Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”
ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών” Ανδρέου Ανδρέας Α.Μ.315 Παναγή Μαργαρίτα Α.Μ.1775 Παναγιώτης Πέτσου Α.Μ. 1521 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Δρ.Σάλτα Βασίλειος ΣΕΡΡΕΣ 2014

2 Σκοπός Εργασίας Σκοπός του προγράμματος είναι ο μαθητής χρησιμοποιώντας τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του να μάθει για τα ολοκληρώματα και στο τέλος αφού διαβάσει το βιβλίο να δοκιμάσει τις γνώσεις του λύνοντας το ερωτηματολόγιο που είναι ερωτήσεις πολλαπλής μορφής και καλύπτει όλα τα κεφάλαια του προγράμματος. Διαβάζοντας το διαδραστικό αυτό πρόγραμμα ο μαθητής θα ενημερωθεί πλήρως για τη Θεωρία συνόλων, Διπλό ολοκλήρωμα, το Τριπλό ολοκλήρωμα, το Επικαμπύλιο ολοκλήρωμα αλλά επίσης και για το Επιφανειακό ολοκλήρωμα.

3 Microsoft Visual Studio - γλώσσα προγραμματισμού
Το Microsoft Visual Studio είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) από τη Microsoft . Χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα Microsoft Windows , καθώς και ιστοσελίδες , διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες web . Το Visual Studio χρησιμοποιεί πλατφόρμες ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, όπως τα Windows API , Windows Forms , Windows Presentation Foundation , Windows Store και το Microsoft Silverlight . Μπορεί να παράγει τόσο εγγενή κώδικα και διαχειριζόμενο κώδικα . Το Visual Studio περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα υποστήριξη IntelliSense (the code completion component), καθώς και τον κωδικό refactoring . Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων λειτουργεί τόσο ως ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων πηγή επιπέδου και ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων μηχανή-επίπεδο. Άλλα ενσωματωμένα εργαλεία περιλαμβάνουν σχεδιαστής μορφές για τη δημιουργία GUI εφαρμογές, web designer , σχεδιαστής κλάσης, και το σχήμα της βάσης δεδομένων σχεδιαστή. Δέχεται plug-ins που ενισχύουν τη λειτουργικότητα σχεδόν σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων προσθέτοντας υποστήριξη για την πηγή ελέγχου συστημάτων (όπως Subversion) και την προσθήκη νέων toolsets όπως εκδότες και visual designers για συγκεκριμένους τομείς γλώσσες ή toolsets για άλλες πτυχές του κύκλου ανάπτυξης λογισμικού (όπως το Team Foundation Server πελάτη: Team Explorer). Το Visual Studio υποστηρίζει διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού και επιτρέπει τον επεξεργαστή κώδικα και εντοπισμού σφαλμάτων για την υποστήριξη (σε διάφορους βαθμούς) σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού, εφόσον υπάρχει μια γλώσσα ειδική υπηρεσία. Built-in γλώσσες περιλαμβάνουν C ,C ++ και C ++ / CLI (μέσω της Visual C ++ ), VB.NET (μέσω της Visual Basic .NET ), C # (μέσω Visual C # ), και F # .Υποστήριξη για άλλες γλώσσες, όπως η Μ , Python , και Ruby , μεταξύ άλλων, είναι διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών γλώσσα που έχει εγκατασταθεί ξεχωριστά. Υποστηρίζει, επίσης, XML / XSLT , HTML / XHTML , JavaScript και CSS .

4 Είσοδος Ανοίγοντας το πρόγραμμα πρέπει να βάλουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό (κωδικός χρήστη: admin / user και το συνθηματικό: Password1 / Password). Αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για όνομα χρήστη και κωδικός μπαίνουμε κανονικά στο πρόγραμμα.

5 Κεντρικό Μενού Με την είσοδο μας εμφανίζεται το κεντρικό μενού.
Με την είσοδο μας εμφανίζεται το κεντρικό μενού. Από το κεντρικό μενού μπορούμε να επιλέξουμε που θέλουμε να πάμε (Θεωρία, Τυπολόγιο, Quiz, Ασκήσεις, Προηγούμενο, Επόμενο, Έξοδος).

6 Θεωρία Στη Θεωρία μπορούμε να διαβάσουμε ένα από τα πέντε κεφάλαια του βιβλίου. Οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε κεφάλαιο και αν είμαστε πατώντας το κουμπί Θεωρία από το κεντρικό μενού μας μεταφέρει στην κεντρική σελίδα που είναι όλα τα κεφάλαια της θεωρίας.

7 Ασκήσεις Στις ασκήσεις για να επιλέξουμε κεφάλαιο που θέλουμε και από εκεί μπορούμε είτε να διαβάσουμε τις λυμένες ασκήσεις που υπάρχουν είτε να επιλέξουμε ασκήσεις από τις άλυτες και να τις λύσουμε μόνοι μας. Αν θέλουμε να μεταβούμε στις ασκήσεις απλά το κάνουμε πατώντας πάνω στις ασκήσεις. Αν πατήσουμε στο μενού Ασκήσεις ανοίγει ένα υπομενού με τις ασκήσεις όλων των κεφαλαίων όποτε μπορούμε να επιλέξουμε το κεφάλαιο που θέλουμε να λύσουμε τις άσκησεις.

8 Quiz Το κουίζ αποτελείται από 20 ερωτήσεις οι οποίες κάθε φορά που ξεκινάει το κουίζ εμφανίζονται με τυχαία σειρά ώστε να έχουμε καλύτερη εξάσκηση και να μην θυμόμαστε τις απαντήσεις από την προηγούμενη. Ο χρόνος των 10 λεπτών μετρά αντίστροφα όταν πατήσουμε την έναρξη. Με την λήξη των 10 λεπτών σε περίπτωση που δεν έχουμε τελειώσει το κουίζ μας, μας δείχνει το σκορ και μας βγάζει μήνυμα ότι ο χρόνος έληξε. Σε διαφορετική περίπτωση αν τελειώσουμε το κουίζ πριν το τέλος του χρόνου μας δείχνει το σκορ . Υπάρχει και μια λίστα με τα προηγούμενα αποτελέσματα μας όπου μπορούμε να δούμε τι βαθμό πετύχαμε τις προηγούμενες φορές. Στο quiz υπάρχει και η progress bar όπου κάθε φορά που πατάμε επόμενο αυξάνεται και έτσι με αυτό τον τρόπο μας δείχνει ότι το quiz φτάνει στο τέλος του.

9 Έξοδος Όταν είμαστε στην κεντρική σελίδα του προγράμματος και πατήσουμε το κουμπί έξοδος για να κλείσουμε το πρόγραμμα μας εμφανίζει την καρτέλα επιβεβαίωσης εξόδου. Όταν θέλουμε να βγούμε από το πρόγραμμα πατάμε το Yes ή αν πατήσαμε κατά λάθος το έξοδος μπορούμε να πατήσουμε το No και να συνεχίσουμε κανονικά την περιήγηση μας στο πρόγραμμα.

10 Συμπέρασμα Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος διδασκαλίας. Μέσα από το πρόγραμμα έχεις την δυνατότητα να μάθεις μαθηματικά μέσω του quiz. Το μάθημα δεν θα είναι τόσο ανιαρό με αυτό τον τρόπο.


Κατέβασμα ppt "ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “Διαλογικό διδακτικό πρόγραμμα ανώτερων μαθηματικών”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google