Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
Είναι τα μεγαλύτερα από όλα τα μικρόβια. Βρίσκονται στον αέρα, στα φυτά ή στο νερό. Η μούχλα, που αναπτύσσεται πάνω στο ψωμί, είναι ένα είδος μύκητα. ΒΑΚΤΗΡΙΑ Είναι τόσο μικρά, ώστε μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες βακτήρια στην τελεία στο τέλος αυτής της πρότασης. Κάποια είναι χρήσιμα όπως για την παρασκευή γιαουρτιού και τυριού. Κάποια είναι βλαβερά και προκαλούν λοιμώξεις. ΙΟΙ Οι ιοί είναι τα μικρότερα από τα μικρόβια και μπορούν να ζουν ακόμα και μέσα σε άλλα μικρόβια. Οι ιοί μας αρρωσταίνουν όπως με ασθένειες σαν τη ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ και τη ΓΡΙΠΗ. Μπορούν να μεταδοθούν από ένα άτομο σε ένα άλλο.

2

3 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο Παπανικολάου γίνεται δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου και ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του το Αποφασίζει κατόπιν να αφιερωθεί στη βιολογική έρευνα, έναν σχετικώς νέο κλάδο, στα σπάργανα ακόμη στην Ελλάδα, γι 'αυτό και καλείται να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γερμανία.

4 ΕΠΥΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες που ανέδειξε η ανθρωπότητα κατά τον 20ό αιώνα. Ο αριθμός των γυναικών οι οποίες χρωστούν τη ζωή τους στον Γεώργιο Παπανικολάου είναι ανυπολόγιστος.  Καθημερινά σε όλον τον πλανήτη γυναίκες υποβάλλονται στο ανώδυνο και έγκυρο τεστ Παπανικολάου ή Test Pap, όπως συνηθίζουμε να το ονομάζουμε

5 ΙΟΙ *Οι ιοί είναι τα μικρότερα από τα μικρόβια και μπορούν να ζουν ακόμα και μέσα σε άλλα μικρόβια! *Μερικοί ιοί μας αρρωσταίνουν. *Ασθένειες όπως η ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ και η ΓΡΙΠΗ προκαλούνται από ιούς. *Οι ιοί μπορούν να μεταδοθούν από ένα άτομο σε ένα άλλο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του ιού.

6 ΙΟΙ ΙΟΙ Εικόνα 1. Αυτός είναι ιός

7 IOI Μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από ασθενή που βήχει ή φτερνίζεται. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα, όταν τα μολυσμένα σταγονίδια που προέρχονται από ασθενή εγκαθίστανται στα χέρια του ή σε άλλες επιφάνειες που μπορεί στη συνέχεια να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους που τις ακουμπούν και, στη συνέχεια, ακουμπούν τη μύτη ή το στόμα τους. 

8 ΓΕΟΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γέννηση: 13 Μαΐου 1883, Κύμη Απεβίωσε: 19 Φεβρουαρίου 1962, Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ Σύζυγος: Ανδρομάχη Ψαρογένη (νύμφη. 1910) Βιβλία: Άτλαντας της Αποφλοιωτικής Κυτταρολογίας Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Περισσότερα Γονείς: Νικόλαος Παπανικολάου, Μαρία Παπανικολάου Βραβεία: Βραβείο Λάσκες Ντεμπέικι Κλινικής ιατρικής έρευνας


Κατέβασμα ppt "ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google