4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σεναρίου Νότα Σεφερλή
Advertisements

Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
Quiz για το διαδίκτυο !.
Δρ. Τσιάντος Β., Δρ. Σάλτας Β., Σταμέλλος Α., Κυμπάρης Κ. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής.
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Καθηγητής: Δ. Μπουτακίδης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Διδακτική της πληροφορικής.
Crazy machines Θερμός Σπύρος Φλώρος Γιώργος Κυρίτσης Κων/νος
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Virtual Lab •Το Virtual Lab είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για εγκατάσταση και χρήση που οφείλεται στην έρευνα του National Science Foundation τους όρους χρήσης.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Εισαγωγικός τομέας και προκαταρτική φάση •Μικρή Περιγραφή: •Λεξιλόγιο: •Κοινό που απευθύνεται:Σε μαθητές της ΧΥΖ τάξης (γυμνασίου,
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Ειδικό Μέρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ60-70) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
Σύστημα Γραμματειακής Υποστήριξης Επιμέλεια: Παπαϊωάννου Βίκυ, ΠΕ19 1 ο Γυμνάσιο Πολυγύρου.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πληροφορική Α’ Τάξης.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Εν. 2.4 Γενικού Μέρους Εν. 6.5 & 6.6 Ειδικού Μέρους Το εκπαιδευτικό σενάριο Νότα Σεφερλή
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ,000 2,000 4,000 8,000 16,000 32,000 64, , , ,000 1,000,000 Πατήστε στα ποσά για ερώτηση.
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Διαθεματική πρόταση για τη διδασκαλία των ομηρικών επών και της περιγραφής έργου τέχνης Βασιλική Αφεντουλίδου Εκπαιδευτικός ΠΕ 02 Γυμνάσιο Σίφνου Δ/νση.
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”
Υπ.Ε.Π.Θ. - Infosystem 99 Υπ.Ε.Π.Θ. Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τμήμα Δ΄ Γραφείο Υπολογιστικών & Δικτυακών Τεχνολογιών
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Μαθήματα των ΤΕΕ ßΧρήση Η/Υ (για όλους τους τομείς) ßΥλικό Υπολογιστών (Α’ τάξη - 1ος κύκλος) ßΕργασιακό Περιβάλλον (Α’ τάξη - 1ος κύκλος) ßΣυντήρηση Υπολογιστών.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 «Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για αμβλύωπες Μαθητές» Βουγιουκλίδης.
§Από την δεκαετία του ‘60 κάποιοι σκέφτονται ότι ο υπολογιστής μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ schools.gr/content/index.php?lesson_id=1 &ep=67 schools.gr/content/index.php?lesson_id=1.
Εκπαιδευτικό Λογισμικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δημοτικής στην Εκπαιδευτική Εφαρμογή της Πληροφορικής – Π4β Ομάδα Επιμόρφωσης ΤΠΕ Παιδαγωγικό.
4 Μαίου 2012 Ομάδα 7 Βολιανίτη Γεωργία-Βαλεντίνα Καμπόλη Μαρίνα Κοντογιώργη Ιωάννα Τρίκολα Μαρίνα.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
Προδιαγραφές εκπαιδευτικού Λογισμικού
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ Ανάπτυξη Εφαρμογών για Φορητές Συσκευές
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Τίτλος εκπαιδευτικής παρουσίασης
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής σελ. 12 Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα (Data), Πληροφορία (Information), Επεξεργασία (Processing), Υπολογιστής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas

Τίτλος δραστηριότητας: Αρχαία στον υπολογιστή Όνομα Εκπαιδευτικού: Πέτρος Δημήτριος Σχολείο: Γυμνάσιο Παναγιάς Ν. Πρέβεζας Τηλ. Επικοιν.:

Αρχαία στον υπολογιστή Αντικείμενο: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Τάξη: Α’ Γυμνασίου Σκοπός: Λιγότερος καθηγητής = Περισσότερος μαθητής Λογισμικό: Microsoft Visual Studio, Adobe Flash κ. ἀ.

Περιγραφή δραστηριότητας Το ΑΡΧΑΙΑ 1 είναι μια πειραματική εφαρμογή στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας. Αποτελεί μια ηλεκτρονική εκδοχή του βιβλίου Αρχαία Ελληνική Γλώσσα του ΟΕΔΒ για την Α’ Γυμνασίου, έκδ Εξάγει άμεσο αποτέλεσμα (βαθμό και επιμέρους αποτελέσματα) σε όλες τις ασκήσεις κλειστού τύπου (70% του συνόλου των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου) χωρίς την παρέμβαση του καθηγητή, δίνοντας έτσι στο μαθητή τη δυνατότητα συνεχών δοκιμών και αυτοαξιολόγησης και στον καθηγητή μια σαφέστερη εικόνα της επίδοσης των μαθητών του και περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με τα στοιχεία της διδασκαλίας εκείνα που αποδεικνύουν ότι δε θα υποκατασταθεί ποτέ από κανένα πρόγραμμα και κανέναν υπολογιστή. [Συνέχεια στην επόμενη διαφάνεια]

