σε κάποιον άλλο, ένα παιδί πολύ μικρό που δεν έχει παπούτσια να βάλει,
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Τι είναι οι Μικροοργανισμοί;.
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΖΩΤΤΗΣ Δ΄1.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Η Αλληγορία των Βατράχων! Ένα μάθημα Ζωής…. Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων.
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
AIDS.
Μία μέρα, μια πεθερά αποφάσισε να τσεκάρει τους 3 γαμπρούς της για να διαπιστώσει αν την αγαπούν, την σέβονται και ενδιαφέρονται γι’ αυτήν.
Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Jules Henri Poincaré Αποφθέγματα. Για το άπειρο Το θέσει άπειρο δεν υφίσταται. Αυτό που αποκαλούμε άπειρο είναι μόνο η μόνιμη δυνατότητα που έχουμε να.
Ο Μυστηριώδες Θάνατος του Αρμάντο Φερνάντο Παρουσίαση: Άννη Χατζιατριάν Μαρία Χατζηγεωργίου Δημήτρης Ιλίτζεβ.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Κουρμπέλας Δημήτρης
James Cook Ο James Cook ήταν βρετανός θαλασσοπόρος και εξερευνητής. Ο Κουκ έκανε τρία εξερευνητικά ταξίδια για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και έπλευσε.
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
MARIE CURIE Εργασία για το Project Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ομάδα 3 Ξενίδης Γιώργος Βαρελτζίδου Μαρίνα Γαβριηλίδου Ελένη.
ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝNΟ
Πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών. Έναυσμα Ενδιαφέροντος Διατύπωση Υποθέσεων.
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Κειμενικές εργασίες με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή Σας μεταφέρω μια αληθινή ιστορία Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία). Μια μέρα κι.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΟΜΠ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΜΠΟΜΠ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΙΕΨΕ.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ Ο Δαρβίνος γεννήθηκε στην Αγγλία το 1809, έτος δημοσίευσης της εργασίας του Λαμάρκ Αν και ως μαθητής ενδιαφερόταν για τη μελέτη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
A I D S.
Η τρύπα του όζοντος Ιάσονας Ευαγγέλου. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.
1 Ο Χριστιανός ως Επαγγελματίας Άκης Τρίγκας (οδοντίατρος)
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
ΖΑΝ-ΖΑΚ ΡΟΥΣΣΩ.
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
Η Αλληγορία των Βατράχων
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Γεωγραφια θεμα μαρια κιουρι
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Πίστευε … και μη ερεύνα.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Των Μαθητών: Ιωάννα Βιτουλαδίτη
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Μετά από την έρευνα μας στο διαδίκτυο για την εύρεση πληροφοριών για την νευρική ανορεξία καταλήξαμε σε μερικά συμπεράσματα. Καταλάβαμε ότι.
Τάξη Β’1 Καθηγήτρια: Ερυφιάδου Αναστασία
Η Αλληγορία των Βατράχων
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Το δίδαγμα μιας πεταλούδας.
ΠΡΟΘΥΜΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,
Φίλοι Μερικές φορές θέλουμε να δείξουμε στους φίλους μας ότι τους αγαπάμε. Μπορούμε να τους σφίξουμε το χέρι ή να μοιραστούμε ένα παιχνίδι μαζί τους. Έτσι,
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

O Edward Jenner (Τζένερ) γεννήθηκε το Σαν παιδί, ο Edward αγαπούσε τo μάθημα της φυσικής και τη φύση και καθόταν πολλές ώρες δίπλα στις όχθες του ποταμού Severn ψάχνοντας για απολιθώματα. Το 1770, όταν ήταν 21 ετών, άρχισε να παρακολουθεί ιατρικές σπουδές στο Λονδίνο. Δύο χρόνια μετά, ο Edward άρχισε να εργάζεται ως γιατρός στην επαρχιακή πόλη που γεννήθηκε στο Berkeley, του Gloucestershire.

Αυτή την εποχή, οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι από μια τρομερή ασθένεια που λεγόταν ευλογιά. Οι άνθρωποι που αρρώσταιναν απ’ αυτήν, είχαν φοβερές ουλές και μερικές φορές οδηγούνταν και στο θάνατο! Ως γιατρός, ο Edward Jenner άκουγε τι έλεγαν για την ευλογιά οι άνθρωποι της χώρας. Πίστευαν ότι κάποιος που μολύνθηκε με μια διαφορετική ήπια λοίμωξη που λεγόταν δαμαλίτιδα (ασθένεια κυρίως των αγελάδων) δεν θα μολυνόταν με την πιο σοβαρή ασθένεια, την ευλογιά.

Ο Jenner αποφάσισε να διεξάγει ένα πείραμα για να διαπιστώσει εάν οι άνθρωποι είχαν δίκιο. Το 1796 μια αρμέχτρια που λεγόταν Sarah Nelmes πήγε στον Jenner παραπονούμενη για ένα εξάνθημα δαμαλίτιδας στο χέρι της. Ο Jenner πήρε λίγο από το υγρό με μικρές γρατζουνιές (σκαριφισμός) από το εξάνθημα δαμαλίτιδας στο χέρι της Sarah και το έβαλε στο χέρι του οκτάχρονου James Phipps, το γιό του κηπουρού του. Ο James αρρώστησε από δαμαλίτιδα αλλά σύντομα έγινε καλά.

Ο Jenner μετά πήρε λίγο υγρό από το εξάνθημα από κάποιον με την επικίνδυνη ασθένεια, την ευλογιά, και την έβαλε με σκαριφισμό στο μπράτσο του James. Ο James εμφάνισε ένα κακάδι αλλά δεν εμφάνισε ευλογιά. Ο Jenner μάντεψε σωστά. Η ανακάλυψη του Jenner έγινε γνωστή ως εμβολιασμός από την λατινική λέξη για την αγελάδα: vacca. Ο Jenner συνέχισε να εμβολιάζει όλα τα παιδιά της περιοχής με δαμαλίτιδα για να σταματήσει τη μόλυνση με την πιο επικίνδυνη ασθένεια, την ευλογιά.