Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική
Παρουσίαση Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική

2 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γη σήμερα είναι η έλλειψη νερού. Εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού εως το Και οι 7 ήπειροι επειρεάζονται από αυτό το φαινόμενο λοιπόν. Αυτό βέβαια το έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η φύση κάποτε θα το ανταποδώσει και μάλιστα πιστεύουν ότι η «εκδίκηση» έχει ήδη αρχίσει...

3 ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Η έλλειψη νερού στην Αφρική είναι πολύ μεγάλη.Υπολογίζεται ότι τα 3/4 πλέον στην περιοχή, Νότια της Σαχάρας παρουσιάζουν έλλειψη νερού. Ανάμεσα στις πιο επείγουσες ανάγκες της Αφρικής είναι οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση νερού, για τα ζώα και τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των μηνών της ξηρής εποχής.

4 ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΗΡΑΣΙΕΣ

5 ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ... ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

7 ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

8 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Τώρα πια έχουν δημιουργηθεί προβλήματα νερού στις περισσότερες χώρες της Αφρικής. Μερικές από αυτές που σίγουρα τα αντιμετωπίζουν είναι: Κένυα Αιθιοπία Σουδάν Ουγκάντα Τζιμπουτί Τανζανία Μαλάουι Η Σομαλία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 10 χρόνων! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

9

10 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Η Αιθιοπία είναι χώρα η οποία αντιμετωπίζει και αυτή τα προβλήματα. Πολλές φορές αυτή η έλλειψη «τρελένει» τους κατοίκους της περιοχής, αφού συχνά δημιουργούνται συγκρούσεις ανάμεσα τους, για μια σταγόνα νερό. Τώρα πια 1 στους 4 κατοίκους της, δεν έχει πρόσβαση σε νερό. Για την εύρεση νερού, στέλνονται παιδιά τα οποία περπατούν για ώρες μεγάλες αποστάσεις.

11 ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΣθΕΝΕΙΩΝ όπως σοβαρές βλάβες οργάνων (π.χ.τυμπανισμός), που
Η έλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση ή άλλες ασθένειες, όπως σοβαρές βλάβες οργάνων (π.χ.τυμπανισμός), που ευθύνονται για την πρόκληση ακόμα και θανάτου. Συνολικά, πάνω από άνθρωποι πεθαίνουν το χρόνο σε όλο τον κόσμο, από την έλλειψη ή την κακή ποιότητα του πόσιμου νερού. Σε πολλές ιστορικές περιόδους, οι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με αρρώστιες - λοιμούς που εκδηλώθηκαν με τη μορφή επιδημιών ή πανδημιών.

12 ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν πολλές οργανώσεις για την καταπολέμηση έλλειψης νερού, όμως με μεγάλη δυσκολία. Μία από αυτές είναι και η act!onaid, η οποία αγωνίζεται για να χαρίσει τη ζωή σε εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες αποκτώντας νερό, τροφή, ασφάλεια, εκπαίδευση και υγεία. Δοκιμάστηκαν να σταλθούν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Να γίνει εγκατάσταση αντλίων παροχής πόσιμου νερού. Να κατασκευαστούν πηγάδια ώστε να συγκρατούν τα νερά της βροχής. Να γίνει αξιοποίηση των νερών των ποταμών. Να γίνει αφαλάτωση των νερών των θαλασσών.

13 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται μέσα
καινούριας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει κι ότι θα χρειαστεί και μια μεγάλη χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση του έργου. Αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις, οι οποίες καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της έλλειψης νερού.

14 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
Αυτό το έργο θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται, για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς πείνα, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος και πάνω από όλα, χωρίς έλλειψη νερού! Και όλα αυτά, για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, τη νέα γενιά, έναν πλανήτη καθαρό και κυρίως ασφαλές!!!


Κατέβασμα ppt "Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google