Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas

2 Τίτλος δραστηριότητας: ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑ … ΜΟΥΣΙΚΗΣ Όνομα Εκπαιδευτικού: ΑΛΤΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Σχολείο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΤΟΥΣΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ - ΕΛΛΑΔΑ Email: altantzis@mycosmos.gr Τηλ.Επικοιν.: 69-72829230, 23230-51897

3 Τίτλος Δραστηριότητας Αντικείμενο: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ. Τάξη: ΣΤ’. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ. Σκοπός: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Λογισμικό: INTERNET EXPLORER, FRONT PAGE ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΤΑ … ΜΟΥΣΙΚΗΣ

4 Περιγραφή δραστηριότητας ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ: 1.ΣΑΝ ΑΡΧΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ. 2.ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ (ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ή ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ). 3.ΣΑΝ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ Ή ΣΑΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΑΙΔΩΣΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.

5 Διδασκαλία -ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ. -ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ Η/Υ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. -ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΜΑ. -ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ), ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ (ΣΕ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ [mp3]).

6 Παραδείγματα Ενότητες βιβλίου Στ’ Τάξης Προτεινόμενα τραγούδια ενότητας Επιλογές κάθε τραγουδιού

7 Παραδείγματα Στίχοι τραγουδιών Φωτογραφίες Βιογραφίες Βοηθητικά - Σχόλια Δυνατότητες Επιλογής Για κάθε τραγούδι

8 Παραδείγματα Διαθεματική Δραστηριότητα (Θερισμός – Αλώνι) Διαθεματική Δραστηριότητα (Οικογένειες)

9 Σύγκριση ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (ΣΑΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ) ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΕΓΙΝΕ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ, ΑΦΟΥ Σ’ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.

10 Αξιολόγηση ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (35 ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ 700 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΓΙΝΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

11 Επιπλέoν Σχόλια -ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ. -ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 300 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. -150 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ. -ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 600 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ (ΠΟΙΗΤΩΝ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ, ΣΥΝΘΕΤΩΝ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ) ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ. -ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.


Κατέβασμα ppt "4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google