Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

2 Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Τι είναι προσκόλληση? Τι είναι οι συναισθηματικές προσκολλήσεις? Τα μωρά μπορούν να δώσουν στους άλλους να καταλάβουν πολλά από τα συναισθήματα τους από πολύ μικρή ηλικία, η κοινωνική τους ζωή αλλάζει ριζικά από τη στιγμή που προσκολλώνται συναισθηματικά στα πρόσωπα που τα φροντίζουν. Σχέσεις αμοιβαιότητας γονέα – βρέφους.

3 Εδραίωση ενως συγχρονισμού στις αλληλεπιδράσεις Αρμονικές γενικά αλληλεπιδράσεις μεταξύ δυο ατόμων κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ώστε να ανταποκρίνεται στις ενέργειες του συντρόφου. Ο Edward tronick περιέγραψε μια πολύ συγχρονισμένη αλληλεπίδραση που συνέβαινε καθώς μια μητέρα έπαιζε κουκου-τσα με το μωρό της.

4 Πώς αναπτύσσουν προσκόλληση τα βρέφη?
Θα αναφέρουμε συνοπτικά τις φάσεις από τις οποίες περνούν τα μωρά καθώς προσκολλώνται σε ένα κοντινό τους πρόσωπο. 1η Φάση: Η ανάπτυξη των πρωτογενών προσκολλήσεων. 2ηΦάση: Η ακοινωνική φάση (μηδέν έως 6εβδομάδων) 3η Φάση: Η φάση της αδιαφοροποίητης προσκόλλησης (6 εβδομάδων έως 7 μηνών). 4η Φάση: Η φάση της μονοπρόσωπης προσκόλλησης (περίπου 7 έως 9 μηνών). 5η Φάση: Η φάση των πολυπροσωπικών προσκολλήσεων.

5 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Όνομα : Γιώργος Βέρδος


Κατέβασμα ppt "Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google