Περιγραφή δραστηριότητας [Συνέχεια από την προηγούμενη διαφάνεια] Περιλαμβάνει επίσης: •Προσομοίωση πληκτρολογίου ιδιοκατασκευής για την πληκτρολόγηση πολυτονικού κειμένου (κατάλληλη για μικρές ποσότητες κειμένου). •Ενσωματωμένο Κειμενογράφο - Πολυτονιστή ιδιοκατασκευής (για μεγάλες ποσότητες κειμένου). •Το γενικό Λεξιλόγιο των κειμένων σε μορφή ηλεκτρονικού λεξικού. •Μια πιστή ανακατασκευή της έντυπης μορφής του βιβλίου για ανάγνωση στην οθόνη. •Δυνατότητα εκτύπωσης κειμένου, μετάφρασης και ασκήσεων. •Και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Διδασκαλία Το πρόγραμμα ουσιαστικά καταργεί βιβλίο και τετράδιο, απευθύνεται όμως σε μια εποχή όπου στο θρανίο κάθε μαθητή θα υπάρχει και ένας υπολογιστής και στην έδρα του καθηγητή ο κεντρικός υπολογιστής (server). Προς το παρόν μόνο περιστασιακή χρήση του προγράμματος μπορεί να γίνει, κυρίως λόγω της διαρρύθμισης των αιθουσών των δικτύων υπολογιστών των σχολείων, αφού είναι μάλλον αντιπαιδαγωγικό να μιλάς στην πλάτη του μαθητή, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με τα Ωρολόγια προγράμματα των σχολείων, τα Προγράμματα εκπαίδευσης κλπ. Προσωπικά έχω την τύχη να υπηρετώ σε ένα Γυμνάσιο του οποίου ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα είναι πολύ μικρός (3-6), και έχω δώσει κάποια προσωπική λύση στο πρόβλημα, αυτονόητο όμως είναι ότι δεν μπορεί να γενικευτεί. [Συνέχεια στην επόμενη διαφάνεια]

Διδασκαλία [Συνέχεια από την προηγούμενη διαφάνεια] Και προσωπικά πάντως μόνο συμπληρωματικά χρησιμοποιώ το πρόγραμμα, αφού τα Προγράμματα εκπαίδευσης είναι διαρθρωμένα γύρω από την έντυπη μορφή του βιβλίου, των εξετάσεων κλπ. Σχετικά με το ερώτημα αν η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί από άλλους εκπαιδευτικούς: Αυτό μπορεί να γίνει κάτω από προϋποθέσεις που σχετίζονται με τα νομικά δικαιώματα των προγραμμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τους δημιουργούς της έντυπης μορφής του βιβλίου. Εκ μέρους μου, και για λόγους αρχής, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Παραδείγματα Η Βοήθεια του προγράμματος περιέχει μικρά video – animation, τα οποία υποδεικνύουν στο μαθητή πώς θα εργαστεί σε κάποιους τύπους ασκήσεων. Θα ήθελα εδώ να παραθέσω κάποια από αυτά, αλλά οι μορφές video που μπορούν να εισαχθούν εδώ δημιουργούν πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου, κάτι το οποίο θα ήταν μάλλον δυσάρεστο για τον παραλήπτη ενός . Θα μπορούσα πάντως να σας στείλω ένα demo του προγράμματος. ΣΗΜ.: Προς το παρόν η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη ως Web Application. Αναμένω τη γενίκευση των γρήγορων συνδέσεων, τόσο στους οικιακούς όσο και στους υπολογιστές των σχολικών δικτύων, για τη διάθεση. Τότε θα διατίθεται από το προσωπικό μου site (δωρεάν εννοείται).

Σύγκριση Για τις ασκήσεις κλειστού τύπου τα αποτελέσματα μιας σύγκρισης είναι προφανή. Για τις ερωτήσεις ανοιχτού τύπου δεν αλλάζει σχεδόν τίποτε και δε θα αλλάξει ποτέ.

Αξιολόγηση Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων γενικά για αυτού του είδους τα προγράμματα είναι θέμα έρευνας. Εμένα απλώς επιτρέψτε μου να απολαμβάνω το γεγονός ότι έγινα λιγότερος.

Επιπλέoν Σχόλια Η προσομοίωση πληκτρολογίου απαλλάσσει το μαθητή της Α’ Γυμνασίου από την ανάγκη του να γνωρίζει τους συνδυασμούς πλήκτρων που είναι απαραίτητοι για την πληκτρολόγηση πολυτονικού κειμένου με το φυσικό πληκτρολόγιο. Ας μη ξεχνάμε ότι σύμφωνα με στατιστικές το 60% των Ελλήνων δεν έχουν υπολογιστή στο σπίτι και ότι η Πληροφορική στο Γυμνάσιο διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα (και τα Θρησκευτικά δύο). Οι προσομοιώσεις (simulations) είναι το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος. Αν λ.χ. μια άσκηση ζητάει να υπογραμμιστούν οι καταλήξεις κάποιων ουσιαστικών, αυτό γίνεται στην οθόνη με προσομοίωση μολυβιού. Ύστερα ο μαθητής με κουμπί εξάγει αποτέλεσμα για κάθε κατάληξη ξεχωριστά και το συνολικό βαθμό του. Μπορεί να δοκιμάσει ξανά, εκτός αν του υποδειχθεί διαφορετικά.

Διανομή Η εφαρμογή εγκαθίσταται με CD εγκατάστασης σε μεμονωμένους υπολογιστές ή στους υπολογιστές του σχολικού δικτύου. Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος: •Επεξεργαστής Intel Pentium IV •Μνήμη RAM 128 MB (περισσότερη συνιστώμενη) •200 ΜΒ ελεύθερου χώρου στον C:\ •Windows 2000, XP, Vista •Microsoft.NET Framework Redistr. Package •Flash Player 7 •Internet Explorer 6